dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2430.4
  • BIST
    9716.17
  • BTC
    63454.94$

Malatya’nın yöneticilerinden vatandaşlara bayram mesajları


Malatya’nın yöneticilerinden vatandaşlara bayram mesajları
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Kurban Bayramı öncesi Malatyalı vatandaşlara tebrik yağdı. Malatya Time o tebrikleri sıraladı.

BAYRAM YAKINLAŞMAKTIR
Malatya Valisi Aydın Baruş “Yoksulların, muhtaçların ve kimsesizlerin hatırlandığı, sıla-i rahimin gerçekleştirildiği, küskünlüklerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların nihayete erdirildiği bayramlar, dayanışma ve yardımlaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlendirilmesine emsalsiz katkılar sağlayan müstesna günlerdir. Kurban Bayramı, “yaklaşmak, yakınlaşmak” anlamlarını ihtiva etmesi münasebetiyle, nefislerimizi yapacağımız ibadetler ve iyiliklerle Yüce Mevlaya daha yakın kılmak için de bir fırsattır. Hazreti İsmail (A.S.)'in Allah (cc)'ın buyruğuna sonsuz teslimiyeti Kurban Bayramının manasını telakki etmede bize yol gösteren bir rehberdir” dedi.

ŞÜKÜR Kİ MALATYA'DA MUHABBET PERÇİNLENDİ
“Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki tüm İslam Âleminde ve Türkiye'de olduğu gibi Kayısının Başkenti Malatya'mızda da; birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi sevgi, saygı ve muhabbetle harmanlayarak perçinleyeceğimiz bir Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz” diyen Vali Baruş, “Bayram günlerinin gerçekten “bayram” olmasının yolunun fakir, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizin kapılarını çalmak, kendileriyle hemhâl olarak onların yüzlerini gülümsetmekten geçtiğini unutmamalıyız. Bilhassa, bu mübarek günlerde, dünyanın dört bir yanında akmakta olan kan ve gözyaşlarının durması, ellerin ve kalplerimizin dostluk ve kardeşlikte birleşmesi, Cennet Vatanımız üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain planların dün olduğu gibi bugün de Aziz Milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında hüsrana uğrayıp mert ve cesur sinesine çarparak yok olması en büyük dua ve temennimizdir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya'mızın muhterem halkı olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 “DAYANIŞMA, YARDIMLAŞMA, PAYLAŞMA”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bayramlar, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günlerdir. Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve özel zamanlardır. Kurban Bayramı inancımızda önemli bir yere sahiptir. Bayram günlerinin milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği özel günlerdir. Birlik ve beraberlik şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar; Sıla-i rahimlerin yapıldığı, komşuların ziyaret edildiği, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadığı ve ziyaret edildiği özel günlerdir. Hac mevsiminin manevi iklimini de yaşadığımız bu mübarek günlerde, hac görevini yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygularla, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın İslam Alemine, ülkemize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

TRAFİKTE DİKKATLİ OLUN!
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlarken, bayram dolayısıyla yola çıkacak araç sürücülerine de, trafik kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulundu. Güder, mesajında “Sevinçle, heyecanla beklediğimiz bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, dostluğun ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı ve yaşatıldığı günlerdir. Yüce Allah'ın bize bir lütfu olan Kurban Bayramı da, paylaşmanın mutluluğunu yaşadığımız, yoksulları, kimsesizleri gözettiğimiz, kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz, unutulmaya yüz tutan değerlerimizi yeniden hatırlamamıza vesile olan özel günlerden biridir. Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da, küçüklerimizi sevindirmek, yoksulları, kimsesizleri ve yaşlılarımızı hatırlayarak, onların gönüllerini kazanarak, bayramı özüne layık olarak idrak etmeliyiz. Hakka teslimiyetin nişanesi olan Kurban Bayramı'nda yapılan ibadetler, kesilen kurbanların ve mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getirenlerin ibadetlerinin Allah katında kabulü en büyük temennimizdir. Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak olan sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, sevinç günü olan bayramların keder gününe dönüşmemesi için dikkatli şekilde araç kullanmalarını önemle rica ediyorum. Bu vesile ile başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın İslam Alemine, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

EN GÜZEL DUYGULAR BAYRAMDA YAŞANIR
Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir” dedi. Başkan Çınar, yazılı mesajında, “Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi olan Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir. Bayramlar bir anlamda kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmaktır. Rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, insanların her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerdir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramı, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Sevgi dolu, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmek dileğiyle tüm hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın herkese sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAYRAM HAKKANİYET KAPISIDIR
Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kurban Bayramı, birliğin, beraberliğin, sevgi ve merhametin bayramıdır. Aynı gemi içinde seyahat ettiğimizin farkındalığını yaşayıp, dayanışma ruhunu toplumun tüm katmanlarına yayma ve şefkat iklimine ulaşma iradesini ortaya koyduğumuz en önemli günlerdendir. Kurban bayramın temelinde kardeşlerimizle elimizdekini paylaşmak, bölüşmek vardır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, birbirimizi sevdiğimizi, kardeş olduğumuzu ortaya koymak iradesi vardır. Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır. Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, Dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz” dedi. Çalık mesajının devamında, “Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofraları bereketli, kalpleri rana kılmasını, Kutsal Topraklarda Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul, duaların kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAYRAMLARDA İNSANLAR BİRBİRLERİNE KENETLENİR

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Milletvekili Kahtalı, mesajında, bayramlarda insanların birbirine kenetlendiği, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba, dost ve komşuların ziyaret edildiği bir gün olduğunu belirtti. 
Türkiye'nin birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmaya çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini ifade eden Hakan Kahtalı, şunları kaydetti: 
"Bayramlar, böyle günlerde birleşmenin bütünleşmenin, kaynaşmanın ortak duyguları yaşamanın vesile olduğu günlerdir. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, samimiyet ve hoşgörü duygularını pekiştirdiğimiz takdirde eminim ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Sahip olduğumuz imkanları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak bizim örfümüzün temel şiarlarındandır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi'nin ve hemşehrilerimin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum." 

KÜLTÜRÜMÜZDE BAYRAMLARIN YERİ FARKLIDIR

 MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 
Fendoğlu mesajında, bayramların kucaklaşma ve kavuşma olduğunu ifade ederek, “Bugün birbirimizi daha iyi anlama, ahlaki erdemlerimizi geliştirme ve başkalarının dertleriyle dertlenme zamanıdır. Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki değeri bayramın gerçek anlamında saklıdır” dedi. 
‘Bizi biz yapan kültürümüzde bayramlaşmanın yeri ayrıdır' diyen Fendoğlu, mesajını şöyle sürdürdü: 
“Bu bayramda tüm yakınlarımızla, komşularımızla ve bir selam bekleyen tüm hanelere ulaşmalı, sofralarımızın bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalı kapısının çalınmasını umutla bekleyen vatandaşlarımıza ulaşmalı, bir olduğumuzu her şartta ve koşulda beraber olduğumuzu göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kutsal Topraklarda Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin, dualarının kabul ve makbul olmasını, Malatyalı hemşehrilerimin, vatanımızın her köşesindeki aziz vatandaşlarımızın, Türk-İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın herkese sağlık ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” 

EN KALBİ DUYGULARLA KUTLUYORUM
Gazeteci-Yazar, Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Milleti millet yapan bayramlardır. Kim kimin bayramını kutlarsa; o da onlardandır. Bu vesile ile kurban bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder; alem-i islamın galibiyetine ve ittihadına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim”

HATALARI AFFEDİN, KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİN
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (Malatya TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında TSO üyelerinin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan Sadıkoğlu mesajını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı kurban bayramını hep birlikte karşılamanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; sevgi, paylaşma, dayanışma ve barış gibi insana en çok yakışan değerlerin bir arada yaşanması halinde, hayatın nasıl güzelleştiğini görmemize vesile olan; kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bir kez daha düşünmemizi sağlayan çok özel günlerdir. Bu özel ve mübarek günleri layığı ile yaşamayı temenni ederken, üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutluyor, sağlık ve huzur içinde, birlik ve beraberlik dolu nice bayramlara ulaşmayı diliyorum.” 

ESKİ BAYRAMLARDA OLDUĞU GİBİ PAYLAŞALIM
İYİ Parti Malatya Kurucu Üyesi ve iş adamı Cem Parlak, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Parlak, bayramların önemine değinerek, "Bayramlarda birlik beraberliğimizi korumalıyız" dedi. Eski bayramların önemine dikkat çeken İYİ Partili Cem Parlak, “Eski bayramlar gibi kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke ve bir şehir oluruz inşallah. Aktif siyaset yapan biri olarak söylüyorum ki, siyasetin bayramlarımıza el atmadığı, siyasetin bayramlarımızı daha güzelleştirdiği bir Malatya hayal ediyorum” dedi. Yoksul insanlara dikkat çeken Parlak sözlerini şu şekilde tamamladı: “Malatya'da her geçen gün işsiz sayısı artarken bir kilo eti belki de aylarca evinde görmeyen hemşerilerimiz var. Bu bilinçle kurbanlarımızı aynı eski bayramlarda olduğu gibi dinimizin kurallarına göre dağıtmanın bilinciyle tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Malatya'mızın Kurban Bayramı mübarek olsun”

BAYRAMLARIN ÖZÜNDE SEVGİ VE HUZUR VARDIR

 Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Özcan, mesajında bayramların, sevgi ve saygıyı pekiştirmek, dayanışmayı arttırmak, milli ve kültürel değerleri daha da yüceltmek açısından güzel bir vesile teşkil ettiğini söyledi. 
Kurban Bayramı'nın paylaşmanın en iyi örneği olduğunu ifade eden Özcan, “Kurban, berekettir, hayra giden yoldur. Kurban, Hakk'a yaklaşmaktır. Kurban, Allah yolunda samimiyetin, fedakârlığın, teslimiyetin ve cömertliğin ifadesidir. Kurbanın sırrı paylaşmakta saklıdır. Kurban, paylaştıkça çoğalan iyiliğin adıdır. Kurban sadakadır, ibadettir, paylaşmaktır” dedi. 
Özcan, bayramların özünde sevgi ve huzurun olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
"Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz bir Bayram'a daha kavuşabilmenin sevinci içerisindeyiz. Kurban Bayramı' özü itibariyle yeryüzündeki bütün insanlığa barış, huzur ve kardeşlik çağrısı yapar. Bu günler; umutların tazelenmesi, küslüklere son verilmesi ve yaşamın koşturması içerisinde zaman zaman unuttuğumuz güzel değerlerin tekrar hâkim kılınması bakımından en iyi fırsattır. Bayramların özünde sevgi ve huzur vardır. Toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı bu güzel günler vesilesiyle, tüm hemşerilerimin, milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.” 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!