13 Temmuz, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya Dahil Tüm Türkiye'de Düğmeye Basıldı: 968 Şüpheli İçin Eş Zamanlı Baskın

Malatya Dahil Tüm Türkiye'de Düğmeye Basıldı: 968 Şüpheli İçin Eş Zamanlı Baskın
FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanmasına yönelik Malatya’nın da aralarında bulunduğu 81 ilde eş zamanlı bir operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 968 şüpheliyi kapsayan harekatın sabah saatlerinde başladığını duyurarak, terör örgütünün mahrem unsurlarının tamamen çökertilmesine yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

FETÖ/PDY terör örgütünün mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen kararlı soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde büyük bir operasyona imza atıldı. Malatya’nın da aralarında yer aldığı 81 ilin tamamında sabah saatlerinde eş zamanlı olarak düğmeye basıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen dev operasyon kapsamında tam 968 şüpheli hakkında adli işlem yürütülüyor.

ÖRGÜTÜN MAHREM YAPILANMASI HEDEFTE

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Çiftçi, baskınların örgütün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesi ve bağlantılı unsurların tamamen ortaya çıkarılması amacıyla başlatıldığını bildirdi. Devletin FETÖ ile mücadelesinin aralıksız sürdüğünü belirten Çiftçi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Milletimizin iradesine ve devletimizin bekasına kasteden ihanet şebekesi FETÖ/PDY’ye karşı mücadelemiz ilk günkü kararlılık ve hassasiyetle devam etmektedir."

Operasyonun örgütün mahrem ağını tamamen çökertmeye yönelik olduğuna değinen Bakan Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde terörle mücadeledeki kararlılığın süreceğini ifade ederek, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e de operasyon sürecindeki koordinasyon desteği dolayısıyla teşekkür etti.

HİÇBİR VESAYET ODAĞINA İZİN VERİLMEYECEK

Bakan Çiftçi, terör odaklarına karşı verilen net mesajda şu değerlendirmelerde bulundu: "Hiçbir terör örgütünün veya vesayet odağının devletimizin bekasına, hukuk düzenimize ve aziz milletimizin iradesine kastetmesine asla izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda terör örgütlerine karşı mücadelemiz tavizsiz şekilde sürecektir."

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!