Malatya İlk Kez Düzenlenen Artistik Jimnastik Gelişim Kampına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından Malatya’da ilk kez düzenlenen Artistik Jimnastik Yıldızlar Gelişim Kampı’nda, Macaristan’da yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek milli sporcular belirleniyor.
Malatya, Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Artistik Jimnastik Yıldızlar Gelişim Kampı’na ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Orduzu Jimnastik Salonu’nda 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen milli takım seçmeleri kampı, farklı illerden gelen genç sporcuları bir araya getirdi.

HEDEF MACARİSTAN’DA MADALYA MÜCADELESİ
Türkiye Jimnastik Federasyonu Artistik Jimnastik Branşı Teknik Sorumlusu Mehmet Bilgin, kampın sezon planlaması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Malatya’da seçilmiş sporcularla daraltılmış kadro üzerinden çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Bilgin, sürece dair şunları söyledi: “Bu kampta yer alan sporcularımız 12-14 yaş grubunda. Hedefimiz Budapeşte’de madalya mücadelesi vermek. İddialı bir kadroya sahibiz. Uzun vadede ise bu sporcularımızın 2032 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek seviyeye ulaşmalarını amaçlıyoruz.”

MALATYA’NIN SPOR ALTYAPISI TAM NOT ALDI
Toplam 17 sporcunun yer aldığı kampta 2 teknik sorumlu ve 6 antrenör görev yaparken, sporcular 6 farklı alet üzerinden yoğun bir eğitim sürecinden geçiyor. Malatya’daki tesis imkanlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilgin, şu ifadeleri kullandı: “Doğuda gerçekleştirdiğimiz ilk kamp olması açısından Malatya bizim için ayrı bir öneme sahip. Tesisin fiziki şartları, antrenman alanları, konaklama ve sosyal imkanlar oldukça üst düzey. Bu durum bizleri son derece memnun etti. Emeği geçen başta Federasyon Başkanımız Suat Çelen ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ebubekir Kayhan’a teşekkür ediyoruz.”

GELECEKTE KIZ SPORCULAR İÇİN DE KAMP PLANLANIYOR
Kampın şu an için erkek sporcularla yürütüldüğünü, ancak ilerleyen süreçte kız sporcular için de benzer organizasyonların planlandığını aktaran Mehmet Bilgin, Malatya’nın federasyon kamplarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Malatya Jimnastik İl Temsilcisi Abuzer Karakuş da bu tür organizasyonların kente değer kattığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Kampa katılan genç jimnastikçiler ise Malatya’daki tesislerin kalitesinden dolayı mutlu olduklarını ve hedeflerinin ay-yıldızlı formayı başarıyla taşımak olduğunu dile getirdi.


KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya Zafer Partisinde Selçuk Han Dönemi Resmen Başladı
- Adli Tatil Süresince Sadece Acil Ve Tutuklu Dosyalarına Bakılacak
- Üreticinin Sabrı Kalmadı.. Maliyetler Karşısında Fiyatlar Çok Yetersiz!
- Üniversite Kapısındaki Adaylar İçin Nefesler Tutuldu: Büyük Gün Yirmi İki Temmuz Çarşamba
- Türkiye Sağanak Yağışla Mücadele Ederken Malatya Öğle Saatlerinden Sonra Adeta Yanacak
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.