dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2432.4
  • BIST
    9783.13
  • BTC
    63905.11$

Malatya'nın başarısı 'suni' değil!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

 

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına evindeki 3-2'lik Göztepe galibiyetiyle ‘merhaba' diyen ve 32 puan ve averajla 3. basamakta yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da çeyrek finale kaldı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son 16 turunda, 3-2'nin rövanşında konuk olduğu 2. Lig Beyaz Grup'tan Bodrum Belediyesi Bodrumspor'u 2-1 yendi. Bodrum İlçe Stadı'nın suni çiminde adını son 8'e yazdıran Doğunun Kaplanları, 28 Ocak'ta, Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

KAZANAN 11'DEKİ 6 İSİM YOK!
Teknik direktör Erol Bulut, 2-0 geriden gelip sahalarında 3-2'le sevindikleri mücadelenin rövanşında birçok sürprize imza attı. Göztepe zaferinin 11'inde tam 6 değişikliğe gitti. Murat Akça, Hollandalı Mitchell Donald, Sırp kabiliyet Danijel Aleksic, Robin Yalçın yoktu. Beninli file bekçisi Fabien Farnolle yedek beklerken, Faslı Issam Chebake ile Ömer Şişmanoğlu ikinci devrede şans yakaladı. Sakatlıkları bulunan Murat Akça, Adem Büyük, Rahman Buğra Çağıran, Guilherme Marguez ve Trabzonspor'dan tanıdığımız yenilerden Mustafa Akbaş kadroya yazılmadı.

1002_149

KAPTAN SAKAT, YENİLERDEN 2'Sİ 11'DE
Göztepe önünde sol arka adalesinde problem olunca 79'da yerini Gökhan Akkan'a kaptıran kaptanlardan Murat Akça, mevkisini bu kez genç meslektaşına baştan bıraktı. 1998 doğumlu Gökhan, 4. sınavına da kupada çıktı. Sadık Çiftpınar'ın Fenerbahçe'ye imzasının akabinde sezon sonuna dek bedelsiz kiralanan Barış Alıcı, EYMS'de ilk kez resmi bir karşılaşmada 11'de forma giydi.

1003_125

ROBİN YALÇIN'DAN BİR İLK…
Çaykur Rizespor'dan bonservissiz gelen Robin Yalçın da ikinci defa 11'deydi. İlk 11 ise Ertaç Özbir, Gökhan, Nijeryalı Sincere Seth, Erkan Kaş, Ekvadorlu Arturo Mina, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Barış, Mustafa Eskihellaç, Robin Yalçın ve antrenman eksiğini gideren Eren Tozlu'dan oluştu. Abdulsamed Damlu, Berkan Durdu, Dersim-Sahan Kaynak ve Hüseyin Ekici hiç süre alamadı.  

1004_64

YOKSA REHAVET Mİ?
Malatya'da Süper Lig 3'üncülüğü şaşkınlığa yol açmış! Öyle ki, Erol Bulut'un öğrencileri, Bodrum Belediyesi Bodrumspor'a elenmekten 79'dan sonra kurtuldu. O ana dek tam anlamıyla hayâl kırıklığıydı. İkinci 45'e Nijeryalı Michael Pereira-Mustafa hamlesiyle giren Bulut, vasatı aşamayan Seth'in yerine de 52'de sağ bekte Chebake'yi düşündü.

1005_45

ŞOK, ÖMER HAMLESİYLE ATLATILDI
Bulut'un dokunuşları rakibe yaradı! 61'de Hüseyin'in pasında Göksu Türkdoğan tabelayı 1-0'a taşıdı ki, bu skor EYMS'nin saf dışı kalması anlamına geliyordu. 67'de Gökhan'ı kenara alan Kaplan'ın hocası, Ömer Şişmanoğlu'yla güçlendirdiği hücum hattından 79'de ilk meyvesini topladı! Ahmed'in kullandığı kornerde arka direkteki Barış eşitliği sağladı: 1-1. 21'lik orta saha böylece Evkur Yeni Malatyaspor'daki ilk golünü de atmış oldu.

1006_23

EYMS'DEKİ 3'ÜNCÜ GOLÜNÜ ATTI
Rahatlayan konuk ekip, 86'da Barış'ın EYMS'deki ilk asistinde Ömer Şişmanoğlu ile güldü: 1-2. Göztepe'nin ardından Bordum deplasmanında da klasını konuşturan tecrübeli santrfor, Doğunun Kaplanları'nda toplamdaki 3. sayısını kaydetti. 90+2'deki penaltıda Hüseyin Kala'ya Ertaç ‘dur' dedi.

1007_13

SİSTEME MÜDAHALE, ROLLERİ DEĞİŞTİRDİ!
Müsabakanın haber-yorumuna gelince… Ev sahibi, EYMS'den çok daha gol pozisyonu buldu ve savunmada güçlüydü; ancak tecrübesizliğe kaybettiler. Çok zorlanan Doğunun Kaplanları ise ikinci yarıda genç çalıştırıcı Erol Bulut'un sisteme müdahalesi sonrası toparlandı. Kötü futbol bazı durumlarda kabul edilebilir oluyor ki, eksiklikler ve henüz gerçekleştirilemeyen transferler nedeniyle sıkıntı çeken Bulut ve talebelerini tur atladıkları için kutlamak gerek.

1008_10

BULUT, YÖNETİMDEN İCRAAT BEKLİYOR
Sezon başı çıtayı “ilk 10”a koyan camianın beklentilerinin her geçen gün yükselmesi doğal; ama gerçekçi hedeflere ulaşmanın yolu kadroya takviyeden geçiyor. Bu noktada Erol Bulut da bir an önce yönetimden icraat bekliyor.

1009_10

TEBRİKLER…
16 Ocak'ta 3-2'lik sonuç değil; fakat futbol çoğunluğu mutlu etmezken, uzun maratonda ileriye dönük şüpheler uyanmıştı! Önemli bir başka handikap da 5 bin seyirci kapasiteli Bodrum İlçe Stadı'nın zeminiydi. Her türlü soruna rağmen futbolcular işlerini ciddiye aldılar ve kulüp tarihine Türkiye Kupası'nda ilk çeyrek final başarısı yazdırdılar. Tebrikler…

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!