dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63167.921$

Malatya'dan birincilik


Malatya'dan birincilik
Mersin'de yapılan Türkiye Arnis Kali Şampiyonası'na 30 sporcuyla katılan Malatya, takım halinde şampiyon oldu.
Narin

15 Mayıs'ta Mersin'de yapılan Türkiye Arnis Kali Şampiyonası'na 30 sporcuyla katılan Malatya, takım halinde şampiyon oldu.

Arnis Kali Escrima Federasyon Başkanı Mustafa Günaydın, hiçbir maddi destek görmeden gittikleri şampiyonada başarılı olup Malatya adını duyurdukları için oldukça mutlu olduklarını söyledi. Günaydın, hedeflerinin sadece Türkiye Şampiyonluğu olmadığını, dünya şampiyonluğunu da istediklerini kaydederek, "2016 yılı içerisinde 15 Mayıs'ta Türkiye Arnis Kali Federasyonu'nun Türkiye Şampiyonası Mersin'de yapıldı. Biz Malatya olarak 30 sporcu, 4 hakem, 2 antrenör olarak gittik. Orada çok fazla takım vardı ve oldukça güzel maçlar oldu. Maçlar sonunda Malatya takım halinde Türkiye şampiyonu oldu. Sıralamada Mersin 2'nci, İstanbul 3'üncü oldu. Maçlarımızı yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar kategorisinde yaptık. Tüm arkadaşlarımız başarılı bir şekilde ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve Malatya'yı çok güzel temsil ettiler. Şu anda biz Malatya ve takım olarak Türkiye şampiyonuyuz. Dereceye giren sporcularımız içerisinde bir seçme yapacağız. Federasyon olarak seçilmiş sporcularımızı Temmuz ayının 15'inde Filipin'de yapılacak olan Dünya Arnis Kali Ecsrima Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Dünya Şampiyonası'na katılacağız" şeklinde konuştu.

"KALİ ESCRİMANIN TÜRKİYE'DEKİ KALESİ MALATYA"

Günaydın, dünya şampiyonası için Spor Bakanlığı bünyesine bağlanmayı beklediklerini kaydetti. Günaydın, "Dünya Şampiyonası için hala federasyonumuz Spor Bakanlığı'na bağlanmadı, hala İçişleri Bakanlığı'na bağlı. Bu yüzden de sponsor ayarlamaya çalışıyoruz. Eğer sponsor ayarlarsak nasip olursa temmuz ayı içerisinde takımımız Filipin'de düzenlenecek dünya şampiyonasına gidecek. Çalışmalarımız da hala devam ediyor. Kali escrimanın Türkiye'deki kalesi Malatya. Çünkü bu sporu ilk defa Malatya'da başlattık. Türkiye'deki birçok sporcu da ya benim sporcum ya da sporcumun eğittiği öğrenciler. Bu yüzden de bu sporun potansiyeli Malatya'da çok fazla. Nihayetinde herkes Malatya'nın takım halinde şampiyon olmasını bekliyordu. Hedefimiz sadece Türkiye şampiyonluğu değil, biz dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Bu yüzden federasyon olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. İlk defa escrimada bir takımı ilk defa dünya şampiyonasına katılacak. Eğer sponsor bulabilirsek takımı 15 günlüğüne kampa alacağız. Sıkı bir eğitimden sonra ilk defa katılacağımız dünya şampiyonasında derece alacağımızdan eminim. Amerika'da bir Türk'ün bu sporda usta unvanı almasını hazmedemediler ama biz söke söke aldık. Eminim ki sporcularım da dünya şampiyonasını söke söke alıp madalyalarla gelecek. Mersin'de yapılan Türkiye şampiyonasına giderken maaşımı aldım ve maddi durumu iyi olmayan birçok sporcum var, cüzi miktarda para topladım. Üzerini de tamamlayarak Mersin'e gittik. Yeme, içme, otel parasını hep cebimizden karşıladık. Hiçbir kurumdan, hiçbir kuruluştan en küçük maddi destek almadık. Mersin'e gelen diğer illerdeki sporcular belediyelerinin tahsis ettiği araçlarla geldi ve her şeylerini karşıladılar. Ama biz ne maddi ne de manevi hiçbir destek görmedik. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Atilla Güllü, "Yaklaşık 6 yıldır bu spor içerisindeyim. 2'nci kademe antrenörüm. Mersin'deki turnuvaya ben de katıldım. 60-65 kilo sikletinde birinci oldum ve çok mutluyum. Sonuçta 6 yıl emek verdiğim bir spor dalının en iyilerinden birisi oldum. Elbette ki, bunu tek başıma yapmadım. Mustafa Hocam ve takım arkadaşlarımın desteğiyle bunu hep beraber başardık. Dünya şampiyonası için kendimi kanıtladım. Bundan sonraki dönemde büyüklerimin eğer bana dünya şampiyonası görevi verilirse Filipin'lerde en iyi şekilde ülkemi, bayrağımı ve Malatya'yı temsil ederim" şeklinde konuştu.

Berkay Güç, bu spora 2011 yılında başladığını ifade etti. Güç, "Türkiye şampiyonasına katıldım. 75-80 kilo arası siklette birinci oldum. Hedefimiz dünya kupası. Bundan dolayı da çalışmaya devam ediyoruz. Malatya olarak birinci olduğumuzda gurur duyduk" sözlerini kaydetti.

Hakem olarak yarışmaya katıldığını söyleyen Vahap Cömert ise 2 yıla yakındır bu sporla iç içe olduğunu ifade etti. Cömert, "Adil bir şekilde bu maçı yönetmeye çalıştım. Arkadaşlarımız daha iyi olduklarını kanıtlayarak kupa ve madalyalarını aldı" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!