dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64611.551$

Malatya Kale ilçesinde dev proje başladı


Malatya Kale ilçesinde dev proje başladı
Hem ziyaret hem ticaret yapılacak
Narin

Kale'nin çehresini değiştiren projeler bir bir hayata geçiyor. Yaklaşık 70 bin alan üzerine kurulu sosyal tesisi daha da iyi hale getirebilmek için çalışan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, “60 dönümlük arsa için 2 milyon TL'lik bir yatırımla sistematik bir organik alan oluşturuyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ – ÖZEL

Malatya'nın Kale ilçesine yepyeni bir soluk geliyor. İlçeye gelen vatandaşların birkaç gün kalabileceği projeni startını veren Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, 60 dönümlük arsaya yapılması planlanan organik yaşam alanının 2 milyon TL'ye mal olacağını söyledi. Kale'nin çehresini değiştiren proje hakkında Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e özel açıklamalarda bulunan Akdemir, “Çevre illerden ilçelerden gelen misafirlerimizin birkaç gününü geçirebileceği bir alan oluşturuyoruz. Bu çalışmayla bölge halkı da yeni bir gelir elde etmiş olacak” diye konuştu

KALKINMA SAĞLANACAK

Projenin Elazığ- Malatya Karayolu'na yakın bir noktadaki Taşköprü civarında olduğunu belirten Başkan Akdemir, “Kale'ye gelen vatandaşlar birkaç gün kalıp, bölge kalkınma da kalkınmasına fayda sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.


DÜĞÜN SALONU KURULUYOR

Projeyle birlikte sözkonusu alanda mesire yerlerinin bulunacağını anlatan Akdemir, “İlk etapta 1500-1800 kişinin düğün yapabileceği bir salon, otopark alanı, idari bina, çevresinde yürüyüş yolları, kafeler ve ahşap bir havuzdan oluşan bir alan kurulacak “dedi.

“MÜCADELE VERDİK”


Kale'nin çehresini değiştirecek projeyi anlatırken mutluluğu gözlerinden okunan Başkan Akdemir,” Kalelilere kalıcı bir eser bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Projenin şu an dere ıslah çalışmalarına başlandı. Ancak bu günlere kolay gelmedik. Hatta Eski yola kayısı ağaçları diken vatandaşlarla, iki yıl süren zorlu bir mücadele sonucunda anlaştık” dedi

BUNGALOV EVLER,MESCİD AHŞAPTAN

Öte yandan projede 1500-2000 kişinin oturabileceği, düğün yapılabilen bir kişiyle görüşülmesi gerektiğini anlatan Akdemir, “Ayrıca proje alanına bir de mescit yaptırıyoruz. İstanbul'daki Beyazıt kulesine benzetme ihtimaliniz olan bir de kule, yine proje alanı içinde yer alacak” diye konuştu.

Öte yandan sözkonusu alanda bir de amfi tiyatro yapma fikirlerinin olduğunu söyleyen Akdemir, “Çocuk park alanı, bungalov evler kurulacak. Şu anda eklentilerimiz çıkaracağımız olabilir. 60 dönümün tamamı kullanılacak. Maliyet olarak 2 milyon lira masraf olacak” değerlendirmesinde bulundu.

TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR


Dere ıslah çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü projede eski yol ile yeni yolu birbirine bağlayan bir de yol oluşturulacak. 6 ay içinde tamamlanması beklenen proje, Kale'nin doğal yapısını bozmadan inşa edilecek. İlçenin coğrafi şartlarını muhafaza etmesini isteyen Başkan Akdemir, böyle güzel bir parkı vatandaşların hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Malatya merkeze 35 kilometre uzaklıkta olan bu projenin hemşerilerine hayırlı olmasını diledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!