dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2430.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66450.734$

MALATYA’DA, TARİHİ 3 PUAN “SERİ”Sİ


MALATYA’DA, TARİHİ 3 PUAN “SERİ”Sİ
Narin

 

 

  • Adem Büyük 11'de, Faslı sağ bek sakat
  • Brezilyalı stoper forma giyemedi
  • Yeni transferlerden 13'ü esame listesinde
  • İlk 11'de biri zorunlu, üç değişiklik
  • 1,90'lık genç satrfordan ikinci gol
  • Ganalı yıldızdan sezonun ilk sayısı
  • Başarılı sağ bekin sakatlığı üzdü
  • Perulu orta saha, çıkarken sinirlendi
  • 21 yaşındaki genç file bekçisi devleşti
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinde, Süper Lig'de, iç sahada ilk defa 3 maçlık galibiyet serisi elde etti. Denizlispor'u ağırlayan Kaplanlar, Kubilay Kanatsızkuş 7 ve Ganalı Afriyie Acquah'ın 17'de attığı gollerle iki farklı kazandı: 2-0. Süper Lig'in 8'inci haftasında 11 puana erişen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, milli aranın ardından, 29 Kasım'da Gaziantep FK karşısına çıkacak.

G_26

ADEM BÜYÜK DÖNDÜ; CHEBAKE SAKAT

Konyaspor (1-1 B) ve Gençlerbirliği (2-1 G) randevularında uyluk gerilmesi nedeniyle oynayamayan Adem Büyük, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Artvin Hopaspor (2-0) karşılaşmasının 74'üncü dakikasında Mustafa Eskihellaç'ın yerine fırsat yakalamıştı. Adem Büyük kaptanlık bandını da takıp dönerken, kasığındaki problemden ötürü Gençlerbirliği sınavından bu yana ter dökemeyen Faslı sağ bek Issam Chebake yine yoktu.

WALLACE ŞOKU; STOPERDE HADEBE

Yeni Malatyaspor'da asıl yüzleri asan gelişme, Wallace Fortuna dos Santos cephesinde oldu. Son antrenmanda Brezilyalı stoperin yerine, Zimbabweli Teenage Hadebe'nin oynaması kesinleşmişti ki, öyle de oldu.  

H_10

YENİ TRANSFERLERDEN 8'İ İLK 11'DE

17 yeni transferden 13'ü esame listesine yazıldı. Bunlardan 8'si ilk 11'deydi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu; Semih Kaya, Mısırlı Karim Hafez, Zeki Yavru, Perulu Christian Cueva, Kongolu Jody Lukoki, Ganalı Benjamin Tetteh, Kubilay Kanatsızkuş ve Adem Büyük'e fırsat tanıdı. Arjantinli eldiven Guido Herrera, Murat Akça, Arjantinli Fernando Zuqui, Olcay Şahan ve Kosovalı Jetmir Topalli yedek soyundu.

X_5

İLK 11'DE, BİRİ ZORUNLU ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'in 7'nci haftasında, Beşiktaş'a İstanbul'da 1-0 kaybeden ilk 11'de, Artvin Hopaspor karşısında rotasyona gitmişti. Beşiktaş 11'inden sadece Ganalı Afriyie Acquah'ı bırakan tecrübeli çalıştırıcı, tam 10 değişiklik gerçekleştirmişti. Beşiktaş 11'ine göre, Denizlispor önünde ise 3 farklı isme güvendi. Wallace'ın yokluğunda Hadebe'ye sarılan Hamza Hoca, Ahmed Ildız ile Burundili Youssouf Ndayishimiye'yi de kesti; Adem Büyük ile Lukoki'yi düşündü.

K_12

HAMZAOĞLU 4-2-3-1'E DÖNDÜ

Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş maçında 4-1-4-1 gibi dizdiği ekibini bu kez, izlemeye alıştığımız gibi; 4-2-3-1 oyun sistemiyle oynattı. Kaleyi yine Abdulsamed Damlu korudu. Defans hattı sağdan sola; Zeki Yavru, Semih, Hadebe ve Hafez'den oluştu. Bu dörtlünün önünde Cueva ve Ganalı Afriyie Acquah boy gösterdi. “10 numara” mevkisi Adem Büyük'e emanet edildi. Kanatların sağında Lukoki, solunda Kubilay seyredildi. Santrforda Tetteh vardı.

KUBİLAY “KANAT”LANDI!

Hızlı başlayan Yeni Malatyaspor, golü de erken attı. 7'de Adem Büyük'ün şık pasında Lukoki, sağdan ortaladı. Oğuz Yılmaz'ın arkasında ve Tiago Lopes'in önünde olan 1,90'lık Kubilay, bu iki futbolcunun arasından penaltı noktası civarında kule gibi sıçrayıp kafasını çalıştırdı: 1-0. Bu, aynı zamanda yetenekli hücum oyuncusunun Sarı-Siyah-Kırmızılılardaki ikinci sayısı oldu.     

L_9

GANALI YILDIZLARDAN DANS ŞOV

Vakit çok ilerlemeden ikinci “Gol” sesi duyuldu. Ön alanda, kritik yerdeki pres, Yeşil-Siyahlılarda zafiyete yol açtı. 17'de Recep Niyaz'dan topu kapan Tetteh, az ilerisindeki Acquah'a oynadı. Sağ çaprazdaki Ganalı farkı ikiye çıkarırken (2-0) bu sezon ilk defa gol sevinci yaşadı. Tetteh ile Acquah'ın; iki Ganalı starın köşe gönderindeki dans figürleri görülmeye değerdi. İlk 45 boyunca benzer birçok hataya imza atan Recep Niyaz'a, kızaran bir yüze sahip olan Hırvat teknik adam Robert Prosinecki yüksek sesle bağırdı.

ZEKİ YAVRU SAKATLANDI

Sol arka adalesinde ağrı hisseden ve ceza yayının sağ çaprazında kendini yere bırakan Zeki Yavru oyuna devam edemedi. Bu futbolcunun yerine 36'da Murat Akça girdi.

N_101

SİNİRLENEN CUEVA'YA HAMZA HOCA'DAN TEPKİ

Savunmada taşlar yerinden oynayınca Hamza Hoca, Cueva'yı kenara alırken, Burundili Youssouf Ndayishimiye'yi 37'de sahaya sürdü. Bu karar sonrası agresifleşen Cueva, beden diliyle de memnuniyetsizliğini çok net ortaya koydu. Localardaki taraftarlar da tepkiliydi. Futbolcuların oyundan erken alındığında buna benzer tepkilerini görüyoruz. Öyle ki, 25 Ekim'de, Malatya'da 2-1'lik Gençlerbirliği galibiyetinde 64'te Youssouf ile el sıkışan Acquah çok sinirlenmişti. Kaptanlık bandını yere fırlatan Ganalının hırçınlığının hırsından kaynaklandığınının bilincinde olan Hamza Hamzaoğlu, Cueva'ya aynı töleransı göstermedi. Öğrencisine aynıyla karşılık veren ve eliyle “2” diyen deneyimli çalıştırıcı da öfkeliydi.

Z_15

ABDULSAMED KALESİNDE DEVLEŞTİ

İlk yarının bitimine yakın Abdulsamed Damlu, kendine inananları mahcup etmedi. 45+2'de Ismail Aissati soldan ceza alanına kesti, Muris Mesanovic iyi yükseldi. 1,91 metre boyundaki Abdulsamed, mükemmel bir refleksle golü önleyen bir kurtarışa imza attı. 12'de de Angelo Sagal'ın uzak mesafeden sert şutunu güçlükle de olsa engelleyen 21 yaşındaki genç file bekçisi, formayı Herrera'dan nasıl kaptığını kanıtladı.     

O_38

LUKOKI'DEN KLAS ÇALIMLAR...

45+4'te Adem Büyük'ün servisinde Lukoki, ceza yayının solunda Neven Subotic ve Oğuz Yılmaz'ın baskısına karşın soluna ve soluna çektiği meşin yuvarlakla adeta dans etti. Topu son olarak aldığı sol ayağıyla çerçeveyi yoklayan yıldız isme Costel Pantilimon soluna uzanarak “Dur” dedi.        

KALEDE BİR DEV!

52'de, günün kahramanlarından Abdulsamed, soluna doğru tabir yerindeyse “uzadı”. Assiati'ye yine geçit vermeyen Abdulsamed'den dönen topla sağ çaprazda buluşan Hugo Rodallega, yan ağları havalandırdı! Kolombiyalının bu pozisyondaki korner beklentisi, 62'de de tekrar edecekti. 56'daki sert faulü sonrası Oğuz Yılmaz'ı sakatlayan Lukoki, Denizlisporlu futbolcudan özür dilese de sarı kartla cezalandırıldı.

P_8

HAFEZ'DEN CENTİLMENCE BİR DAVRANIŞ

62'de sağ çaprazdan şansını deneyen Hugo Rodallega “Korner” itirazında bulundu. Hakem ilk başta oralı olmasa da Hafez'in de centilmence davranıp topa en son kendisinin temas ettiğine dair güzel hareketiyle Rodallega'yı haklı buldu. Lukoki, 65'te Topalli ile, Adem Büyük ise 66'da Olcay Şahan ile değişti. Olcay, Tetteh'in arkasına geçti. Sağ kanadı kullanması istenen Kubilay da 86'da Ahmed Ildız'ın elini sıktı.

ÖN ALANDA ETKİLİ PRES..

Müsabakanın izlenim içerikli kısa bir yorumuna gelince... Özellikle ilk devrede yüzde 46,9'luk bir oranla soldan atağa kalkan Yeni Malatyaspor, ön alan baskısını çok iyi uyguladı. Rakibinin rehavetini de değerlendirdi ve bunu skor tabelasına da yansıttı. Hamza Hamzaoğlu, Denizlispor'un duran toplarında ileride hiçbir talebesini bırakmadı. Zorlu mücadelede eleştiriler, galibiyete rağmen Hamza Hamzaoğlu üzerinde yoğunlaştı. Cueva'nın çıkışını “Teknik adam skandalı” diye özetleyenler, 2-0 üstün olan tarafın, oyunu bu denli geride kabul edişine anlam veremedi.

R_4

3 PUAN; İYİ OYNAYANA DEĞİL, KAZANANA...

“Biz mi iki gol attık, onlar mı?” soruları ön plandaydı. Zeki sağlık problemi yaşayınca Cueva'nın değil, Kubilay'ın oyundan alınıp Youssouf'un koyulması gerektiği fikrini taşıyanlar, işi Hamza Hoca'nın takımı sabote ettiğine dahi getirdi! Lakin unutuldu ki, Zeki oyuna devam edemeyince yeşil çime ayak basan Murat Akça; defansın sağında, Angelo Sagal'a karşı duruşu ve üstün performansıyla dikkati çekti. Bu hamlenin stratejisti olan Hamza Hamzaoğlu, oyunu okumada belki eksik kaldı. Göze hoş gelen, ısıran bir Yeni Malatyaspor yoktu; ancak vasat oynarken de zafere uzanabilmek büyük bir başarıdır... Çünkü futbolda iyi oynayana değil, kazanana 3 puan veriyorlar!...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!