dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63709.973$

Malatya'nın yüz akı listeleri zorluyor


Malatya'nın yüz akı listeleri zorluyor
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, uluslararası inşaat firmalarının bulunduğu “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 33’üncü sırada yer aldı. Forbes Türkiye Dergisi’nin Mart 2019’da açıkladığı, “En Zengin 100 Türk” listesinin başında başında 3,8 milyar dolarlık servetiyle Malatyalı İşadamı Erman Ilıcak yer almıştı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA
Türkiye'nin başarılı projeleriyle adından söz ettiren Rönesans Holding, kendi sektöründe de devler ligine yükseldi. Uluslararası inşaat firmalarının bulunduğu “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 33'üncü sırada yer aldı. Forbes Türkiye Dergisi'nin Mart 2019'da açıkladığı, “En Zengin 100 Türk” listesinin başında başında 3,8 milyar dolarlık servetiyle Malatyalı İşadamı Erman Ilıcak yer almıştı.

EN ZENGİN BİR MALATYALI!
Forbes Türkiye Dergisi'nin Mart 2019'da açıkladığı, “En Zengin 100 Türk” listesinin başında başında 3,8 milyar dolarlık servetiyle Malatyalı İşadamı Erman Ilıcak yeralmıştı. 2018 yılında 5,4 milyar dolar gelir elde eden Rönesans İnşaat Avrupa'nın da en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi oldu.

ERMAN ILICAK KİMDİR?
Türkiye'nin en zengin kişisi olarak açıklanan Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 tarihinde Malatya'nın Darende ilçesinin Hacıdevriş Mahallesi'nde doğdu. Babası Avukat Bekir Ilıcak'dır. Ailesiyle birlikte 1969 yılında Ankara'ya taşındı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra iş hayatına atılarak ENKA şirketinin Rusya operasyonlarında mühendis olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Rusya ve Libya'da faaliyetlerde bulundu.

RÖNESANS'I RUSYA'DA KURDU
Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi'nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı. Daha sonra Paris'de bulunan International School of Management'ın düzenlediği işletme doktorası programını 2011 yılında bitirdi. 1993 yılında başkanlığını yapmakta olduğu Rönesans Holding'i St. Petersburg'da kurdu. Şirket bugün Rusya'nın en büyük ikinci yabancı müteahhitlik firması haline geldi. Erman Ilıcak işe çok az sermaye ile kurduğu ofisten aldığı küçük tadilat işleriyle başladı. Bugün şirket 30 bin çalışana istihdam sağlamaktadır. Erman Ilıcak, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nün başkanıdır. TÜSİAD'a da üye olan Ilıcak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!