dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

Malatya’da şampiyonluk sesleri


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz:Mehmet Ayhan

 

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'deki 2. sezonunda müthiş bir çıkış yakaladı. Doğunun Kaplanları, zirve yarışındaki rakiplerinden Antalyaspor'u 16. haftada ağırladığı maçta 2-0 kazanırken, bitiş düdüğünün ardından 28 puanla an itibariyle 2. basamağa yerleşti. Faslı santrforu Khalid Bouatib'in ilk yarıda attığı iki golle neticeye ulaşan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, ilk yarının son sınavında, 23 Aralık'ta Bursaspor'un misafiri olacak.

1000_64

MALATYALI ŞEHİT İÇİN DUYGULANDIRAN TİŞÖRT
Yeni Malatya Stadyumu'ndaki karşılaşmadan önce EYMS'li futbolcular anlamlı bir davranışta bulundu. Geçtiğimiz günlerde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Malatyalı Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde ‘Cennete selam, kalbimizdesin' yazılı tişörtle sahaya çıkıldı. Seremonide unutmayan Verdi, uzun süre ayakta alkışlandı.

1001_16

2 CEZALI YOK, 2 CEZALI VE 1 SAKAT DÖNDÜ
Teknik direktör Erol Bulut, 9 Aralık'ta Erzurum'daki 3-1'lik zaferde bu sezon dördüncü sarı kartlarını görerek cezalı duruma düşen Hollandalı Mitchell Donald ile Sırp Danijel Aleksic'ten yararlanamadı. Aynı yaptırımı Erzurum'da tamamlayan Brezilyalı Guilherme ile Faslı Khalid Boutaib ise kadroda yer aldı. 3 Aralık'taki 1-1'lik Akhisarspor beraberliğinin hazırlıkları esnasında kasığında birinci derece yırtık belirlenen Adem Büyük oynayabileceğini hocasına iletince yeşil zemine ayak bastı.

1003_7

BULUT'TAN 2'Sİ ZORUNLU 4 DEĞİŞİKLİK
Erol Bulut, Erzurum'daki 11'de 2'si zorunluluktan 4 değişik yaptı. Donald ile Aleksic'in eksikliğinde Nijeryalı Michael Pereira'nın yanı sıra Rahman Buğra Çağıran yedek soyundu. Erzurum'da formayı Pereira'dan almak için 59. dakikaya dek bekleyen Erkan Kaş bu defa 11'deydi. Adem, Guilherme ile Boutaib de dönünce Bulut'un eli güçlendi.

1004_3

10 NUMARA ADAMSIN GUILHERME!
Eldivenleri Beninli Fabien Fornolle giyerken alışılageldik 4-2-3-1 kurgusu 4-4-2'ye evrildi. Bunda Süper Lig kariyerinde bir karşılaşmada fileleri ilk defa 2 kez sarsan Eren Tozlu'nun rolü büyüktü. Defansın göbeğini Murat Akça-Sadık Çiftpınar ikilisi parsellerken, onların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Erkan seyredildi. Ön liberoda Murat Yıldırım'a bu sefer Ahmed Ildız eşlik etti. 10 numara mevkisinde sırtında da yazdığı üzere Guilherme vardı. Hücum hattında Adem, Eren ve Boutaib izlendi. Abdulsamed Damlu, Sincere Seth, Arturo Mina, Berkan Durdu, Pereira, Mustafa Eskihellaç, Sulley Muniru ve Rahman ise kulübede başladı.

1007

EREN VE GUILHERME'DEN BOUTAIB'E “AL DA AT” PASI…
Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı mücadelenin ilk golü 15'te geldi. Sağ kanattaki Eren, müthiş presiyle Brezilyalı Diego Angelo'dan son çizgide topu kaparak Boutaib'e “Al da at” dedi: 1-0. 26'da şanssızlık yaşandı. Eren iyi sıçradı ama, meşin yuvarlak Belçikalı Ruud Boffin'in de temasıyla direğe çarparak kornere çıktı. 34'te Erkan kesti, ceza alanındaki Guilherme, Boutaib'e bu seneki 4. sayısını kaydettirdi: 2-0.

1005_2

İKİ TOP DİREKTE; BOUTAIB SAKAT, SADIK CEZALI!
Erol Bulut, ikinci yarıya ayağından sakatlanan Boutaib'in yerine Rahman'la girdi. 50'de Guilherme, 56 Rahman muhteşem kontrataklarda direğe takıldı! Sinirlerin gerildiği anların akabinde 72'de Bülent Korkmaz'ın öğrencilerinden Diego, Erol Bulut'un kaptanlarından Sadık Çiftpınar ihraç edildi. Aynı bölümde sararan Eren ise biraz da tedbiren 76'da kenara yönelirken, Ekvadorlu Arturo Mina ise Murat Akça'nın stoperdeki yeni partneri oldu. Çok yorulan Adem, sonlarda Pereira'nın elini sıktı.

1006_1

STADIN DOLMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ!
Müsabakanın yorum içerikli izlenimine gelince… Sadece ‘3 Büyükler'e endeksli yaşayan futbolseverler bu tür maçları özledi. Zirveyi ilgilendiren iki Anadolu takımı arasındaki karşılaşmalar futbolumuza büyük renk katıyor. İddialı ekipler, iyi transferler ve yabancılardaki başarı yüzdesi bugünlere gelinmesine zemin hazırladı. Ancak yaklaşık 800 binlik nüfusa sahip Malatya'nın 27 bin 44 koltuk kapasiteli Yeni Malatya Stadyumu'nu dolduramaması elbette üzücü. Tribünlerdeki boşluklar eleştirilebilecek bir düzeyde. Kale arkalarının solunda Antalyaspor taraftarları otururken, sağında kimsenin bulunmaması düşündürücü!

KİM HAZIRSA ONA FORMA!
Erol Bulut güvendiği isimleri hiç tereddüt etmeden sahaya sürüyor. Bunun bir örneği de son dönemdeki performansıyla ön plana çıkan Eren Tozlu… TFF Birinci Lig'de oynayan Sadık, Murat Akça ve Chebake gibi futbolcular kendilerini geliştirdi ve EYMS'nin bankolarından oldu. Bu, “Ben niye oynamıyorum?” diye serzenişte bulunanlara çok anlamlı bir mesaj niteliğini taşıyor. Eğer hazırsanız görüldüğü gibi herkese forma hakkı veriliyor!

100_105

İLK BÖLÜMDE GÜÇLER TARTILDI
İlk 10 dakikada iki taraf da sıfır hata yaptı. İkisi de birbirinin gücünü tarttı. Erzurum'da savunmanın solunda Rahman ile başlayan Erol Bulut, ikinci devrede Erkan'ı oyuna almış, Rahman'ı da öne sürmüştü. Bu kez Erkan 11'e girerken, Rahman kulübeye gitti. Erkan Erzurum'da gol asisti yapan isimdi ancak, ilk bölümde iki takım da kanatları birbirlerine kullandırtmadı, yani hücuma katılabilecek kalitedeki bekler alınan önlemler sebebiyle bunu gerçekleştiremedi. Bu da ister istemez pozisyon kısırlığına yol açtı.

101_62

“HATALARDAN YARARLANACAĞIZ” DEMİŞTİ, AMA!
Boutaib'in attığı ilk golün %90'ı Eren'in… Topu Diego'dan temiz alması, ardından attığı pas muhteşemdi ki Faslı belki de kariyerinin en rahat sayılarından birini kaydetti. Çünkü çoğu futbolcu bu tip pozisyonları takip dahi etmez. Israrcılığı takdir edildi. Geçen haftaki iki gollü performansı bu kez asistle devam etti. Elbette Diego gibi bir tecrübenin hatası da affedilmezdi, futbol anlamında kabul edilebilir gibi değildi! Erol Bulut, “Antalyaspor'un hatalarından yararlanmayı planlıyoruz” dedi ancak, herhalde kendisi de bu kadarını beklemiyordu! Boutaib-Eren ikilisi ofansif anlamda çok uyumluydu.

USTA İŞİ GOLLER…
Murat Yıldırım, Guilherme ve Bouataib orta sahada misafirlerine adeta nefes aldırmadı! Etkili presleriyle rakiplerini yıldırmayı başardılar. Adem'in Guilherme'yi görmesi, Sambacı'nın asistiyle Boutaib'le organize atılan gol usta işiydi ve izlenmeye değerdi. Hazırlanış olarak unutulmayacak goller arasına çoktan girdi! Hepsi atağa bilerek, inanarak çıktılar. Adem-Guilherme ikilisinin kalitesi görüldü. İlk goldeki gibi Boutaib'e, “Al da at” denildi, o da affetmedi. Arkadaşları Boutaib'e öyle pozisyonlar hazırlıyor ki bunlar da bir forvet için bulunmaz fırsatlar. O da ciddi savunma zafiyetlerini değerlendirdi.

102_33

MURAT AKÇA VE SADIK'TAN MUHTEŞEM HAMLE…
İlk devrenin sonlarında Murat Akça ile Sadık'ın kritik dokunuşları, Antalyaspor'un umutlanmasının önüne geçti. Çünkü Akdeniz ekibinin 45 dakika boyunca sadece iki pozisyonu vardı. Bunları da son anlara sıkıştırdı. İstatistik olarak oynama yüzdesinde konuk takım önde görünse de daha efektif olan, presi doğru yapan taraf ise EYMS'ydi.

103_15

SAHA GEZGİNİ: GUILHERME!
Guilherme sahanın içerisinde, her yerde gezgin oynayan bir yetenek… Ahmed Ildız, Murat Yıldırım ve Adem Büyük'ün ise koşularının dışında katkıları da çok yüksek. Eren'in süregelen formu ve morali ilk 45'te 2-0'ı getiren etmenlerdi. İkinci yarının başlarında Guilherme ile Rahman'ın direkten dönen vuruşlarını ise doğru ortalar ve dokunuşlar ışığında tamamen şanssızlığa bağlamak mümkün. Soyunma odasından kaldığı yerde dönen Doğunun Kaplanları bu iki net pozisyonla adrenalini yükseltti.

104_10

EREN, SAHANIN TOZUNU ATTIRDI
Çabuk geri dönen Malatyalı futbolcular, savunmada az adamla hiç yakalanmadı. Boutaib ikinci yarıda aranılacak gibi görünse de sol taraf, Erkan-Rahman ikilisiyle daha da güçlendi ki Rahman'ın başlardaki her hareketi olumluydu. Eren de Boutaib çıkınca öne geçti. Ayrıca “Eren'i kaybedebilirim” düşüncesiyle kenara alan Erol Bulut'un hamlesi yerindeydi. Eren ise oyunda kaldığı süre boyunca en çok koşan isimdi.

SADIK SAKİN DAVRANAMADI!
Sadık'ın kırmızı kart gördüğü tartışmalı pozisyonda Malatyasporluların daha sakin olması gerekiyordu! 2-0 önde ve çok önemli bir galibiyete yaklaşmışken olayların bu noktaya gelmemesi lazımdı. İki takım da onar kişi kalsa da skor ve moral üstünlüğü EYMS'den yanaydı. Baskı ve tempo kuramayan, aradığı pozisyon zenginliğini yakalayamayan deplasmanların başarılı takımı Antalya'nın ritim düşüklüğü de ev sahibine yaradı. Bir tek Hakan Özmert ayakta kalmaya çalıştı.

105_13

“ŞAMPİYON MALATYA” TEZAHÜRATI…
İyi bir maç, hak edilmiş bir galibiyet daha… Skor daha farklı olabilirdi. Oyun baştan sona domine edildi. Puan cetvelindeki yerin tesadüf olmadığı ispatlandı. Evkur Yeni Malatyaspor'un 16 haftalık çizgisi alkışa değer. Hedefleri yükseltme, devre arasındaki transfer döneminde elini güçlendirme açısından işler Erol Bulut'un istediği gibi gidiyor. “Şampiyon Malatya” tezahüratları yapan taraftar da havaya girmiş durumda. Sadece tribündekiler değil, ekranları başındakiler de uzun yıllardır Malatyalıların görmek istediği bir tabloyla karşı karşıya… Herkesin temennisi Süper Lig'in ikinci yarısında da ayın ivmenin artarak devam etmesi…

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!