dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2413.5
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63457.79$

Malatya'dan Erdoğan'ın 'balık' çağrısına destek!


Malatya'dan Erdoğan'ın 'balık' çağrısına destek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'balık tüketin' çağrısına Malatya'dan destek!
Narin

aMalatya'da balıkçılık yapan Ferhat Buluş, “Cumhurbaşkanımızın ‘balık tüketin' çağrısını destekliyorum ve Malatyalılara bir çağrıda da ben bulunuyorum, sağlık için, hastalıktan korunmak için balık tüketin” dedi.

Uzmanların sağlık yaşamın olmazsa olmazlarından olarak tavsiye ettiği beyaz et ülkemizde tüketimi noktasında bölgesel farklılıklar gösterirken, Malatya Et ve Balık Pazarında esnaflık yapan Ferhat Buluş, fiyatların uygun olduğunu belirterek ülkemizde bölgesel olarak tüketim konusunun büyük farklılıklar gösterdiğini, özellikle Doğu'da balık tüketiminin istenilen düzeyde olmadığını, bundan dolayı beyaz et tüketimi konusunda daha bilinçli hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Yıllardır balıkçılık yaptığını ifade eden esnaf Ferhat Buluş, kış mevsiminin olmazsa olmazı balığın tüketimi noktasında Malatya'da istenilen düzeyde olunmadığını kaydederek, Malatyalıları balık tüketmeye davet etti.

DOĞU'DA İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL!
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın balıkçıları ziyaretinde ‘Balık tüketin' tavsiyesini hatırlatan Buluş, “Balık tüketimi sağlık açısından oldukça önemli. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde balıkçıları ziyaretinden bu konuya değindi ve balık tüketin dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin en başındaki isim olarak böyle bir tavsiyede bulunması beni mutlu etti. Hakikaten balık tüketimi önemli bir konudur. Ülkemizde bölgesel olarak tüketim konusu büyük farklılıklar gösteriyor. Özellikle Doğu'da balık tüketimi istenilen düzeyde değil. Bu konuda daha bilinçli hareket etmeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

Kış mevsiminde balık ve yanında tüketilen yeşilliğin vücuda doğal bir savunma mekanizması kazandırdığını kaydeden balıkçı Ferhat Buluş, “Kış mevsiminde balık ve yanında tüketilen yeşillik vücuda doğal bir savunma mekanizması kazandırıyor. Beyaz et vücudun soğuğa ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Tüketimi ve hazmı kolaydır. Sofraya gelene kadarki süreci de ekonomiktir aslında. Bugün kalabalık bir aile kilosu 10 TL'den iki kilo balıkla rahatlıkla doyar. Tüketim konusunda tam da mevsimindeyiz. Beyaz et ve yeşillik sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır. Balık özellikle akşam tüketilmelidir. Akşam öğününde tüketilen balık kişiyi rahatsız etmez, sindirimi de kolaydır. Düşünün akşam yenen yağlı yemekler mi, yoksa iyi pişirilmiş balık mı daha iyi olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını destekliyorum ve Malatyalılara bir çağrıda da ben bulunuyorum, “Sağlık için, hastalıktan korunmak için balık tüketin” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!