dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

MALATYA’DA ÖNCE YAZ, SONRA KIŞ!


MALATYA’DA ÖNCE YAZ, SONRA KIŞ!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

(Sesli Makale)

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında ağırladığı Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Kaptan Adem Büyük'ün 6'ncı dakikada attığı penaltı golüyle üstünlüğü yakalayan Kaplanlara, 12'de Junior Fernandes cevap verdi. 33'te, misafirden Ceyhun Gülselam'ın oyundan ihraç edildiği pozisyonundan sonra 2. kez beyaz noktaya yönelen Adem, kaleci Haydar Yılmaz'ı mağlup edemedi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar 38 puanla 5'inci basamaktaki yerini korudu. 81'de hakemi hedef alan sözleri nedeniyle kırmızı kartla cezalandırılan Erkan Kaş da 20 Nisan'daki Trabzonspor deplasmanında yok.

00_22

ROBİN YALÇIN CEZALI, MUSTAFA DÖNDÜ
Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayağında, İstanbul'da oynanan karşılaşmada sol ayak parmağı kırılan Mustafa Akbaş, sahalara döndü. Cim Bom'a, TT Stadyumu'nda, Süper Lig'in 27'nci haftasında 3-0 kaybedilirken forma giyemeyen tecrübeli futbolcu ilk 11'deydi. Sarı-Kırmızılıların 3'üncü golünde “ele oynadığı” için penaltıya sebebiyet veren ve bu sezon 4'üncü kez sarı kartla cezalandırılan Robin Yalçın yoktu. Bu oyuncu, yaptırıma uğradığı gün Mustafa'nın mevkisinde ter dökmüştü.

01_16

EROL HOCA'DAN 1'İ ZORUNLU, 4 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Galatasaray 11'inde 1'i zorunlu 4 değişikliğe gitti. Robin Yalçın'dan yararlanamayan tecrübeli hoca, stopere Mustafa'yı monte etti. Sol bekte Bülent Cevahir, Erkan Kaş'a, ikinci bölgedeki Hollandalı Mitchell Donald, Ahmed Ildız'a, hücum hattındaki Sırp Danijel Aleksic, Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma'ya yerlerini bıraktı.   

02_7

38 GÜN SONRA…
Eldivenler, Beninli Fabien Farnolle'ün oldu. 4-2-3-1 dizilişinde, defansın göbeğini, Ekvadorlu Arturo Mina ile Mustafa parselledi. Onların solunda Erkan, sağına Faslı Issam Chebake vardı. Erkan böylece, 8 Mart'ta Sivas'taki 2-0'lık mağlubiyetten 38 gün sonra 11'deydi. Murat Yıldırım ile Ahmed ise geri dörtlünün önündeydi. Sağ açıkta Bifouma, solda kaptan Adem Büyük efor sarf ederken, takımın beyni Brezilyalı Guilherme'ydi.

03_4

ABOUBAKAR KAMARA, İKİNCİ KEZ İLK 11'DE
Ara transferde İngiltere Premier Ligi'ndeki Fulham'dan 15 milyon Euro satın opsiyonuyla kiralanan Fransız Aboubakar Kamara ikini defa 11'e girdi. 21 kişilik esame listesinde; Abdulsamed Damlu, Nijeryalı Sincere Seth, Bülent, Nijeryalı Michael Pereira, Donald, Aleksic, Barış Alıcı, Rahman Buğra Çağıran, Ömer Şişmanoğlu ve Eren Tozlu'nun da adı yazılıydı.

04

PENALTI DA GOL DE VAR
Serkan Çınar'ın düdük çaldığı zorlu randevu çok hızlı başladı. Ev sahibinin henüz 1'inci dakikadaki atağında Kamara, ceza alanında kaleci Haydar Yılmaz'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla kenara gelip monitörden pozisyonu izleyen hakem penaltıyı işaretledi. Atışı kullanan Adem skoru 1-0'a taşıdı ve 5'inci golüne ulaştı. 9'da Adem'in, Alanya savunmasının arkasına gönderdiği topla buluşan Kamara, Haydar'ı da geçip bomboş kale yerine çok kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi ve Doğunun Kaplanları'nı mutlak bir golden etti.

05

ATAMAYANA ATARLAR!
Futbolda, “Atamayana atarlar” kuralı bir sefer daha işledi. Kamara tabelaya 2-0'ı yazdıramayınca 12'de Junior Fernandes sahneye çıktı. Sağdan Villafanez'in kornerinde 6 pas önünde yükselen Şilili, Farnolle'nin sağına yolladı: 1-1. 19'da Kamara indirdi, Mina rakibiyle mücadele ederken ayakta kalamadı. Malatyaspor cephesi penaltı beklerken Serkan Çınar “devam” dedi.

06

BÜYÜK'ÜN YÜZÜ BEMBAYAZ KESİLDİ
Adrenalin 33'te yükseldi. Mina, ceza sahasında Ceyhun Gülselam'ın dirsek darbesine maruz kaldı. Penaltı kararı veren Serkan Çınar, Ceyhun'u da ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Beyaz noktaya gelip ikinci golünü atmak isteyen Adem'e, Haydar izin vermedi.

08

İLK YARI UZADI DA UZADI!
Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… Her iki yarıdaki futbol ve takımların performansları çok farklıydı. İlk devre duraklamalar da dahil, 45 yerine 53 dakika oynandı. Adem'in birini kaçırdığı penaltı atışlarında karar çıkması için uzun süre VAR incelemesi beklendi. VAR'ın tavsiyesiyle monitöre giden Serkan Çınar'ın 2'de durdurduğu oyun, Adem'in 6'ncı dakikanın son saniyelerinde attığı penaltı golüyle ancak hareketlendi. Haliyle sakatlıklar nedeniyle oyunun durduğu bölümler de süreye eklendi.

07

ÖNCE SICAK, SONRA SOĞUK
Yeni Malatya Stadı'nda kritik sınavın başında yaz esintileri olsa da ilerleyen anlarda hava soğudu, rüzgâr da süratini artırdı, yağmurda  çok şiddetli yağdı. Tabir yerindeyse önce yazdı, sonra kış oldu! Sahada ise yok, yoktu. Bol aksiyonlu bir film izlendi sanki! Oyun da belki sadece 3-5 dakika durdu. Heyecanlı, keyifli vericiydi. Ozan Tufan'ın top kaybının akabindeki Kamara-Haydar mücadelesi, peşinden itirazlar ve Adem'in penaltı golüyle aksiyonlu bir başlangıca imza atıldı.  

06_1

FERNANDES, KAMARA'YA “GOL BÖYLE ATILIR” DEDİ
İlk 45'te hemen hiç orta saha çekişmesi yok, her iki taraf da hemen ceza alanına geldi. Evkur Yeni Malatyaspor'dan Mina da ofansta çok görüldü. En sprinter oyuncu ise Kamara'ydı. Fransız'ın 1-0'dan sonra Haydar'ı da geçip kaçırdığı gol herkesi şaşırttı. Skor tabelası, bu beceriksiz vuruşun ardından 2-0'a değil, vakit çok ilerlemeden 1-1'e geldi. Şilili Fernandes, “Ben santrforum” diyen yıldızlardan çok daha iyisini yaptı, muazzam bir kafa golü attı.

05_1

BULUT'UN HAMLELERİ İŞE YARAMADI
Erol Bulut'un ikinci yarının başında Guilherme'yi oyundan alıp, Donald'a güvenmesi dikkat çekiciydi. Çünkü Sambacı günün vasat isimlerinin başını çekiyordu. Attığı penaltı golünün dışında diğerinden yararlanamayan Adem ise bir türlü beklentileri karşılayamayınca yerine 62'te Ömer'e bırakmak zorunda kaldı. Eksik rakibini yıkmak isteyen Erol Hoca'nın 67'de gerçekleştirdiği Ahmed-Aleksic hamlesi de neticeye yansımadı.

00_23

TEMPO DÜŞTÜ, ERKAN KIZARDI
İlk yarının aksine ikinci devrede pozisyon zenginliği yoktu. Sadece son bölümde tansiyon yükseldi ve ilk 45'ten esintiler görüldü. Sergen Yalçın'ın cezasından ötürü locadan izlediği maçta yardımcısı Murat Şahin, bir kişi eksik oluşlarından dolayı rölanti oyunu yeğledi. Sıkça geriye yaslanmamalarını tembihlediği öğrencilerini de uyardı. 81'de Erkan profesyonelliğe hiç yakışmayacak bir davranışta bulundu. Dördüncü hakemin ikazıyla Serkan Çınar'a yönelik sinkaflı sözleri yüzünden direkt kırmızı kartla cezalandırıldı

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!