dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2515.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    60265.51$

Malatya'da muhtarlar günü


Malatya'da muhtarlar günü
Malatya’da faaliyet gösteren Muhtar Dernekleri yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten’i ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali Seydi Yücekaya ile Muhtarlık İşleri Şube Müdürü katıldı. 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ziyaretlerde bulunduklarını belirten Dernek Başkanları, Suriye'de Barış Pınarı Harekatında bulunan Mehmetçiği de unutmayıp dua ettiklerini ifade ettiler.

1_450

 

MUHTARLARIMIZ MAHALLELERİN ABİSİ VE ABLASIDIR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selim Pilten de, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın il dışında olduğunu belirterek, Devlet Millet işbirliğinin mahallelerdeki tek ve en büyük temsilcisinin muhtarlar olduğunu ifade etti. Pilten, “Muhtarlarımız mahallelerinin abisi, ablasıdır. Muhtarlarımız mahallelerinin dert küpüdür. Muhtarlarımızın mesaisi yoktur mahalleli günün her saatinde arayarak istek ve taleplerini iletiyorlar. Muhtarlarımız görevleri icabı mahallelerinin bütün problemleri ile yakından ilgilenmekteler. Yapmış olduğunuz bu çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman muhtarlarımızın yanında olmaya ve her zaman işbirliği içinde olmaya gayret göstermekteyiz” şeklinde konuştu.

MEHMETÇİĞİMİZ BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI 
Pilten, “Muhtarlarımızın da ifade ettiği gibi, Barış Pınarı Harekatında Mehmetçiğimiz milletimizin duasıyla büyük başarılara imza atmıştır. Mehmetçiğimiz dün olduğu gibi bugünde mazlumların umudu olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

2_331

ÖTE YANDAN AVŞAR MUHTARLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, muhtarların vatandaş ile seçilmiş atanmış yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, muhtarlık görevinin, demokrasi zincirinin ilk halkası ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapısı olduğunu bildiren Başkan Avşar, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu kaydetti. Muhtarların seçimle işbaşına gelen halkın temsilcileri olduğunu da dile getiren Başkan Avşar, "Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, milletimizin eli, gözü ve kulağı konumundadır. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir" dedi.
Başkan Avşar, toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlık müessesesinin vatandaş ile seçilmiş atanmış yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünün altını da çizdi.

3_198

MUHTARLAR GÜNÜ AKÇADAĞ'DA KUTLANDI

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.Yoğun katılımın olduğu Akçadağ Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Muhtar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş'ın yanı sıra,Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık ,CHP Akçadağ İlçe Ali Aslan, MHP Akçadağ ilçe Başkanı Kenan Güde,kamu kurum ve kuruluşların amirleri,mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MUHTARLAR HİZMET ELÇİSİDİR

Atatürk büstüne çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, "2015 yılında Muhtar günü olarak tahsis edilen 19 Ekim Muhtarlar günün bu yıl 4'üncüsünü kutluyoruz.Muhtarlık demokrasinin temel taşı, muhtar aynı zamanda hizmet elçisi,muhtar devletin milletle ilk buluşma anı,milletin yanında devletin kulağı, devletin yanında milletin dili olan millet adına konuşan devlet adına dinleyendir. Muhtar mahallesinin yeri geliyor savcısı, yeri geliyor hakimi oluyor. Yaklaşık olarak 200 yıllık bir tarihi olan muhtarlık müessesesi, demokrasimizin, yönetim sistemimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biridir.Bu anlamlı günü kutlamak üzere hazır bulunan tüm hemşehrilerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyor, muhtarlar gününün ilçemize, muhtarlarımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını dilerken,Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı' operasyonuna tüm muhtarlar ve Akçadağlılar olarak destek veriyor,kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz" dedi.

4_112

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yapılan konuşmalarından ardından ilçede daha önceden muhtarlık görevinde bulunmuş kişilere plaket taktim edildi. Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin ardından muhtarlar Akçadağ İlçe Kaymakamı Ekrem Ender Ergün'ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Ergün, "Muhtar Günü İçişleri Bakanlığımızca 2015 yılında yayımlanan bir genelge ile 19 Ekim Türkiye Muhtar Günü olarak belirlendi. Muhtar demek hatır sahibi kişi demektir.Bizim kültürümüzde hatır sahibi kişiler vardır,dünyanın hiç bir yerinde bu yok sadece Türk kültüründe bizim medeniyetimizde vardır.O yüzden sadece Türkiye'de muhtarlar günü kutlanmaktadır.Muhtarlarımıza hak ettiği değeri verdiği için devletimize teşekkür ederken sizlerinde muhtar gününü kutluyoruz" diye konuştu

ZİYARETLER DE YAPILDI
Muhtarlar Günü etkinliği muhtarların sırasıyla,Akçadağ ilçe Jandarma Komutanlığı,İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akçadağ Belediyesi ile ilçe de bulunan şehit kabirleri ve şehit annelerinin evlerine düzenlenen ziyaretlerle ile son buldu.

5_64

MUHTARLARDAN BAŞKAN KAZGAN'A ZİYARET

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Akçadağ Muhtarlar Derneği, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ı makamında ziyaret etti.
2015 yılında başlayan ve her yıl 19 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Muhtarlar Günü dolayısıyla Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı, üyeleri ve Akçadağ Mahalle Muhtarları, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ı makamında ziyaret etti.

MUHTARLAR HALKLA İÇ İÇE

Ziyaret konuşan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, mahalle muhtarlarının halka en yakın idareler olduğunu belirterek, “ Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum. Benim izleyerek, yaşayarak gördüğüm kadarıyla mahallenizde birinin düğünü varsa kendi düğününüz oluyor. Cenazeniz varsa kendi cenazeniz gibi oluyor. Halka bu denli yakın olabiliyor ve onların temsilini sağlamada başarılı oluyorsunuz. Doğru söylemek gerekirse bende sizi örnek almaya çalışıyorum. Muhtarlarımız temsil yönü güçlü bir kurumun mensuplarıdır. Şahsım olarak Belediyemizi temsil ediyorum ama sizler hem merkezi yönetimi, hem de mahalli yönetimi temsil eden bir yapıya sahipsiniz. Vatandaşlarla aramızda bir köprü görevini üstleniyorsunuz ve bu köprü görevini de Akçadağ'da siz değerli muhtarlarımızın en iyi şekilde yerine getirdiğini görüyorum. Bizleri mutlu edecek olan ve sevindirecek olan vatandaşlarımızın yüzünün gülmesidir. İnşallah muhtarlarımız ile birlikte çalışarak vatandaşlarımızın yüzünün gülmesini sağlayacağız” dedi. Belediye Başkanlığı görevi içerisinde hiçbir zaman muhtarlara karşı eğri bir duruşunun olmadığını ifade eden Kazgan, "Benim sözüm neyse uygulamamda odur. Hiçbir zaman bir ayrım içerisinde olmadım ve olma niyetinde de değilim. Çünkü Akçadağ'da Harunuşağı Mahallemizde bizim, Akçadağ'da Hartut'da bizim, Akçadağ'da Ancar ne kadar bizimse Develi Mahallemizde o kadar bizim. Biz hepimiz birlikte Akçadağlıyız. Akçadağ'ın en ücra köşesinde bir yeri başka bir yere tercih etme durumunda olmadan her tarafı bizim olarak görüp ona dönük hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ben Kaymakam yaklaşımı içerisinde oldum bundan sonrada öyle olacağım. Bizim kültürümüzdeki yapı bu. Seçim, seçim dönemi olur ve olduktan sonrada biter. Gerisini oturup da farklı değerlendirmenin bir anlamı yok. Oy verdi veya vermedi diye bir dert tasa içinde hareket edemeyiz. Oy verende başımızın tacı bizim insanımız vermeyende başımızın tacı bizim insanımızdır. Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşımızın memnuniyetini esas alarak, onlarla kucaklaşarak hizmetimizi ve işimizi yürütmek durumundayız. Bir kez daha Akçadağımızda bulunan 77 mahallemizde görev yapan bütün muhtarlarımızın gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

6_41

MUHTARLARLA İYİ BİR DİYALOG İÇİNDEYİZ
Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ise Ali Kazgan'ın göreve geldiğini günden itibaren muhtarlarla iyi bir diyalog içerisinde olduğunu belirterek, "Akçadağ Belediyemize muhtarlara verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Seçildiğiniz günden buyana ilçemizin sorunlarıyla yakından ilgilendiniz. Ayrım yapmamaya ve eşit çalışmaya gayret ettiniz. İmkanlarınız ölçüsünde mahallelerimize hizmet ettiniz. Belki zaman zaman eksik yerler oldu ama halk sizi Akçadağ'a samimi bir hizmet ettiğinizi, kendilerine samimi olduğunuzu, dürüst olduğunuzu gördü ve karşılığını da 31 Mart günü şahsınıza verdi. Bu sene için halkta biz muhtarlarda çok fazla yanınıza gelmedik ki belediyemizin toparlanmasını bekliyoruz. Akçadağımızı iyi yerlere taşıyacağınızı ümit ediyoruz. Doğru yaptığınız her işte sonuna kadar yanınızda, yanlışınızda ise karşınızda değil muhtarlar olarak ikaz etme yönünde birlikte olacağız. İnşallah sizlerle beraber el birliği ile güzel ilçemizi daha ileri noktalara taşıyacağız. Hedef bir, gaye bir, amaç bir öyleyse omuzda bir olsun diyor sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu
Akçadağ Muhtarlar Derneği'nin Belediye Başkanı Ali Kazgan'ı ziyareti sonrasında Akçadağ Belediyesi'nin Başpınar Sosyal Tesislerinde Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarları için verdiği yemeğe geçildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!