dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2278.6
  • BIST
    8951.18
  • BTC
    70338.43$

MALATYA’DA “BÜYÜK” HÜZÜN!


MALATYA’DA “BÜYÜK” HÜZÜN!
Narin
  • Umut Bulut, Süper Lig'de neden rekor kırdı?
  • Hamza Hoca'dan ilk 11'de iki değişiklik
  • İstatistikler, Konyaspor karşısında tersine döndü!
  • Adem Büyük, bu sezon kaç tane gol attı?
  • Kaptan, Konyaspor'u çok mu seviyor?
  • Ganalı yıldız, Gençlerbirliği maçında yok!
  • Yeni Malatyaspor, isabetli pas yapamıyor
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Yeni Malatyaspor'un, Süper Lig'deki galibiyet hasreti 6 haftaya çıktı. 26'ncı haftada İttifak Holding Konyaspor'u ağırlayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Adem Büyük'ün biri penaltıdan olmak üzere attığı iki gol ile soyunma odasına üstün gitti. İkinci devrede, sadece 12 dakikada yediği üç gol ile Yeşil-Beyazlılara mağlup oldu: 2-3. Konya'ya karşı evindeki ikinci beraberliğine, ikinci yenilgisini ekleyen Kaplanlar, 30 puan ile 11'inci basamakta. 26 Şubat'taki rakip, Ankara'da Gençlerbirliği olacak...

K_126

UMUT BULUT REKOR KIRDI

Oğuz Çetin'in rekorunu egale eden Umut Bulut, 504 maç ile Süper Lig'de en fazla forma giyen futbolcu oldu. MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray, Hes Kablo Kayserispor ve Yeni Malatyaspor'un formasını giyen 37 yaşındaki santrforun lig kariyerinde 163 golü var.

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Sakat ve cezalı oyuncunun olmadığı Kaplanlarda, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Antalya'da 1-1 berabere kaldıkları gün sahaya sürdüğü ilk 11'de iki değişikliğe gitti. Zimbabweli Teenage Hadebe ile Ahmed Ildız'ı yedek soyunduran Hamzaoğlu, onların yerine Mısırlı Karim Hafez ile Ganalı Benjamin Tetteh'e güvendi.

L_102

SAHA DİZİLİŞİ: 4-2-3-1

4-2-3-1 oyun sisteminde, kaleye yine Abdulsamed Damlu geçti. Savunma sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya ve Hafez'den oluştu. Geri dörtlünün önünde Ganalı Afriyie Acquah ile Zeki Yavru boy gösterdi. Hücum hattının sağında Umut Bulut, solunda Adem Büyük, ortasında Kubilay Kanatsızkuş ter döktü. İleri uçta Tetteh gol aradı.  

M_115

ŞANSSIZLIK SONA ERDİ

Bu sezon ilk 15 dakikalar itibarıyla 6 gol yiyen Kaplanlar, bu kez kalesini kapatmayı başardı. Bu alandaki liderlik ise yediği 8 golle Antalyaspor'a ait. Konyaspor'a dek son üç iç saha randevusunda -Galatasaray, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor- fileleri sarsamayan Malatya temsilcisi, bu şanssızlığını kırmak istiyordu. Öyle de oldu.

Z_54

ACQUAH, GENÇLERBİRLİĞİ'NE KARŞI YOK

21'de Zeki, ceza yayının tam bitiş noktasından, karşısında Farouk Miya varken şutunu atsa da top soldan auta gitti. Aynı dakikada Jevtovic ile hava topuna çıkan Acquah'ın dirseği rakibiyle buluşunca, hakem sarı kartına başvurdu. Cezalı duruma düşen Ganalı, Gençlerbirliği deplasmanını kaçıracak. Sahayı ikiye ayıran çizginin sol tarafında Skubic'in eli, kasti olarak Adem'in yüzüne temas edince Sloven futbolcu da 22'de sarı kart yaptırımına uğradı.

N_47

ALKIŞLANAN GOL

23'te Hafez soldan etkili kesti, Tetteh indirdi. Umut'un akıl dolu topuk pasında Adem Büyük altıpasta çok rahat bir gole imza attı. Beş maçtır suskun olan kaptan, bu sezon 9'uncu golünü kaydetmiş oldu. 38'de, ceza sahasındaki hava topunda tehlikeyi uzaklaştırmayı amaçlarken Abdülkerim Bardakçı ile çarpışan ve kafasına darbe alan Wallace bir süre yerden kalkamadı. 

X_7

KAPTAN, KONYASPOR'U ÇOK SEVİYOR

45+1'de Guilherme, soldan yerden sert kesti, Chebake'ten korner ile neticelenen kritik bir müdahale geldi. 45+2'deki hızlı akında sol çizgide üstün süratini kullanarak hızla koşan Tetteh, ceza alanına girdiği anda güçlü fiziğininin de yardımıyla ayakta kaldı. Abdülkerim Bardakçı ise çareyi, Ganalıyı arkadan düşürmekte bulunca hakem Sarper Barış Saka beyaz noktayı işaretledi. 2020-21'de 10'uncu golüne ulaşan Adem, 17. kez rakip olduğu ve sezonun ilk perdesinde de boş geçmediği Konya'ya toplamda 11'inci golünü attı.

S_12

AVANTAJ KULLANILAMADI

İkinci yarının başlarında misafir, son anlarmış gibi yüklendi ki aslında bu, kontratak yönünden Yeni Malatyaspor açısından büyük avantajdı. Hamza Hamzaoğlu'nun 71'deki iki hamlesini takiben roller farklılaştı. Tetteh-Ahmed, Acquah-İskoç Stevie Mallan dokunuşunun hemen akabinde, 72'de skor tabelası 2-1'e taşındı. Rahmanovic'in asistinde Ismael Diomande, Hafez yerden kaysa da sağ çarpazda çok sert bir şut yolladı. Meşin yuvarlağın sol gözüne çarptığı Abdulsamed'in tedavisi nedeniyle oyun da yaklaşık iki dakika boyuncu durdu.

T_10

TARTIŞILAN KORNERİN ARDINDAN!

79'da Kubilay ile Mallan, kale önündeki net fırsatı değerlendiremedi. 80'de, Guilherme soldan havalandırdı. Semih ve Hafez'in arasında yükselen ve zor durumda kafayı vuran Sokol Cikalleshi, Abdulsamed'i mağlup etti: 2-2. 81'de Zeki kenara gelirken, Hadebe'nin elini sıktı. 83'te, Erdon Daci ile Wallace'ın mücadelesinde “köşe atışı” kararı verilirken, iki futbolcu sürtüştü. Daci'nin sarı kart gördüğü bölümün ardından, 84'teki kornerde Ahmet Çalık, Umut'a rağmen iyi sıçrayıp arka direğe doğru topu yönlendirdi. Cikalleshi kafayı uzatırken, Abdulsamed çaresizdi: 2-3.  

İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Zorlu 90 dakikayı yorumlarsak... Yeni Malatyaspor, daha önce öne geçtiği 6 maçın 5'inden galibiyetle ayrılırken, sadece birinde, hanesine bir puan yazdırmıştı. Be defa işler tersine gitti. Üstelik Kaplanlar, 17 maçta ilk golü yiyip geriye düşen taraf olmuştu. Adem'in gollerinin sonrasında kendi yarı alanına çekilen Malatya, yüzde 68'e 32 ile, topla oynamada Konyaspor'un bir hayli gerisinde kaldı.

R_17

PASLARDA İSABET YOK

Rakip yarı sahadaki isabetli pasta, %67,9 ile ligde sondan ikinci sırada yer alan Kaplanlar, yalnız %64,4'lük orana sahip Ankaragücü'nü geride bırakabilmişti. Konyaspor önünde başarılı pas ise toplamda %61'de kaldı. Bitiş düdüğüyle birlikte eleştirilerin dozu haklı olarak ayarlanamadı. Umut ve Kubilay oyunda iken Tetteh'in neden çıktığına anlam veremeyenler, Hamza Hamzaoğlu'nun “oyun bilgisi”ni ve maç okuması”nı tartışmaya açtı.

HAMZA HOCA “EMEK HIRSIZI” MI?

Saha dizilişini ve oyuncu değişiklikleri yüzünden hedefe oturtulan deneyimli çalıştırıcının adaletli davranmadığını savunanlar “Emek Hırsızı” kelimelerini seçti. Hamzaoğlu'na, inatla kötü olmasına karşın aynı kadroyla devam ettiği için ironik bir dille teşekkür eden (!) topluluk, korkak ve dirençsiz bir oyunun, 2-0 öndeyken 3-2'lik hezimete zemin hazırladığını vurguladı. Olumsuz tenkitlerden Başkan Adil Gevrek ve yönetimi de nasibini aldı.

P_22

İLK DEVRE BAMBAŞKAYDI

Müsabakanın ilk yarısına dair de şu ifadeleri kullanabiliriz... Umut Bulut çok güzel bir asist yaptı ki, santrforlardan bu tür fırsatlarda topu dürtüp vurmasını bekleriz. Adem'e “Al da at” dedi ki, kaptan da bunu geri çevirmedi. İlk 45'te topla Konyaspor yüzde 68 oynadı; ama pozisyonlara giren ve 2-0 önde olan taraf, Yeni Malatyaspor'du. Hücum anlamında etkisiz kalan İlhan Palut'un öğrencilerinin tehlikeli bir atağı da izlenmedi. Adem, Umut, Tetteh ve Kubilay ile 4 forvet ile sahaya çıkılması, doğal olarak üretkenliği artırdı. Hamzaoğlu, öndekilerden çok faydalandı ki, bu futbolculardan fazlasıyla katkı aldı.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!