dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2473.1
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61499.53$

Malatya'nın ikinci üniversitesinin yeri netleşti!


Malatya'nın ikinci üniversitesinin yeri netleşti!
Malatya’ya yapılacak ve ikinci incisi olacak devlet üniversitesinin yeri kesinleşti!
Narin

Malatya'ya yapılacak ikinci devlet üniversitesinin yeri netleşti. Kamuoyunun merakla beklediği yer konusunda açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Battalgazi'deki ziraat okulunun olduğu bölge ve Yeşilyurt Beylerderesi yanındaki bölge ikinci üniversite için uygun yerler” dedi.

İnönü Üniversitesinin Malatya için çok önemli olduğunu belirten Çakır, Malatya'ya yapılacak ikinci üniversitenin de İnönü Üniversitesine bir alternatif olarak değil onu tamamlayacak bir üniversite olacağını söyledi.
Malatya'ya yapılacak olan ikinci devlet üniversitesi için Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yer önerdiklerini kaydeden Çakır,”Bunlardan biri Battalgazi'deki ziraat okulunun olduğu bölge diğeri de Yeşilyurt Beylerderesi yanında daha önce özel bir üniversite için tahsil edilen ancak bunun gerçekleşmemesi sonucu boşta kalan bölge. Bu iki yer ikinci üniversite için uygun” ifadelerini kullandı.

SULANDIRMAK İSTEYEN BAZI KESİMLER VAR
FETÖ ile mücadele konusunu da değinen Çakır, bazı kesimlerin FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya çalıştığını aktararak, “FETÖ ile mücadele çok ciddi bir takibi gerektiriyor, aynı zamanda gevşemeyi de gerektiriyor. Bu mücadeleyi zaman içerisinde sulandırmak isteyen birçok kesim var. Biz, 15 Temmuz'da Cumhuriyet tarihimizin en hain ve en büyük kalkışmasına şahit olduk. Bu hain kalkışmayı yapanlarla çok ciddi şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Zaten 15 Temmuz'dan bu yana geçirdiğimiz süreç çok büyük bir yapıyla mücadele ettiğimizi ortaya koydu. Biz de FETÖ ile çok kurum içerisinde çok ciddi bir mücadele yürüttük. Mücadelemiz devam ediyor. Belgeler, bulgular ve itirafçıların itirafları bu yapının deşifre olmasına neden oldu. Yurt dışına kaçanlar veya yakalanamayanlar var ama genel manada baktığınız zaman bu yapının çökertildiği söylenebilir” ifadelerini yer verdi.
“Bu millet 15 Temmuz'da adeta Kurtuluş Savaşını bir daha yaşadı”

Türk Milletinin 15 Temmuz'da adeta Kurtuluş Savaşını bir daha yaşadığını kaydeden Çakır, 15 Temmuz'un hemen ardından Türkiye'ye yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek, “15 Temmuz çok büyük bir felaketti ama aziz milletimiz o gece bu hainlerin karşısında durmayı bildi. Darbe girişiminin hemen akabinde de çok büyük olaylar yaşadık. O sürecin akabinde IŞİD'in sınırımızda saldırıları, silahlı ve bombalı eylemleri oldu yine diğer bir terör örgütü PKK'nın bombalı eylemleri oldu. Bunların hepsi birbirini bütünleyen, birbirinin devamı olarak seyreden olaylardı. Tüm bu olayların hemen ardından yine ülkemizi hedef alan hain bir oyun daha ortaya konuldu. Bu da ülkemizi ekonomik olarak çökertmek ve büyük yatırımcıların yıldırılmasına yönelik bir oyundu. Ama halkımız bilinçli olduğu için bütün bu hesaplar da boşa çıktı. İnsanlar gittiler dolarlarını bozdurdular ve devletine bir kez daha sahip çıktılar” dedi.

Çakır Doların, hak ettiğinin çok üzerinde bir değerde olduğunu belirterek, “Normalde doların 3,10'larda, 3,30'larda olması gerekirken 4'ü aşan bir değere çıktı. Bu da hiçbir şeyin normal olmadığını gösterir. Makro ekonomik dengelere baktığınızda bunun gerçekten suni ve birileri tarafından planlanan bir proje olduğunu görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın bu olaya müdahale etmesi ve halkımızın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla dolarını bozdurması bu suni oyunu da bozdu. Netice itibariyle ülkemizi hedef alan bu saldırıların tümü FETÖ'yü kullanan üst akıl ve onun maşaları tarafından sahnelendi. Biz bunlarla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; Ülkemize diz çöktüremeyecekler” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!