dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2434.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66690.55$

Malatya'da 4,5 büyüklüğünde korkutan deprem...


AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, saat 14.29'da merkez üssü Malatya Arguvan olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 Malatya'nın Arguvan bölgesinde deprem meydana geldi!AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, saat 14.29'da merkez üssü Malatya Arguvan olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

100

YAŞANAN PANİK KAMERALARA YANSIDI

Malatya'nın Arguvan ilçesinde saat 14.29'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem kent genelinde büyük paniğe neden oldu. AFAD'dan alınan bilgilere göre Arguvan merkezli deprem çevre ile ve ilçelerde de hissedildi. Depremde vatandaşlar büyük panik yaşadı. Deprem sırasında bir iş yerinde yaşananlar güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde deprem sırasında iş yeri çalışanları ve müşterilerin paniklemesi ve dışarıya koşmaları yer alıyor. 
Öte yandan, Malatya'da geçtiğimiz günlerde de 4.1 şiddetinde deprem meydana gelmişti. 

DEPREM

MALATYA'DAKİ DEPREM ELAZIĞ'DA DA HİSSEDİLDİ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi. 
Malatya'nın Arguvan ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Elazığ'ın merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Depremin Elazığ'da hissedildiğini belirten vatandaşlar tedirgin olduklarını aktardı. 

1002

 

VALİLİK DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Valiliği tarafından bugün Arguvan'da meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremle alakalı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, deprem sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edilerek, bir vatandaşın panikleyerek merdivenlerden atladığı ayağından yaralandığı kaydedildi. 

"CAN KAYBI YAŞANMADI"

Valilik Açıklamasında, “İlimiz Arguvan ilçesinde 25 Mart 2019 Pazartesi günü saat 14.29'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı vuku bulmamış olup deprem sırasında yaşadığı panik nedeniyle bir binanın merdivenlerinden atlayan bir vatandaşımız ayağından yaralanmıştır. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5 teknik ekip tarafından, Arguvan ve Hekimhan ilçelerine bağlı mahallelerde deprem nedeniyle bazı binalarda oluşan hasarların tespitine yönelik çalışmalara derhal başlanmıştır. Bölgede devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle can güvenliği bakımından hasarlı konutlara girilmemesi yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunulmuştur. İl AFAD Müdürlüğü ekiplerince, konutu hasar gören vatandaşların barınması amacıyla uygun alanlarda çadır kurma çalışmaları başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

1003_2

BÖLGEDE HASAR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Malatya'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde Arguvan ve Hekimhan ilçelerine bağlı mahallelerde bazı evlerde hasar oluştu. 
AFAD'ın verilerine göre Malatya'nın Arguvan ilçesinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede hasar çalışmaları başladı. AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Arguvan ve Hekimhan'a bağlı bazı mahallelerde hasar çalışması yaptı. Birçok evde hafif derecede çatlak oluştuğu öğrenilirken, yetkililer hasarlı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor. 

BAŞKAN KIZILDAŞ HASAR GÖREN EVLERDE İNCELEME YAPTI
Depremin ardından Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da köyleri ziyaret ederek, hasar gören evlerde incelemelerde bulundu. Depremde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Kızıldaş, “Ancak gezdiğimiz yerlerde evlerde büyük oranda hasar oluşmuş. Riskli olan evlerde vatandaşlarımızın oturmamalarını istedik. Çadırlar kurulacak buralara risk geçene kadar. Yıkılan binamız yok ama ciddi çatlaklar ve oturulamayacak kadar riskli evler var. Tüm Arguvan'a ve Malatyalılara geçmiş olsun” diye konuştu. 

1004_1

4 GÜN ARAYLA KORKUTAN DEPREMLER
Malatya'nın Arguvan ilçesinde 21 Mart'ta da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olmuştu. 4 gün önceki depremde 15 evde ağır, 50'ye yakın evde ise hafif hasar oluşmuştu. Bu depremin yaraları sarılırken, aynı bölgede yaşanan ikinci depremle bölge halkında tedirginlik arttı. Evleri hasarlı olan vatandaşlar AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalırken, bölgedeki artçı depremlerin ise sürdüğü öğrenildi. 

1007

1006_1

1005_1

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!