MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA, İNSAN HAKLARI KOMİSYONUÂ'NA SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildi.
2 yılı aşkın süredir Türkiye'nin dört bir yanında insan hakları ve demokrasi ihlallerini, cezaevlerinde yaşanılan hukuksuzlukları takip eden ve gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevleri İnceleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda CHP'yi Levent Gök, İlhan Cihaner, Sinan Aygün, Mahmut Tanal, Hüseyin Aygün ile Veli Ağbaba temsil edecek.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Milletvekili Ağbaba, Türkiye'nin her yerinden hukuksuzluklar, insan hakları ihlalleri, kötü muamele haberleri aldıklarını ileri sürerek, “İmkanlarımız ölçüsünde hepsine yetişmeye, incelemeye, kamuoyunun gündemine getirmeye çalıyoruz. Ayrıca cezaevlerinden her gün onlarca mektup alıyoruz. Ziyaret taleplerini ileten, sorunlarını anlatan mahpusları gidip cezaevlerinde dinliyoruz. 130'a yakın cezaevi ziyaret ettik. Ziyaretlerimizle ilgili hazırladığımız raporları kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra da İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda çalışmalarımızı daha aktif bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeni Eğitim Yılı Öncesinde Malatyada Üniversiteler ve Yurtlar İçin Güvenlik Önlemleri Masaya Yatırıldı
- Malatya Yeşilyurtspor Kupaya İkinci Turdan Giriyor
- 3,5 Yıldır Boş Duruyor: 208 Deprem Konutu Neden Teslim Edilmedi?
- Yeni Eğitim Yılı Başlarken Bakanlık Sağlıksız Kırtasiye Ürünlerine Karşı Harekete Geçti
- Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Pandemide Esnafın Can Suyu Oldu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.