18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya Meclisi’nde İpler Koptu: Hadi Oradan Sesleri Arasında Oturum Yarıda Kaldı


Malatya Meclisi’nde İpler Koptu: Hadi Oradan Sesleri Arasında Oturum Yarıda Kaldı
Malatya Büyükşehir Meclisi’nde Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer’in "yalakalık" ve "şov" suçlamaları fitili ateşledi; CHP grubu "Terbiyeli ol" sloganları eşliğinde salonu terk ederek tepki gösterdi.

Malatya Büyükşehir Meclisi’nde Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer’in CHP’ye yönelik sert suçlamaları tansiyonu yükseltirken, tartışmaların ardından CHP’li meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti.

MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Meclis Toplantısı, Meclis Başkanvekili Ramazan Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı konuşmalar sırasında Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ile CHP grubu arasında yaşanan sert tartışma, mecliste tansiyonu yükseltti.

YALAN BEYAN...

Toplantıda söz alan ve CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği belirtilen Başkan Göçer, kamuoyunda yanlış yansıtıldığını ifade ettiği bazı iddialara açıklık getirmek istediğini söyledi. Göçer, CHP Genel Başkanı’nın deprem bölgesi ziyaretinde bazı belediyelerin yardım ve yatırım yapmak istediğini ancak kendisinin engel olduğu yönünde açıklamalar yapıldığını belirterek, bu iddiaları “yalan beyan ve ayrımcı tutum” olarak nitelendirdi.

BU DOĞRU DEĞİL

Göçer, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan’da yapılması planlanan ekmek fırını yatırımına ilişkin imar sürecinin eksiksiz yürütüldüğünü savunarak, 1/5000 imar planı başta olmak üzere ilgili meclis kararlarını ve yazışmaları tek tek kamuoyuyla paylaştı. Sürecin tamamlandığını ifade eden Göçer, “Yazıhan Belediyesi istemediği için yapılmadı deniliyor. Bu doğru değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

Başkan Göçer ayrıca, Torbalı Belediyesi tarafından yapılacağı açıklanan düğün salonu yatırımının da engellendiğini öne sürerek, bu durumun Yazıhan halkına yönelik haksızlık olduğunu ifade etti. Göçer, “Biz hizmet için buradayız, siyaset yalan ve iftirayla yürütülmemeli” dedi.

CHP GRUP SÖZCÜSÜ TABEL: BU BİZİM AİLE SORUNUMUZ

Göçer’in açıklamalarına yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, konunun meclis gündemine taşınmasına tepki göstererek, “Bu konular bizim aile sorunlarımız. Belediyeye gelmesine şaşırdım ve şok oldum” ifadelerini kullandı.

Tabel, Muğla Belediyesi’nin beş ilçeye yönelik çalışma yaptığını belirterek, Yazıhan Belediyesi’nin süreci ertelediği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Tabel, “Muğla Belediyesi projeleri gönderin demiş. Ancak Yazıhan Belediye Başkanı ‘şimdi bir kalsın’ dediği için yapılmadı, bizim bildiğimiz bu” dedi.

TARTIŞMA BÜYÜDÜ

Meclis Üyesi Mehmet Şerif Yıldırım’ın “Burası meclis, bu konuları burada konuşmayın” sözleriyle tartışma daha da büyürken, Göçer sert ifadelerle karşılık verdi.

ŞOV YAPMA

Göçer, “Veli Ağbaba'ya yalakalık yapmanıza gerek yok. Şov yapmanın anlamı yok. Malatya’ya verdiğin sözü yerine getirmediğini söylüyorum,  rahatsız mı oluyorsun? Hadi ordan" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP'li meclis üyelerinin 'Terbiyeli ol' demesiyle karşılıklı sataşmalar arttı. Göçer'in yerinden kalkmasıyla diğer üyeler araya girerek ortamı yatıştırmaya çalıştı. 

ANLAYIŞLI OLMAK LAZIM

Meclis Başkanvekili Ramazan Ayhan, ortamı yatıştırmak için araya girerek sağduyu çağrısında bulundu. Ayhan, “Anlayışlı olmak lazım. Herkesin görüşü var. Burası meclis, millet adına konuşulan bir yer” dedi.

Yaşanan sert tartışmaların ardından CHP’li meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!