18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya Sevdalısı Kalp Doktoru MAGİNDER'de Konuştu: "Bu Şehri Terk Etmeyenler Çok Kıymetli!"

Malatya Sevdalısı Kalp Doktoru MAGİNDER'de Konuştu: "Bu Şehri Terk Etmeyenler Çok Kıymetli!"
MAGİNDER Dost Meclisi'nin bu ayki konuğu, Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir oldu. Deprem sonrası Malatya'ya olan bağlılığı ve hizmetleriyle övgü toplayan Pekdemir, meslek ahlakının önemini vurgularken, şehrin yeniden inşasında üniversite, iş dünyası ve STK'ların iş birliğinin hayati rol oynayacağını belirtti. Pekdemir, Malatya’yı terk etmeyenlerin şehrin en kıymetli unsurları olduğunu ifade etti.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER), aylık Dost Meclisi İstişare Toplantısı’nda önemli bir ismi ağırladı. Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, dernek üyelerine mesleki ahlak, Malatya’ya bağlılık ve deprem sonrası yeniden yapılanma süreçleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN KARADEMİR'DEN PROF. PEKDEMİR'E DUYGUSAL TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını yapan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Prof. Dr. Pekdemir’in davetlerini kırmadığı için şükranlarını sundu. Karademir, deprem sonrası süreçte Malatya’ya hizmet etmeye devam eden isimlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "6 Şubat’tan sonra her zaman söylediğimiz bir cümle var: Bu şehri terk etmeyenler bizim için çok kıymetlidir. Hocamız hem deprem öncesi hem de deprem sonrası süreçte Malatya’ya hizmet etmiş, şehrimize gönülden bağlı bir isimdir. Konutlar yapılacak, ama bu şehir Malatyalılarla var olacaktır."

PROF. PEKDEMİR: "MESLEK SADECE BİR İŞ DEĞİL, KİMLİKTİR"

Hayatını insanlara hizmet etmeye adadığını belirten Prof. Dr. Hasan Pekdemir, doktorluk mesleğine olan tutkusunu ve Malatya’ya dönüş hikayesini anlattı. Gençliğinin en güzel yıllarının Malatya’da geçtiğini ve davet üzerine sevdiği şehre geri dönmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Pekdemir, mesleki duruşuyla ilgili çarpıcı bir ifade kullandı: “Meslek sadece bir iş değildir; insanın kimliğidir. İşinizi iyi yapıyorsanız bu, ahlakınızın ve duruşunuzun bir yansımasıdır. Benim için en büyük kazanç para değil, görev bilinci ve meslek ahlakıdır.”

YENİDEN İNŞA İÇİN İŞ DÜNYASI VE AKADEMİ İŞ BİRLİĞİ ŞART

Depremin Malatya’da yarattığı büyük yıkıma değinen Prof. Dr. Pekdemir, şehir dışına gidenleri anladığını ancak burada kalanların da şehre olan vefasını ve hatıralarını taşıdığını söyledi.

Yeniden inşa sürecine odaklanan Pekdemir, çözüm önerilerini şöyle aktardı: “Şimdi önemli olan; bilimsel veriler, doğru planlama ve iş dünyası ile akademinin iş birliğiyle Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılmasıdır. İş insanları bu şehrin ekonomik geleceği açısından çok değerlidir. İşsizlik sorununu çözecek ve Malatya’ya güç verecek olan sizlersiniz. Üniversite olarak bizler de bilimsel aklı sahaya yansıtmak için sizlerle birlikte çalışmaya hazırız.”

PROF. PEKDEMİR ARTIK MAGİNDER AİLESİNİN FAHRİ ÜYESİ

Toplantının sonunda MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Karademir ve üyeler, Prof. Dr. Hasan Pekdemir’e Fahri Üyelik teklifinde bulundu. Derneğin 6 Şubat’tan bu yana yürüttüğü çalışmalardan duyduğu takdiri dile getiren Pekdemir, teklifi memnuniyetle kabul ederek, MAGİNDER ailesine katılmaktan onur duyacağını ve derneğe her anlamda destek vereceğini belirtti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!