dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63574.721$

MALATYA, KAYIPLAR İLE ‘ÖZDEŞ’LEŞTİ!


MALATYA, KAYIPLAR İLE ‘ÖZDEŞ’LEŞTİ!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

BtcTurk Yeni Malatyaspor, yeni hocası Kemal Özdeş yönetimindeki ilk sınavında da sevinemedi. Alanya deplasmanında 2-1 yenilen Kaplanların 3 puan hasreti 4 maça çıktı. 5 beraberlik, 4 mağlubiyet ve sadece bir galibiyet ile son 10 haftada yalnız 8 puan toplayabilen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 24 puanda kaldı. Ertelenen Trabzonspor randevusunun tarihi henüz netleşmeyen Malatya ekibi, 7 Şubat'ta Ankaragücü'nü misafir edecek.

23_1

EROL BULUT'UN DUYGUSAL MAÇI

Bahçeşehir Okulları Stadyumu'ndaki zorlu müsabaka, Alanyaspor'un hocası Erol Bulut açısından duygusal anlamlar taşıyordu. 20 Eylül 2017'de Malatyaspor'a imza atan Bulut, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşındaki 5-2'lik Galatasaray hezimetinden bir gün sonra, 26 Nisan 2019'da ayrılmıştı. 2018-19'un başında ise Turuncu-Yeşillilere imza atmıştı.

26

KEMAL ÖZDEŞ İLE İLK KEZ

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk ayağında, Sivas'taki 4-0'lık yenilginin ardından Sergen Yalçın ile ipleri koparan BtcTurk Yeni Malatyaspor, takımı Kemal Özdeş'e emanet etti. Kaplanlar, Sportif Direktör Ali Ravcı ile 18'inci haftada Başakşehir'de 4-1 kaybedip, rövanşta Sivasspor'u 2-1'le geçmesine rağmen elenmişti. Akabinde el sıkışılan Kemal Özdeş, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile ilk resmi sınavını Alanya'da verdi.

25

İLK 11'DE 5 DEĞİŞİKLİK

Kaplanlarda Robin Yalçın ile Ganalı Afriyie Acquah sarı kart cezalısıydı. Teknik direktör Kemal Özdeş, Başakşehir'de farklı mağlup olan ilk 11'de tam 5 değişikliğe gitti. Brezilyalı Guilherme Marguez ile Makedon santfor Adis Jahovic, Malatya'dan ayrıldı. Robin Yalçın ile Acquah'ın yanı sıra, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, esame listesinde görülmedi. Sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu rehabilitasyon sürecinde...

24_1

GÖZLER, GİDENLERİ ARADI

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da devre arası transfer dönemi yine hareketli geçti. Kadroya 5 takviye yapılırken, 4 oyuncu ile de yollar ayrıldı. Yiğithan Güveli kendisine kulüp bulamazken, Rahman Buğra Çağıran, Hatayspor'a kiralandı. Makedon santfor Jahovic, Antalyaspor'a; Guilherme ise Trabzonspor'a gitti.

22_5

YENİ TRANSFER BİR İLKİ YAŞADI

Yenilerden 4'ü, Alanya'da yedek soyundu. Kayserispor ile vedalaşınca çok daha önce renklere bağlanan Umut Bulut, ilk 11'deydi. Fransız Nice'ten Fransız orta saha Remi Walter, Rus Rostov'dan İzlandalı forvet Vidar Kjartansson, Kasımpaşa'dan Mısırlı sol bek Karim Hafez ile Burundi Milli Takımı futbolcusu, 21 yaşındaki orta alan Youssouf Ndayishimiye, 11'e giremedi. Kjartansson, 57'de Umut Bulut'un; Walter ise 65'te Hollandalı Mitchell Donald'ın yerine şans yakaladı.

21_8

YENİ OYUN SİSTEMİ: 4-3-3

Kemal Özdeş ile 4-3-3-1'e evrilen saha dizilişinde, kaleye yine Beninli Fabien Farnolle geçti. Sol bekte Sakıb Aytaç, sağ bekte Faslı Issam Chebake boy gösterdi. Stoperin sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Zimbabweli Teenage Hadebe izlendi. Bu dörtlünün ilerisine kaptanlık bandını takan Murat Yıldırım göbekte olmak üzere, sağa Tunuslu Ghaylen Chaaleli ve sola Donald çekildi. En ileri uçta Umut Bulut seyredildi. Kanatların sağında Gökhan Töre, solunda Fransız Thievy Bifouma vardı. 21 kişilik listeyi; Abdulsamed Damlu, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş, Hafez, Özer Özdemir, Ahmed Ildız, Walter, Ndayishimiye  ve Kjartansson tamamladı. 

12_146

GÖKHAN TÖRE, WELINTON'U ZORLADI; AMA!..

İlk dakikalarda Umut ile Steven Caulker arasındaki mücadeleler dikkat çekiciydi. İlk devrenin durakmalarına dek gol yenmemesi, Alanya'nın kontrollü oyununun ve de futbolcuların kendisini Kemal Özdeş'e ispat etmek için ortaya koyduğu azmin ürünüydü. Özellikle sağ açıkta etkili bir performans sergileyen Gökhan Töre, Welinton'u hayli zorladı ki, Mete Kalkavan da ilk sarı kartını bu ikilinin 41'deki mücadelesinde Brezilyalıya çıkardı. Misafir, ilk yarıda, en tehlikeli akınını bu pozisyonda geliştirdi. Serbest atışta Gökhan'ın ortasında Chebake, arka direkte kafayı vurdu, Jose Marafona köşeye giden topa müdahale ederek, mutlak bir golü önledi.

16_28

“İLK YARI GOLSÜZ BİTTİ” DERKEN...

Malatyalılar 45+1'de üzüldü. Papiss Cisse sağdan içeriye havalandırdı. Mina'nın yakın markajındaki Yunanistanlı Tasos Bakasetas iyi yükseldi. Farnolle soluna uzansa da topun ağlara gitmesine engel olamadı. Bu sezon öne geçtiği 9 karşılaşmanın 8'ini kazanan, sadece 1'inde berabere kalan Akdeniz temsilcisinin bu istatistiği, konuğu umutsuzluğa sevk etmeye yetti!

17_17

BU PENALTI OLMAMALIYDI; HADEBE!

Kemal Özdeş'in öğrencileri ikinci 45'te tabelayı eşitlemek isterken, soyunma odasından dönüşte ikinci golü yedi. Onur Bulut sağdan ceza alanına sarkıp içeriye kesmek istedi. Meşin yuvarlak Hadebe'nin eline çarpınca beyaz noktayı işaretleyen Mete Kalkavan, Video Yardımcı Hakem (VAR)'dan da onay aldı. İlk golün asistini yapan Cisse, penaltıda Farnolle tarafı “sağ”ı olarak doğru tahmin etse de yerden düzgün bir vuruşla 48'de skoru 2-0'a taşıdı.

18_10

ZIMBABWELİ VE KAPTAN, ANKARAGÜCÜ MAÇINDA YOK

Ankaragücü randevusu öncesi ilk kötü haber; Hadebe'den geldi. Bu sezon dördüncü kez sarı kart yaptırımına uğrayan Zimbabweli, 7 Şubat'ta ter dökemeyecek. Hadebe'nin astığı yüzleri, 60'ta kızaran Fabrice N'Sakala güldürdü. Çünkü onun oyundan atılışı, en az yarım saat bir kişi fazla oynamak anlamını taşıyordu. Bu atakta Chaaleli'nin servisinde hücuma yönelen Bifouma'nın yerde kalmadan önceki akılcı çalışımı alkışı hak etti. Ancak 66'da sararan Murat Yıldırım da, Hadebe gibi Ankaragücü önünde sahaya adım atamayacak.

19_8

CHEBAKE'TEN SEZONUN İLK GOLÜ

Kemal Özdeş'in oyuna son hamlesi, 72'de Hadebe'yi kenara alıp, Mustafa Akbaş'a fırsat tanımasıyla oldu. Aranılan gol, gecikmeli atıldığı için puana yetmedi. 90+4'teki uzan pasta Bifouma, klas vücut hareketiyle sırtında yumuşattığı topu Gökhan Töre'ye aktardı. Bu futbolcu da soldan altıpasa yolladı. Topu sadece yuvarlaması gereken Chebake, fazla zorlanmadı. Faslı böylece bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti. Özetle; Kemal Özdeş idaresinde kısmen toparlanmış izlenimi uyandıran BtcTurk Yeni Malatyaspor'un ayağa kalkışı için daha vakit var!..

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!