Malatya
14 Eylül, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.39
  • EURO
    48.67
  • ALTIN
    4845.6
  • BIST
    10.372
  • BTC
    115924.51$

Malatya-Gölbaşı-Narlı Hattı Lojistikte Yeni Dönemi Başlatacak: 15 Eylül’de Hizmete Giriyor!


Malatya-Gölbaşı-Narlı Hattı Lojistikte Yeni Dönemi Başlatacak: 15 Eylül’de Hizmete Giriyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattının 15 Eylül 2025’te yeniden hizmete açılacağını duyurdu. Bölgenin dış ticaret potansiyelini artıracak hattın, lojistik ve ulaşımda önemli avantajlar sağlayacağı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat 2023’te yaşanan yıkıcı depremlerde ağır hasar gören Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattının, 15 Eylül 2025 tarihinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.

DEPREMİN İZLERİ DEMİRYOLU YATIRIMLARIYLA SİLİNİYOR

Deprem sonrası 11 ilden geçen 1.275 kilometrelik demiryolu hattında büyük hasar meydana geldiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, demiryolu bakım ekiplerinin hızlı müdahalesiyle bölgedeki arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinin etkin yürütüldüğünü belirtti. Yapılan ilk değerlendirmeler sonucu, 1.232 kilometrelik hattın acil kullanım ve yardım trenleri için yeniden işler hale getirildiğini aktardı.

23,8 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM

Uraloğlu, 2023 ve 2024 yıllarında deprem bölgesine 18,8 milyar liralık demiryolu yatırımı yapıldığını ve bu rakamın 2025’te ek 5 milyar lira ile birlikte 23,8 milyar liraya ulaştığını söyledi. Bu yatırımların sadece raylar ve hatlarla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda altyapı, üstyapı ve sanat yapılarının onarım ve güçlendirilmesini de kapsadığını ifade etti.

KRİTİK LOJİSTİK HAT YENİDEN AÇILIYOR

Bakan Uraloğlu, hasar gören Fevzipaşa-Islahiye ve Köprüağzı-Maraş etaplarının daha önce yenilenerek hizmete alındığını hatırlattı. En son olarak 235 kilometrelik Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı hattında tüm çalışmaların tamamlandığını belirtti.

“Hattın yeniden açılması, bölge lojistiği açısından kritik bir dönüm noktasıdır” diyen Uraloğlu, hattın kapalı olduğu süreçte yük taşımacılığının Malatya-Sivas-Kayseri-İskenderun rotasına kaydığını, bunun da zaman ve enerji kaybına yol açtığını vurguladı.

BÖLGENİN DIŞ TİCARETİNE CAN SUYU

Yenilenen hat sayesinde hem taşımacılık süresi hem de maliyetlerin azalacağına dikkat çeken Uraloğlu, Akdeniz limanlarına doğrudan erişimle birlikte bölgenin dış ticaret potansiyelinin artacağını ve ekonomik rekabetçiliğin güçleneceğini ifade etti.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!