Malatya'da o gelenek unutulmuyor...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği teravih namazı sonrası Ramazan şerbeti ikramı ilgi görmeye devam ediyor.
Ramazan ayında unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan Ramazan şerbeti dağıtımı, Kültür A.Ş tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.
Ramazan ayı boyunca Ramazan şerbetinin dağıtıldığını belirten Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, amaçlarının bu geleneği yaşatmak olduğunu söyledi.
Geleneksel olarak her yıl teravih namazı sonrası Merkez PTT binası önündeki çeşmede Ramazan şerbeti ikram ettiklerini anlatan Akın, "Ramazan ayının geleneksel içeceği Ramazan şerbetini teravih namazı sonrası 22.00-23.30 saatleri arasında vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Geleneksel içeceği yaşatarak daha sonraki Ramazan aylarına da taşınmasını istiyoruz. İnsanlarımız da bu uygulamayı çok beğendi. Şerbet çeşmemiz önünden geçenler şerbetin tadına bakıyor. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu adeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da 2 Eylül Elektrik Kesintisi: Battalgazi, Yeşilyurt, Yazıhan ve Akçadağ’da Saatlerce Elektrik Yok
- Malatya’da 2 Eylül 2025 Hava Durumu: Termometre 38 Dereceyi Görecek!
- Malatya’da 2 Eylül 2025 Namaz Vakitleri: Gün 04.25’te Başlıyor
- Malatya’da 15 Kişi Hakkın Rahmetine Kavuştu
- Telefon Görüşmesi Ölüm Getirdi: Malatya’da Yük Treni 60 Yaşındaki Adamı Hayattan Kopardı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.