dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63787.307$

Malatya'nın 4-1 yanında mutluluk var


Malatya'nın 4-1 yanında mutluluk var
MEHMET AYHAN yazdı!...
Narin

YORUM / ANALİZ: MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 4-1 yendi. Doğunun Kaplanları'nın gollerini Aytaç Kara, Nijeryalı Michael Pereira ile Brezilyalı Gilberto (2) attı. 90 dakikanın sonunda 37 puana ulaşan Malatya temsilcisi an itibariyle 9. basamağa kuruldu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 6 Nisan'da Başakşehir'in misafiri olacak.

AW349471_04

İLK 11'DE 1 DEĞİŞİKLİK
Teknik Direktör Erol Bulut, Trabzon'daki 4-1'lik mağlubiyetin 11'inde sadece 1 değişikliğe gitti. Karadeniz'de 82'de Faslı santrfor Khalid Boutaib'in yerine şans yakalayan Nijeryalı Michael Pereira, ilk 11'e girdi. Devre arası transferlerinden Brezilyalı Doria'ya ise yedek kulübesinin yolu göründü.

AW349471_02

3'LÜ SAVUNMADAN VAZGEÇTİ
Erol Bulut, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 kaybedilince, Trabzon'dan da puansız dönülünce 3'lü savunma anlayışından ve 3-1-4-2'yi andıran saha dizilişinden vazgeçti. 4-1-4-1'i andıran sistemde eldivenleri yine Ertaç Özbir gidi. Savunmanın tam ortasında Sadık Çiftpınar ile Ekvadorlu Arturo Mina forma giydi. Onların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Senegalli Aly Cissokho seyredildi.

AW349471_07

SAVAŞÇI BİR İSİM; MURAT YILDIRIM
Bu 4'lünün hemen önünde Murat Yıldırım, son dönemde ‘çapa' diye adlandırılan ön libero pozisyonundaydı. İkinci bölgede Aytaç Kara ile Nijeryalı Azubuike Okechukwu zorlu bir görev üstlendi. Kanatların sağında Pereira, solunda Adem Büyük ter döktü. İleride Faslı Khalid Boutaib boy gösterdi. 21 kişilik esame listesinde 30    Fabien Farnolle, Doria, Berk Yıldız, Rahman Buğra Çağıran, Sadio Diallo, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, Eren Tozlu, Emanuel Dening ve Gilberto'nun da adı yazılıydı.

AW349526_05

İPTAL EDİLEN GOL…
Arda Kardeşler'in düdük çaldığı Yeni Malatya Stadyumu'nda, dakikalar 9'u gösterdiğinde buz gibi bir rüzgâr esti. Sırp Petar Skuletic'in kafayla indirdiği topa hareketlenen Beninli Stephane Sessegnon hafif sağ çaprazdan sol köşeyi gördü: 0-1. 26'da Doğunun Kaplanları'nın golü iptal oldu. Sağdan atılan uzun pasla buluşan Adem Büyük fileleri sarstı; ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

AW349526_04

AYTAÇ'TAN 4'ÜNCÜ, PEREIRA'DAN 3'ÜNCÜ GOL
Tribünler 33'te ayaklandı. Ceza yayı içerisindeki serbest atışta kullanan Aytaç Kara meşin yuvarlağı İsveçli file bekçisi Johannes Hopf'un solundan fileleri havalandırdı. Başarılı futbolcu böylece bu sezonki 4'üncü sayısını kaydetti. İkinci 45'teki uzun süreli sessizliği 70'te Pereira bozdu. Chebake rakibini ekarte ederek sağdan sol ayağıyla havalandırdı. Pereira altıpasta arka direkte kafasını çalıştırdı. Nijeryalı bu yıl 3'üncü defa sevindi.

AW349526_07

73'TE OLMADI, 80'DE SAMBA OLDU!
73'te fark neredeyse 2'ye yükseliyordu. Boutaib'in servisinde Sambacı Gilberto sol çaprazdan şutunu çekti, kalesini zamanında terk eden Hopf tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı. 69'da Azubuike'nin yerine fırsat yakalayan Gilberto, Sarı-Siyah-Kırmızılılarda 80'de siftah yaptı. Hızlı gelişen atakta Cissokho'nun asistinde Gilberto altıpasta sert vurdu: 3-1. 86'daki Pereira-Dening, 90'da Adem-Rahman Buğra Çağıran değişikliği vakit geçirme fikrinin ürünüydü. Sambacı Gilberto 90+2'de, “Günün yıldızı benim” dedi: 4-1.

AW349526_09

SADECE SAVUNMAK YETMEDİ
Genel analize gelince… Gençlerbirliği sadece Evkur Yeni Malatyaspor'u savunarak müsabakayı bitirmek istedi; ancak çok geriye yaslanınca Doğunun Kaplanları cezayı kesti. İlk devrede birçok pozisyon tartışmaya yol açtı. EYMS'yi oynatmama düşüncesi tek başına yeterli olmadı. İkinci perdede revizyonu Ümit Özat değil, Erol Bulut başarıyla yaptı. İlk 45'teki oyun, “Sonuç böyle olmaz.” dedirtecek cinstendi ki öyle de oldu.

AW349471_05

İSTEKLİ, BOL ATAKLI OYUN…
Malatya temsilcisi, daha istekli, arzulu, güzel akınlar geliştiren, ayağa oynayan taraftı. Kenar bindirmeleriyle dikkati çeken, orta alanda çoğalan bir yapıdaydı. Sessegnon'un golü de topu alışı, geçişi ve son vuruşuyla organize değil, kişisel becerisinden kaynaklandı. Bu Gençlerbirliği'ne nefes aldırsa da Başkent'in Kırmızı-Siyahlıları, “Ben bu golü korurum, maçı bitiririm.”  havasına girence kaybetti.

AW349471_06

VİTES YÜKSELİNCE GOLLER GELDİ
EYMS golü yedikten sonra tempo yapmaya çalıştı. Vitesi yükseltince beraberlik golünü ve pozisyonları buldu. Gençlerbirliği ise pas yapmakta, rakip yarı alanda çoğalmakta güçlük çekti. Kulübedeki zenginliğiyle sivrilen Evkur Yeni Malatyaspor, Gilberto'dan beklediğini aldı. İkinci yarıda iki taraf da kazanma anlamında hamlelere yöneldi. Adem ile Pereira kanat değişti ki bu da Malatya'ya olumlu yansıdı.

AW349526_10

DEFANS GEÇİT VERMEDİ
EYMS'de savunma görevini layıkıyla yerine getirdi. Sadık'ın yanı sıra özellikle Chebake alkışı hak etti. Çok iyi bir sezon geçiren Faslı, mücadelenin ikinci devresinde Elvis Manu'ya da göz açtırmadı. Evinde galibiyeti hedefleyen Malatya, 69'daki Azubuike-Gilberto değişikliğinin 1 dakika sonrasında golü attı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!