dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

Malatya Devlet Hastanesi Randevu Nasıl Alınır?


Malatya Devlet Hastanesi Randevu Nasıl Alınır?
Malatya devlet hastanesi randevusu almak için kişilerin, öncelikli olarak kullanabilecekleri bazı sistemler bulunur. Bu sistemlerin başında ise Türkiye genelindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) gelir. MHRS üzerinden yalnızca Malatya devlet hastanesi randevu işlemlerini değil, ayrıca Türkiye içerisindeki diğer sağlık kuruluşlarındaki randevu işlemlerini takip etmek de mümkündür.
Narin

Yanı sıra randevu işlemlerinden önce hastalara tavsiye edilen; şikayetleri doğrultusunda kendilerine en uygun polikliniği ve doktoru seçmeleridir. Bununla birlikte randevu işlemlerinde kullanılacak olan kişisel bilgilerin ve hastalık şikayetlerinin de sıkı sıkıya irdelenmesi gerekir.

Malatya Devlet Hastanesi Randevusu Nereden Alınır?

Malatya devlet hastanesi randevusu almak isteyen kişilerin kullanabilecekleri 2 farklı yöntem bulunur. Bunlardan biri, direkt olarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne bağlı Alo 182 hattına ulaşmaktır diyebiliriz. Alo 182, MHRS bünyesinde hizmet veren bir çağrı merkezidir. Kişilerin bu numarayı tuşlayarak tüm randevu işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür.

Bir diğer yöntem ise yine Merkezi Hekim Randevu Sistemi özelinde internet avantajını kullanmaktır. Bu işlem, MHRS’ye ait resmi internet sitesi portalından ya da ilgili uygulama üzerinden gerçekleştirilebilir.

Alo 182’den Nasıl Malatya Devlet Hastanesi Randevusu Alınır?

Alo 182’den Malatya Devlet Hastanesi randevusu almak isteyen kişilerin öncelikli olarak bu hattı aramaları ve yetkili kişi ile görüşene kadar beklemeleri gerekir. Bu bekleme süresi sistem yoğunluğuna bağlı olarak kısalıp, uzayabilir. Öte yandan yine bu hat üzerinden otomatik sistem ile randevu almak da mümkündür. Bu noktada tarafınıza yöneltilen soruları anlaşılabilir bir şekilde ifade etmeniz ve T.C. kimlik numaranızı tuşlamanız istenir. Otomatik yanıt sistemi ile randevu alamadığınız durumlarda ise sistem sizi operatöre bağlar ve doğrudan iletişim imkanı tanır.

MHRS’den Nasıl Malatya Devlet Hastanesi Randevusu Alınır?

MHRS Malatya Devlet Hastanesi randevusu için kullanılabilecek olan 2 tip yöntem vardır. Bunlardan biri, telefonunuzun işletim sistemine bağlı olarak, Play Store veya App Store mağazaları üzerinden MHRS uygulamasını indirmektir. Bu uygulama tamamen ücretsiz olmakla birlikte, ayrıca devlet bünyesindedir. Dolayısıyla güvenlik açısından sorun oluşması söz konusu olamaz.

Bir diğer yöntem ise direkt internet portalı üzerinden sisteme giriş sağlamak olmalıdır. MHRS paneline giriş yapmak için ise kullanıcı adı ve şifre gereklidir. Kullanıcı adı, hastanın T.C. kimlik numarası iken şifre için telefon doğrulama kullanılabilir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ise 3 farklı kategoride hizmet alabilirsiniz. Bu 3 kategori ise şunlardır:

  • Aşı randevusu almak
  • Aile hekimi randevusu almak
  • Hastane randevusu almak

Malatya devlet hastanesi randevu işlemi için 3. ve son butona tıklamanız gerekir. Akabinde ise genel arama veya konuma göre arama seçenekleri ile ilerleyebilirsiniz. Bu kısımda il, ilçe, klinik, hastane, muayene yeri ve hekim bilgilerini kendi tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz. İlgili özelleştirme neticesinde ise ekranda beliren randevu saat ve günlerinden size en uygun olanı seçmelisiniz. Neticede en son randevunuzu onaylamanız yeterli olur.

Malatya Devlet Hastanesi Randevusu Nasıl İptal edilir?

Malatya Devlet Hastanesi randevu iptali için ise yine aynı sistemlerin kullanılması yeterlidir. Çünkü MHRS üzerinden aktif ve geçmiş tüm randevularınızı görüntüleyebilir, ilgili randevu oluşturma ve randevu iptal etme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için aktif randevularınız altında yer alan randevuyu seçerek, iptal et seçeneğini kullanmanız yeterli olur.

Öte yandan Alo 182 hattı da yine Malatya Devlet Hastanesi randevu iptali işlemleri için kullanılabilir. Çağrı merkezine bağlanıldığında randevu iptal işlemini gerçekleştirmek istediğinizi belirtmeniz yeterli görülür.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!