dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66864.516$

Malatya, sel felaketinde de sahipsiz kaldı!

Malatya, sel felaketinde de sahipsiz kaldı!
Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan Malatya, sel felaketinde de sahipsiz kaldı. Yıkıcı depremlerden sonra, 11 il arasında adı en az anılan Malatya, önceki gün meydana gelen sel felaketinde de görmezden gelindi. Üstelik resmi rakamlara göre; Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'dan daha fazla yağış almasına rağmen vatandaşların çektiği sıkıntılar gündeme dahi gelmedi. Öte yandan; Malatya'da asrın felaketinin 38. gününde hasar tespit çalışmaları da tamamlanmadı.
Narin

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'yı bu kez sel vurdu. Kentte, hayat adeta felç oldu, ama gündeme gelmedi. 

3 ilde gerçekleşen yağışların yoğunluğu şöyle oldu: Malatya, Doğanşehir: 151 kg/m2 Adıyaman, Çelikhan: 125 kg/m2 Şanlıurfa, Haliliye : 114 kg/m2

Verilere bakıldığında, Malatya'da gerçekleşen yağmurun yoğunluğu daha fazla olurken, kentin adı deprem felaketinde olduğu gibi sel felaketinde de anılmadı. Bu durum yine sosyal medyada büyük tepki topladı. Üstelik felaketin 38. gününde olmamıza rağmen, Malatya'da hasar tespit çalışmalarının tamamlanmaması, depremzedeleri zor durumda bıraktı.

Yağışlara ilişkin veriler aşağıdaki tabloda yer alıyor. 

MALATYA'NIN ADI GEÇMEDİ, OYSA SEL, METRELERCE YÜKSEKLİKTE DALGALAR OLUŞTURDU

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde sağanak yağış sonrası oluşan sel metrelerce yükseklikte dalgalar oluşturdu. Aşırı su toplayan Sultansuyu Barajı'nda ise tahliye çalışmaları başlatıldı. Malatya'da hafta başı başlayan sağanak yağış etkisini attırarak devam ederken, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde dereler taştı, tarım arazileri su altında kaldı. Sultansuyu Barajı üzerinde bulunan Sincik Köprüsü ise jandarma ekipleri tarafından ulaşımı kapatılırken, bölgede oluşan sel metrelerce yükseklikte dalgalar oluşturdu. DSİ yetkileri aşırı su toplayan barajda tahliye çalışması başlattı.
Bölge sakinleri daha önce benzer durumla karşılaşmadıklarını belirterek devam eden yağış dolayısıyla endişeli olduklarını söyledi.

MALATYA'DA ÇADIRLARI SU BASTI, ANCAK GÜNDEME GELMEDİ!

Malatya’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle çadırları su bastı. Malatya’da bir süredir etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Deprem nedeniyle evleri yıkılan ve ağır hasar alması sonucu çadırlarda yaşayan bir çok depremzedenin kaldığı çadırları da sağanakta nasibi aldı. Çadırları su alan vatandaşlar zor anlar yaşarken yağışların bölgede bir süre daha etkili olması bekleniyor.

SU KANALI PATLADI, DOĞANŞEHİR SULAR ALTINDA, MALATYA SAHİPSİZ KALDI

Malatya genelinde bir süredir etkili olan sağanak yağış nedeniyle Doğanşehir ilçesinde su kanalı patladı, mahalleleri su bastı.
Sabah saatlerinde aşırı yağış nedeniyle kanalın patladığını belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi. Teyakkuzda olduklarını aktaran Zelyurt, "Akçadağ istikametine su taşıyan Sürgü barajında ana kanalda patlama sonucu ilçe merkezi ile Çukur Mahallelerimizi su bastı. Baskınlar sonra kanalın olduğu bölgeye gelerek patlayan yeri tespit ettik ve yolu yararak suyu dereye verdik. Yağışlar devam edeceğinden dolayı tüm ekipler olarak teyakkuzdayız” diye konuştu. Kısacası Malatya bir kez daha sahipsiz kaldı. 

 

 

 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    İbrahim Çağlar
    17-03-2023 10:51

    Nasıl gündeme gelmez sayın vekilimiz,iki göz iki çeşme ağlıyordu,meclis sel oldu....Yazık sahipsiz Malatya'ma?

  • yorum avatar
    Hamido Zeren
    17-03-2023 10:50

    İşiniz gücünüz yalan haber yaymak fitne tohumları ben malatyadayım kim sahipsizmiş

  • yorum avatar
    Hüseyin Cem Güzel
    17-03-2023 10:49

    Günaydın can,Malatya oldu bitti sahipsiz bir Memleket,umarım daha kötüsü olmaz.

  • yorum avatar
    Mahmut Uğurlu
    17-03-2023 10:49

    Siyasiler kına yaksın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!