dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2426.9
  • BIST
    9704.79
  • BTC
    66147.82$

Malatya tarihine sahip çıkıyor


Malatya tarihine sahip çıkıyor
Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi kapsamında Malatya’da açılan Bakır İşlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan 17 kursiyer mezun oldu. Kursiyerler İki buçuk ay boyunca toplam 248 saat eğitim gördü.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Anadolu toprağında yok olmaya yüz tutmuş mesleklere sahip çıkan Anadolu Sigortanın başlattığı “Bir Usta Bin Usta” Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde açılan Malatya Bakır İşlemeciliği Kursu tamamlandı. Başarıyla mezun olan 17 kursiyer 5 Ağustos 2019‘da gerçekleşen kapanış töreninde kurs bitirme belgelerini aldı. İki buçuk ay boyunca toplam 248 saat eğitim gören kursiyerler birer usta adayı kıvamına geldi.

8004_11

ÜRÜNLER 1 HAFTA SERGİLENECEK
Kurs boyunca üretilen ürünler Malatya Sabancı Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Sergi açılışından Malatya Kültür ve Turizm müdürü Çetin Şişman ise Araştırma Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş'in teşekkür mesajını katılanlara okudu. Sergi açılışında konuşan Anadolu Sigorta Kurumsal Müdürü Berna Ergün Tan ise, “Anadolu Sigorta ‘Bir Usta Bin Usta' projesinin bu 48. Kursumuz bizim ve 45 ilde bunun gibi kurslar açtık. Amacımız güzel sanatlara katkı vermek ve birazcık farkındalık oluşturmak hem basında hem gittiğimiz ilde burada da çok güzel bir iş yaptık. Çok iyi hocalarımız ve değerli kursiyerlerimiz ile çalıştık” dedi.

8005_22

EL SANATLARI BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ

“Bu uğraş sadece zaman geçirmeye yönelik bir uğraş değil" diyen Malatya Valisi Aydın Baruş, "Çünkü bizler kültürel mirasımızı aldığımız atalarımızın yüzyıllar boyu uğraştığı el sanatlarının günümüzde devam ettirilmesi çabası olduğunu düşünüyorum. Çünkü el sanatları neden önemli el sanatları sadece bir meslek edinme ve o meslekten sadece para kazanma anlamında değil aynı zamanda bizim yaşam sevincimizi kültür anlamında yaptığımız eserler bu uğraş çerçevesinde gündemi gelebiliyor. Bugün artık modern hayat koşullarının bize dayatmış olduğu sıkıcılıktan ve mutsuzluktan kurtulmak için bu tür el sanatlarını yaşatmaya ihtiyacımız var gerçekten. Çünkü bu el sanatlarından biz insanlarımızın ruhundaki güzelliklerinin bire bir yansıtmasını görüyoruz. Bu anlamda bu eserler bizleri hayata bağlayan yaşam sevincimizi oluşturan eserlerdir” dedi.

8006_12

 YENİDEN CANLANACAK

Anadolu Sigorta kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi arttırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teknik danışmanlığında “Bir Usta Bin Usta” Sosyal Sorumluluk Projesi'ni hayata geçirdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!