dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2440.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63771.52$

Malatya emniyeti de doğruladı


Malatya emniyeti de doğruladı
Malatya'nın her geçen gün suça sürüklendiğine ilişkin verileri Malatya Emniyeti Temmuz ayı raporu da doğruladı. Işte Malatya Time'ın gündeme getirdiği 'adım adım suça sürükleniyoruz' gerçeği...
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da yaşanan adli vakalardaki artışı önceki gün “Adım adım suça teslim oluyoruz' başlıklığıyla gündeme taşımıştık. Vatandaşların sokaklarında rahat yürüyemediği bir Malatya'ya dönüştüğümüzü gözler önüne seren haberimizi, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Temmuz ayı raporu da doğrular nitelikte. Temmuz ayı raporuna göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce Temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonların bilançosu yer aldı. Malatya Emniyeti, halkın huzur ve güveni için operasyonların hız kesmeden süreceğini belirtti.

TERÖRİSTLER KISKIVRAK
FETÖ'nün Malatya yapılanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, 33 şahıs hakkında işlem yapıldığına dikkat çekilen raporda, 13 şahsın tutuklandığı, 17 şahsın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bilgisi yer aldı. Malatya Emniyeti 3 FETÖ firarisinin ise her yerde arandığına dikkat çekti. Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda 21 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 13 şüpheli yakalanarak talimat iline teslim edildi. 3 şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 5 şüphelinin firari olduğu belirtildi. THKP/C Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındığı operasyonda, 4 şüpheli de adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.

KAÇAK RAKI YAKALANDI
Kaçakçılık ve mali suçlara yönelik operasyonlar kapsamında 6 şüpheli hakkında yasal işlem yapılırken, 365.5 litre boğma rakı ile 70 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirildi.

DOLANDIRICILAR MALATYAYI MESKEN TUTTU
Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik (Sahte Sağlık Kurulu Raporu) kapsamında yapılan operasyonda 40 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu şahıslardan 2'si tutuklanırken, 5 şüpheli de adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Emniyet raporuna göre 8 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 25 firarinin arandığına dikkat çekildi.

UYUŞTURUCU DA VAR
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Temmuz ayında 29 operasyon gerçekleştiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 48 şahsı gözaltına aldı. Yapılan operasyonlarda 5 kilo 678 gram kubar esrar, 22,82 gram metamfetamin, 64 adet extasy hap, 31 adet kullanımı reçeteye tabi hap ile 73,40 gram sentetik kannabinoid, 107 adet kenevir kök maddeleri ele geçirildi. Operasyonlarda, 7 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 47 şahıs hakkında işlem yapıldı. 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 38 şahıs ise cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.

OTOYOLLAR ŞOK ETTİ
Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe emniyet müdürlüklerince yapılan şok uygulamalar da oldukça dikkat çekiciydi. Yol uygulamaları kapsamında 109 bin 240 şahsın GBT'sine bakan emniyet güçleri, bu kontroller neticesinde aranması bulunan 255 şüpheli şahsı yakalayarak adli makamlara teslim etti. Şok uygulamalar kapsamında 27 ruhsatsız tabanca, 20 kuru sıkı tabanca, 29 av tüfeği, 332 adet çeşitli çaplarda fişek, 10 adet kesici alet, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet çalıntı motosiklet, 119 uyuşturucu hap, 130, 97 gram narkotik madde ele geçirildi. Temmuz ayında 4 faili meçhul olay da aydınlatıldı.

2 KUMARHANE MÜHÜRLENDİ

Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçlarından 3 ayrı adrese işlem yaptı. Operasyon sırasında kumar ve tombala oynattığı tespit edilen 3 şüpheli yakalanırken, kumar oynayan 2 şahsa da 640 TL idari para cezası kesildi. Kumar oyununda kullanılan 3 adet paramatik cihazı ve 578 TL para ele geçirilerek kamuya aktarıldı. Öte yandan kumar oynattığı tespit edilen iki işyeri görünümlü kumarhaneye mühürleme yapılması için yazışmalar yapıldı.

GÜNLÜK KİRALIK EVE 14 BİN CEZA
Raporda, Kimlik Bildirim Sistemi'ne kayıtlı tesislere yönelik yapılan denetimlerde 3 işyerine müşteri bilgilerini anlık olarak göndermediğinden 22 bin 56 TL idari para cezası uygulandı. Günü birlik kiralama yaptığı tespit edilen 1 şahsa 14 bin 705 TL idari para cezası verildi.

9005_6

9006_4

9007_4

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!