Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı ve sulaması tamam!

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı’nda tüm imalatlar tamamlanarak su tutma işleminin gerçekleştirildiğini ifade etti. Balta, sulama inşaatı da tamamlanan barajda 2024 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin can suyuna kavuşacağını söyledi.
Toplam 2 bin 530 dekar araziye hayat suyu verecek Doğanşehir Elmalı Barajı ve sulamasının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, baraj ile birlikte sulama maliyetlerinin düşeceğini ve verimin artacağını ifade etti. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçinin farklı ürünler ekip dikebileceğini de ifade eden Balta, “Malatyalı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 9 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.

BARAJ, 2 BİN 530 DEKAR ARAZİYE HAYAT OLACAK
Temelden 52 metre yüksekliğe sahip olan Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı’nın gövdesi, ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 Milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak Baraj, 2 bin 530 dekar araziye hayat olacak.

KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.