dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

Malatya'nın 4-1 yanı hüzün


Mehmet Ayhan yazdı -SESLİ MAKALE-
Narin

YORUM ANALİZ: MEHMET AYHAN 

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor'un misafiriydi. Doğunun Kaplanları eşitliği yakaladığı zorlu sınavı 4-1 kaybetti. Malatya temsilcisinde Faslı santrfor Khalid Boutaib 12'inci golünü attı. 34 puanla 10'uncu basamağa gerileyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, milli ara bitince 1 Nisan'da Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

a0113

AYTAÇ KARA KİRALANDIĞI TAKIMA KARŞI!

Medical Park Stadyumu'ndaki müsabaka, Aytaç Kara açısından farklı bir anlam taşıyordu. 2014-17 arasında Bordo-Mavili formayı terleten yetenekli futbolcu, bu sezonun sonuna kadar kiralık olarak Sarı-Siyah-Kırmızılılara imza atmıştı. Kendisini yeniden kanıtlamak için Malatya'yı seçtiğini vurgulayan genç oyuncu, 8. haftadaki Fenerbahçe (15 Ekim 2017/3-1) yenilgisinde 37'de kenara yönelmek zorunda kalmıştı. Sol diz iç menisküsünden ameliyat olan Aytaç Kara, iyileşme sürecinde 21 Ekim 2017'de, Malatya'da alınan 1-0'lık Trabzospor galibiyetini kaçırmıştı.

a0114

DIŞ SAHADAKİ BAŞARI ALKIŞA DEĞERDİ

Trabzonspor'a dek deplasmanlarda Fenerbahçe'nin ardından (11) en az gol yiyen takım unvanını elinde bulunduran Doğunun Kaplanları'nın (14 başarısı dikkat çekici boyuttaydı. 2 Aralık 2017 tarihindeki golsüz Teleset Mobilya Akhisarspor beraberliğiyle Trabzonspor hariç son 6 karşılaşmaya ışık tutulduğunda şu istatistikleri ulaşmak mümkündü: (Akhisarspor/0-0, Kayserispor 0-1, Osmanlıspor/0-0, Antalyaspor/3-1, Bursaspor/0-0, Atiker Konyaspor 0-1).

a0121

BULUT'TAN İLK 11'DE 1 DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör Erol Bulut, evlerindeki 2-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinin 11'inde sadece 1 değişikliğe gitti. Konya'da 21 kişilik esamede olmayan Aly Cissokho döndü. Sakatlığından ötürü Fenerbahçe randevusunu kaçıan Senegalli sol bek, o gün kondisyon zafiyeti yüzünden kesik yemişti. Sağlık problemi devam eden vatandaşı Issiar Dia yine yoktu. Cissokho gelince Rahman Buğra Çağıran'a yedek kulübesinin yolu göründü.

a0115

3'LÜ SAVUNMA VE 3-1-4-2 OYUN SİSTEMİ

Eldivenler her zamanki gibi Ertaç Özbir'e emanet edildi. 3-1-4-2'yi andıran saha dizilişinde, savunmanın tam ortasında Sadık Çiftpınar forma giydi. Onun sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Brezilyalı Matheus Doria vardı. Bu 3'lünün hemen önünde Murat Yıldırım, son dönemde ‘çapa' diye adlandırılan ön libero pozisyonundaydı.

a0117

AZUBUİKE'YE ZORLU GÖREV

İkinci bölgenin Aytaç Kara ile Nijeryalı Azubuike Okechukwu zorlu bir görev üstlendi. Kanatların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Cissokho seyredildi. İleride Faslı Khalid Boutaib ile Adem Büyük boy gösterdi. 21 kişilik esame listesinde Fabien Farnolle, Michael Pereira, Berk Yıldız, Rahman, Sadio Diallo, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, Eren Tozlu, Emanuel Dening ve Gilberto'nun da adı yazılıydı.   

a0118

FASLI BOUTAIB'TEN 12. GOL

Yaşar Kemal Uğurlu, ilk düdüğünden 22 dakika sonra beyaz noktaya koştu. Juraj Kucka'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Olcay Şahan, Doria'nın arkadan müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltıyı işaretledi. Burak Yılmaz, Ertaç'ın solundan ağları havalandırdı. 36'da eşitlik sayısı kaydedildi. Aytaç'ın servisinde Boutaib, uzaktan şansını denedi, Uğur Demirok'tan seken meşin yuvarlak, Onur Kıvrak'ı yanılttı ve onun sağından filelerle buluştu. Aytaç'ın 5. asistini yaptığı pozisyonda Bautaib 12'inci golüne ulaştı.

a0116

AYTAÇ OYUNDAN ALININCA SİNİRLENDİ

Erol Bulut, ilk değişikliğini tabelada 1-1 yazınca hemen gerçekleştirdi. Azubuike-Murat-Aytaç 3'lüsünden, günün vasatlarından Aytaç oyundan alındı, yerine 37'de defans anlamında tedbir sağlamak adına Rahman girdi. Aytaç, soyunma odasına yöneldiği sırada teknik heyete sert tepki gösterdi.

a0124

İKİNCİ YARIDA ÜZÜCÜ GOLLER…

Karadeniz temsilcisi 64'te ‘2-1' dedi. Burak sağ çaprazda bomboş olan Yusuf Yazıcı'yı düşündü. O da gelişine çektiği şutla Ertaç'ın soluna yolladı: 2-1. 66'da Senegalli Dame N'Doye'un ara pasında Yusuf, Ertaç Özbir'in dokunuşuna rağmen sevindi: 3-1. 82'de Boutaib, Nijeryalı Michael Pereira'nın elini sıktı. 87'de topu Murat Yıldırım'dan kapan Nijeryalı Ogenyi Onazi, Ertaç'ın soluna gönderdi.

a0120

BASKI VE PRES GÜCÜ ZAYIFTI

Genel analize gelince… Fiziksel anlamda ortada biraz daha sert mücadele bekleniyordu; ancak özellikle ilk yarıda bu düşünceye uzak bir oyun anlayışı mevcuttu. İki taraf da topu öne atmakta pek becerikli değildi ki EYMS'de Boutaib beslenemedi. Ortadaki kısa pasların ardından Boutaib ile Adem rakiplerinin arkasına doğru driplingler attı. Doğunun Kaplanları bir bütün halinde atağa kalkmayı yeğlese de ilk devede orta sahalar kolay aşıldı, bunda pres gücünün zayıflığının etkisi gözlendi. Malatya hücuma yöneldiği anın 15 saniye sonrasında penaltıya sebebiyet verildi. Yani taraftarın zevk aldığı ve defans bloklarının zorlandığı oyun, misafir için yüzleri asan gelişmeleri beraberinde getirdi.

a0123

GENİŞ ALAN ANLAYIŞI YAKTI!

Evkur Yeni Malatyaspor geçmişteki anlayışından ziyade geniş alanı tercih etti. Futbolcular arasındaki mesafe inanılmaz ölçüdeydi. Rıza Çalımbay'ın öğrencilerinin bireysel yeteneklerinden hareketle bu yayılış, Doğunun Kaplanları'nın dezavantajı oldu. Murat-Azubuike-Aytaç-Chebake-Cissokho birbirlerine yakın değildi, yani bu kez alışıldık oyun yapılarından ıraktılar. Boutaib ile terk koşuları deneyen Adem'in geriye dönüşleri zayıftı. Bordo-Mavililere baskı uygulanamayınca onlar da sevdikleri oyunda rahat hareket etti. Her arkadaşı kafasını kaldırdığında Burak'ı fark edebildi. Nitekim o da Yusuf Erdoğan'ın ilk golünün mimarıydı.

BAHAR YORGUNLUĞU!

a0112

Onur'un akınlarda oyunu eliyle başlatma şeklinin kötü senaryosu yine işledi. Kontratak biçimindeki hata ve top kaybıyla birlikte Boutaib fırsatçılığını konuşturdu. Aytaç-Rahman hamlesi, Aytaç için hüzünlü olsa da doğruydu. İlk 45'te öngörülen, atletik, çabuk, birebir oyun ve tempoya erişilemedi. Herhalde havaların durumu oyuncuları da olumsuz etkiledi! Diri değildiler, bahar yorgunluğu hissi uyandı! Futbolcular topla rahatça dönebildi, arkadaşını besleyebildi. Erol Hoca, rahatsız oldu ki Buğra ile ortadaki direnci yükseltmeyi amaçladı. Adam eksilten oyuncular ihtiyaçları karşılayamadı.

a0122

EROL HOCA'YI ÇİLEDEN ÇIKARTAN POZİSYON

Karşılarında Azubuike, Murat ve Buğra'yı bulan Yusuf Erdoğan, Jose Sosa ve Juraj Kucka rölanti oyunda önceleri sivrilemedi. Adem ve Boutaib ise eski günlerini arattı. Yusuf'un skoru 2-1'e taşımasının akabinde Erol Bulut adeta çileden çıktı. Çünkü bu denli kolay ve geride 2'ye 1 yakalanmak, alışılageldik bir durum değildi, çok sevimsiz bir hâldi! Dolayısıyla Bulut'un vücut dilu yadırganmadı. Yusuf'un 2, Fırtına'nın 3. golü hazırlanışı, N'Doye'un şık pası ve vuruş kabiliyetiyle beğeni kazandı.  Uzunca vakit oyun içerisine giremeyen Yusuf kendini affettirdi.

a0119

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!