dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64611.551$

Malatya'da kısıtlama nasıl geçiyor?


Malatya'da kısıtlama nasıl geçiyor?
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya'da da uygulanan kısmı sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşların genelde uydukları görülüyor. Kentte sokağa çıkma kısıtlaması mahalle bakallarının önemi ortaya çıkardı. Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda saat 10:00-17:00 arasında hizmet verecek olan balıkçı ve balık tezgâhları yoğun ilgi görüyor.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Türkiye'de de etkili olan yeni tip korona virüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında bu hafta sonu da 2 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

MALATYALILAR YASAĞA UYUYOR
Dün akşam 21.00 itibariyle başlayan ve Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek olan kısıtlama nedeniyle Malatya sokaklarında yaşanan sessizlik devam ediyor. Sadece kısıtlamadan muaf olan mesleklerde çalışan görevlilerin dışarıda olduğu kent merkezinde sessizlik hakim oldu. Malatyalıların sokağa çıkma kısıtlamasına genelde uydukları görülüyor.

P_28

SESSİZLİK HAKİM
Malatya merkezdeki İpek ve Kışla caddeleri ile Kanal Boyu Caddesinde sessizlik hakim oldu. Polisler şehir merkezinde trafikte denetim yaparken, izin belgesi ve görevlilere geçiş izni veriyor.

K_190

L_150

KISITLAMA GÜNÜNDE, VATANDAŞLARDAN BALIKLARA İLGİ YOĞUN
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda saat 10:00-17:00 arasında hizmet verecek olan balıkçı ve balık tezgâhları yoğun ilgi görüyor. Hafta sonu 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında açık olacak işletmeler arasında yer alan balıkçılara vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Balıkçılar, vatandaşların telefonla verdiği siparişleri evlerine kadar ulaştırıyor.

M_443

"MÜŞTERİLERİMİZE GÖTÜRÜYORUZ"
Balıkçı esnafların olan Mehmet Altıntaş, "Bu bölgede balıkçı yoktu. Biz de yeni açtık. İşyerimizi vatandaşlar ve komşularımız çok beğendi. Bizlere teşekkür ettiler. Vatandaşlar balık için merkeze gitmek zorunda kalıyorduk. Şimdi kendi mahallemizde balıkçı hizmet vermeye başladı memnunuz diyorlar. Burada sıra da beklemek yok. Telefon sipariş hattımız var. Müşterilerimize götürüyoruz onlar memnun oluyorlar. Cuma cumartesi ve Pazar günleri işlerimiz daha çok oluyor. Vatandaşlarımıza hizmet sunmaya çalışıyoruz” şekilde konuştu.

N_250

KENTTE BAKKALLARDAN ALIŞVERİŞ YAPILIYOR
Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında küçük esnaf, vatandaşın kapısına kadar hizmet götürüyor. Malatya merkez ilçe Battalgazi İpek Caddesi'nde mahallenin bakkalı, yeniden eski günlerine dönerken, paket servis sistemi ile tek tek evlere koşuyor. Bakkal Turgut Çetin, 17 yıldır bakkal işlettiğini belirterek, “Korona virüs salgınından dolayı sokağa çıkma yasağı nedeniyle bakkal olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Müşterilerimize sipariş ile evlerine götürüyoruz. Paket servis yapıyoruz. Bakkalda personelimiz var. Aldığımız siparişleri vatandaşların evlerine kadar götürüyoruz. Gıda olarak satışlarımız iyi. Diğer sektörlerde düşmüş olabilir ama biz daha çok sipariş ağırlıklı da çalışıyoruz. Sürekli bakkalların önemi vardır ama korona virüs salgını nedeniyle bakkalların önemi arttı” ifadelerini kullandı.

O_75

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!