Malatya İhracatta Tarihi Bir Çöküş Yaşayarak Komşusu Elazığ’ın Gerisinde Kaldı

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, 2026 yılının ilk altı ayına ait ihracat verilerini değerlendirerek Malatya'nın tarihte ilk kez Elazığ'ın gerisinde kalmasının ciddi bir uyarı olduğunu belirtti ve kent yöneticilerini sorumluluk almaya davet etti.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, 2026 yılının ilk 6 ayına ilişkin açıklanan ihracat verilerini değerlendirdi. Malatya'nın ilk kez Elazığ'ın gerisinde kalmasının şehir adına ciddi bir uyarı olduğunu belirten Yıldız, kent yöneticilerine seslendi. Yazılı bir açıklama yapan Yıldız, veriler doğrultusunda Elazığ'ın yılın ilk altı ayında 249 milyon dolar, Malatya'nın ise 150 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.
"TARİHTE İLK KEZ ELAZIĞ'IN GERİSİNDE KALDIK"
Malatya'nın uzun yıllardır bölgenin üretim ve ihracat merkezi konumunda olduğunu ifade eden Serdar Yıldız, yaşanan gerilemenin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yıldız, "Tarihte ilk kez altı aylık periyot dikkate alındığında Elazığ'ın ihracatta Malatya'yı geride bırakması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken ciddi bir uyarıdır. Bu şehrin yöneticileri şapkalarını önlerine koyup düşünmelidir." dedi.

KENT YÖNETİMİNE SERT SORULAR
Ortaya çıkan tablo karşısında iktidar milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve şehrin yönetiminde söz sahibi olan herkese çağrıda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Yıldız, "Malatya neden her geçen gün ekonomik gücünü kaybediyor? Sanayicimiz, üreticimiz ve ihracatçımız neden hak ettiği desteği göremiyor?" ifadelerini kullandı.
DEPREM SONRASI ADIMLAR YETERSİZ KALDI
Deprem sonrası Malatya'nın ekonomik olarak yeniden ayağa kaldırılması konusunda yeterli adımların atılamadığını savunan Yıldız, şehrin sahip olduğu potansiyelin doğru politikalarla yeniden değerlendirilebileceğini kaydetti.
"MAZERET DEĞİL İCRAAT GEREKLİ"
Açıklamasının sonunda Malatya'nın yeniden üretimin, yatırımın ve ihracatın merkezi haline getirilebileceğini belirten Yıldız, "Bunun için mazeret değil, vizyon ve güçlü icraat gereklidir. Malatya'nın kaybedecek tek bir günü dahi yoktur. Bu şehrin geleceği için herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Battalgazi Belediye Meclisinde İçkili Yer Bölgesi Kararı Oy Birliğiyle İptal Edildi
- Hastane Bahçesinde Kovalamaca: Başka İllerden Malatya’ya Gelen Dilenciler Yakalandı
- İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Çetesine Darbeyi İndirdi
- Beylerderesi Viyadüğü Üzerinde Beş Araç Birbirine Girdi: Bir Sürücü Hastaneye Kaldırıldı
- Malatya’da Siyasi Dengeyi Değişti: Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım YENİ Parti Saflarına Geçti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.