dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Malatya'da Hayvanları Koruma Günü


Malatya'da Hayvanları Koruma Günü
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Hayvan Barınağında buluşma günü düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

PROGRAMA KATILANLAR
Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, bazı daire başkanları ve şube müdürleri katıldılar.

HER CANLIYA SAHİP ÇIKIYORUZ
Malatya Büyükşehir Belediyesinin doğada yaşayan her canlıya sahip çıktığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, “Türkiye'nin en büyük ve çağdaş hayvan barınaklarından biri Malatya'da. Bu merkezimizde hayvan dostlarımıza her türlü hizmeti veriyoruz. Sağlık sorunları tedavi ediliyor. Yaşamsal destek sağlanıyor. Dilsiz bu dostlarımıza tüm insanlık sahip çıkmalı. Çocuklarımıza özellikle hayvan sevgisini aşılamalıyız. Çünkü Dünya onlarsız olmaz” dedi.

HAYVAN VE DOĞA SEVGİYLE BESLENİR

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç ise, farkındalık oluşturmak için 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde güzel bir program yapıldığına dikkat çekerek, “Tüm yaban hayatı ve sokak hayvanlarını koruma konusunda herkesi bilinçlendirmeliyiz. Bu farkındalığı insanlar hissettirecek. Hayvan ve doğa sevgiyle beslenir” ifadelerini kullandı.

1_320

ÇOCUKLARIMIZA BU SEVGİYİ AŞILAMALIYIZ
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan'da yaptığı konuşmada hayvanların korunmasının insan sevgisinden geçtiğini söyledi. Oğuzhan, “Gelişmiş toplumlar sokak hayvanları başta olmak üzere doğada yaban hayatta var olan bütün canlılara özel ilgi gösteriyor. Onların var olmadığı bir dünya yaşanabilecek bir dünya değildir. Hayvanlar sevgiyle korunur, sevgiyle yaşatılır. Çocuklarımıza mutlak suretle bu sevgiyi aşılamalıyız. Büyükşehir Belediyemiz farkındalık oluşturtmak için bu özel günde güzel bir bulaşma sağladı. Çocuklarımız hayvanlarla güzel vakit geçirdi” diye konuştu.
Hayvan Barınağını ziyaret eden çocuklar gezi sırasında sokak hayvanlarına yem verdi.

ÖTE YANDAN ÖZEL ÇOCUKLAR HAYVAN BARINAĞINI GEZDİ

 Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'deki özel gereksinimli çocuklar, aileleriyle birlikte Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti.4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla özel gereksinimli çocuklar, etkinlik kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. Barınaktaki personeller tarafından çocuklara sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiğine yönelik kısa bir eğitim verilirken, çocuklar personeller eşliğinde sokak hayvanlarına yem ve su verdiler. “Hayvan Sevgisi Önemlidir” etkinliğin temel amacının özel gereksinimli çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek, hayvanlarında birer canlı olduğunun farkına varmalarını sağlamak ve paylaşmayı öğretmek olduğunu belirten Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serdar Gündoğdu, “Çocuklarımız ile birlikte günün anlam ve önemine uygun bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımız, barınakta bulunan hayvanlara personeller eşliğinde su ve yemek verdiler. Etkinliğimiz temel amacı; çocuklarımızda hayvan sevgisini geliştirmek ve paylaşmayı öğretmekti. Bizim insani görevimiz ve inancımızın da gereği olan hayvanların bakımı, korunması ve onların beslenmesi sadece sözde bırakmayarak gelecek nesillere bu sevginin aşılanması için güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

2_250

YEŞİLYURT BELEDİYESİ DE ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla başlattığı ‘Sev Beni' projesi kapsamında evcil hayvanları minik öğrencilerle buluşturdu.‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' etkinlikleri kapsamında, Karakavak Mahallesindeki Ayyıldız Anaokulu'nda ‘Sev Beni' projesi çerçevesinde bir etkinlik düzenlendi.

SEV BENİ
Yeşilyurt Belediyesi ekiplerince özel bir araç içerisinde getirilen tavşan, kuş, kedi ve köpeklere büyük bir ilgi gösteren minik öğrencilere, hayvanların sağlık bakımları, nasıl sahiplenilmesi gerektiği, hayvan sevgisi ve onların yaşam hakkı gibi konularda bilgiler aktarıldı
Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'da etkinliğe katıldılar.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hayvan sevgisinin erken yaşlarda öğretilmesine destek vermek amacıyla 2018 yılında başlattıkları ‘Sev Beni' projesinin toplumda bir farkındalık oluşturduğunu söyledi.

3_165

ETKİNLİK VERİMLİ GEÇTİ
Başkan Çınar, “Hayvan haklarının korunması ve hayvan sevgisinin özellikle erken yaşlarda edinmesini sağlamak amacıyla 2018 yılında başlattığımız ‘Sev Beni' projemiz ile; durumu ve şartları iyi olan okullarımıza kuş, kedi ve köpek gibi hayvanlarımızı özel kafeslerde götürerek minik yavrularımızın erken yaşlarda hayvanları tanımalarını sağlıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Ayyıldız Anaokulunda tertip ettiğimiz etkinliğimizde oldukça verimli ve güzel geçti.” diye konuştu.

HAYVANI SEVEN İNSANI SEVER
Yeşilyurt Belediyesini ‘Sev Beni' projesinden dolayı tebrik eden Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ise, “ Günümüz modern dünyasında maalesef özellikle büyük şehirlerde yavrularımız, hayvanlarla çok fazla bir araya gelemiyorlar, hayvanlardan ve doğadan uzak yaşamak zorunda kalıyorlar. Çocuklarımızı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde evcil hayvanlarla bir araya getiren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'ın şahsında tüm Belediye personellerini kutluyorum. Hayvanı seven insanı sever. Hayvan sevgisini aşılamanın yanı sıra hayvan haklarının erken yaşlarda öğretilmesini hedefleyen böylesine önemli bir projenin Yeşilyurt'ta hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!