dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2308.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70683.14$

Malatya için güçlerini birleştiriyorlar


Malatya için güçlerini birleştiriyorlar
Malatyalı sivil toplum kuruluşları, ile daha iyi hizmet sunabilmek için güçlerini birleştiriyor. Öncelikli olarak kayısıyı dünya standartlarına ulaştırmayı hedefleyen STKlar, güçlü diyalog kurarak birlik ve beraberliği artırmak için de girişimlere başladı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya'nın cazibe merkezi olacak şehirler arasında yer alacağının açıklanmasının ardından Malatyalı STKların işbirliği görüşmeleri başladı. Son olarak Malatyalı esnaf odaları MÜSİAD'ı ziyaret etti.

BİRLİK OLMALIYIZ
Malatyalı STKların biraraya gelerek birbirine destek olması gerektiğini anlatan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, MÜSİAD ziyareti sırasında işadamlarının istihdama önemli katkı sağladığına vurgu yaptı. Malatya'nın kurumlarının birbirine yabancı olmadığını söyleyen Keskin, "İyi bir diyalog içinde birlik ve beraberlik içinde Malatya'nın sorunlarını hep birlikte ortak akılla çözmeye çalışacağız. Malatya'nın sorunlarının gerekli yerlere ulaştırılmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'ye aktarılmasında birlikte hareket edeceğiz. Sayın Tüfenkci'ye sorun ve talepleri çok rahat olarak aktarıyoruz" diye konuştu.

KAYISI ÇOCUĞUMUZ GİBİ...
Malatya'da en önemli sorunların başında kayısının geldiğini söyleyen Keskin, "Bir çorcuğu büyütür gibi kayısıyı büyütüyoruz. Bunun emeğini almamız, özelliklede üreticimizin emeğini alması lazım, tüketicinin daha rahat yemesi lazım. Valilik, Büyükşehir, Ticaret ve Sanayi Odası, bütün sivil toplum kuruluşları kayısının hak ettiği yere gelmesi için çalışmada bulunmalıyız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci'de bu konunun üzerinde çok duruyor" şeklinde konuştu.

YÜZDE 80'İ MALATYA'DAN
MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Kalan da ziyaret için teşekkür ederek, kayısının 70-75 bin insanının emeğiyle ortaya çıkan bir ürün olduğunu söyledi. Başkan Kalan: " Dünyada yüzde 80'ini Malatya üretiyor. Yönetim Kurulumuzda kayısıcılarımız da bulunmakta. Kayısı kilogram olarak, farklı ürün olarak, sanayi ürünü olarak daha fazla bir ürün kategorisinde dünyaya sunumunda emeğimizin olacağına kanaatimiz tamdır" diye açıkladı.

ESNAF VE SANATKARA HİZMET İÇİN
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren de, "Malatya'da birlik ve beraberlik içinden Malatya'ya hizmet edeceğiz, esnaf ve sanatkara hizmet edeceğiz, var gücümüzle elimizi taşın altına koyacağız" dedi. Evren, MÜSİAD yönetimine de başarı diledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve oda başkanları, MÜSİAD Malatya Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Hüseyin Kalan ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!