dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Malatya’da Ümraniyespor ‘Buz’ kesti


Malatya’da Ümraniyespor ‘Buz’ kesti
Malatya TIME gazetesi yazarlarından Fikret Özcanlı, Yeni Malatyaspor ve Ümraniyespor maçını yorumladı...
Narin

TFF Birinci Lig'in zirvesindeki Yeni Malatyaspor'un 10'uncu haftadaki konuğu Ümraniyespor'du. Lider 2-1'lik galibiyetle hanesine yine üç puanı yazdırdı ve 5 maçlık seriye ulaştı. Goller, 28'inci dakikada Sunday Mba ile 49'da Diabang Dialiba'dan geldi. Misafir takımın sayısını 42'de Emircan Altıntaş kaydetti. Sahasında firesiz yürüyen 25 puanlı Yeni Malatyaspor +10 averajıyla birlikte rakiplerine tepeden bakıyor.

 

Hedef Türkiye Kupası değil, Süper Lig idi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda, deplasmanda uğranılan 2-1'lik 24 Erzincanspor mağlubiyeti can sıkıcıydı. Ancak bu kulvara erkenden havlu atılması, grup aşamasının yorgunluğundan uzaklaşmak ve konsantrasyonun tümünü TFF Birinci Lig'e vermek anlamını taşıyordu. 24 Erzincanspor'un başarısını küçümseme algısından uzak bu yaklaşım, İrfan Buz ve öğrencilerinin rakibi hafife alma maksadından değil, gözleri Spor Toto Süper Lig hırsı bürümesinden de kaynaklanıyordu.

 

Play-off temennisinden şampiyonluk yarışına

İrfan Hoca, zorlu maratonun başında, ağustos ayında, “Play-off'u zorlayıp yarışın içerisinde olmaya çalışacağız.” cümlesini kurmuştu. Lakin bu beyanatı, sadece temenniden ibaretti. Oysa şimdi kamuoyunun da gördüğü gerçek, şampiyonluğa oynayan hırslı bir takım ve her geçen gün kenetlenen bir şehir. Üstelik geride kalan 10 sınavda sadece bir yenilgi ve bir beraberlik.

 

Kolay geçeceği düşünülüyordu ama…

Malatya İnönü Stadı'ndaki 2-1'lik Ümraniyespor zaferi de Süper Lig yoluna döşenen taşlardan birisi. Serkan Gençerler'in yönettiği mücadelenin kolay geçeceğini düşünenler yanıldı. Çünkü her müsabakanın havasının farklı. Yiğitcan Erdoğan ile Sedat Ağçay'ın gördükleri sarı kartlar, sinir harbinin de işaretiydi. Neyse ki Türkiye'de ve camiada ikinci yılına giren Sundey Mba 28'de sahneye çıktı. Fransız Bastia'dan alınan Nijeryalı bu sene fileleri ikinci sefer sarsmış oldu.

 

Senegalli Dialiba'dan 8'inci gol

Oyunun kolaylaşması beklendi ama Ümraniyespor pes etmedi. 42'de Emircan Altıntaş skora eşitliği getirdi: 1-1. Soyunma odasına da bu rakamlar eşliğinde gidildi. Dönüşte Diabang Dialiba'nın hünerleri 49'da izlendi.Polonya temsilcisi Cracovia Krakow'dan alınan Senegalli, 2016-17'de 8'inci defa ağları havalandırdığı anda tabela da 2-1'e taşındı.

 

Oyuncu değişiklikleriyle tempo düştü

İlerleyen bölümde misafirin çalıştırıcısı Erkan Sözeri ile başlayan, Yeni Malatyaspor'un taktisyeni İrfan Buz ile devam eden oyuncu hamleleri vardı. Sarı-Siyah-Kırmızılılarda 67'de Eren Tozlu-Murat Akça, 75'te Mickael Pereira-Sinan Özkan, 87'de Sedat Ağçay-İrfan Başaran değişiklikleri yapıldı. Tempoyu düşürme mantığını da barındıran bu atraksiyonlar 2-1'in tutulmasını sağladı.

 

Yeni Malatyaspor: 2 - Ümraniyespor: 1

Stat: Malatya İnönü

Hakemler: Koray Gençerler, Ahmet Şimşek, İbrahim Çağlar Uyarcan

Yeni Malatyaspor: Hakan Canbazoğlu, Caner Arıcı, Sedat Ağçay (Dk. 86 İrfan Başaran), Mehmet Sak, Yiğitcan Erdoğan, Pereira (Dk. 75 Sinan Özkan), Eren Tozlu (Dk. 66 Murat Akça), Azubuike, Sadık Çiftpınar, Dialiba, Mba

Ümraniyespor: Burak Öğür, Bulut Kaya, Serdar Özbayraktar, İbrahim Akdağ, Oğuz Ceylan (Dk. 67 Timur Temeltaş), Mucahit Albayrak, Ömer Can Sokullu (Dk. 80 Bahadır Taşdelen), A'Beka, Merthan Açıl (Dk. 73 Tarık Tekdal), Erol Yükseker, Emircan Altıntaş

Goller: Dk. 28 Mba, Dk. 49 Dialiba / Dk. 42 Emircan Altıntaş  

Sarı kartlar:  Yiğitcan Erdoğan,  Sedat Ağçay, Pereira, Eren Tozlu / Emircan Altıntaş

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!