Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Şubat ayı toplantısını Odanın yeni hizmet binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirdi.
TSO Meclis Başkanı Sami Payza, toplantı öncesinde yeni binanın MalatyaÂ'ya hayırlı olmasını temenni edip, emeği geçenlere teşekkür ederek yeni hizmet binasındaki ilk meclis toplantısını başlattı. Payza, Meclis üyelerinden yeni hizmet binasında oluşturulan kütüphaneye 10Â'ar tane kitap bağışında bulunmalarını istedi. Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da yeni binanın hayırlı olmasını dileyerek, Â"Birlik ve beraberlik içerisinde MalatyaÂ'ya hizmet etmenin gurunu ve heyecanını yaşacağızÂ" dedi.
Erkoç, Â"TSO olarak kayısının Türkiye coğrafi işaretini almıştık. Daha sora 2007 yılında Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Belgesi için çalışmaları başlatmıştık. Bu süreç çok uzundu ve neticeden 17 ŞubatÂ'ta Avrupa Komisyon Başkanlığını müracaatımızı yaptık. İnşallah oradan da Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini alırsak, TürkiyeÂ'de ilk AB coğrafi işaret belgesini kayısıda almış olacağız. Bu TürkiyeÂ'de bir ilk olacak ve buda bizleri Malatya adına son derece sevindirecektir. Gaziantep baklavayı aldı ama o sadece GaziantepÂ'te değil, diğer illerde de kullanımı varÂ" dedi.
TÜİK ile işbirliği yaparak Tüketici Beklentileri konulu bir araştırma yaptıracaklarını ve bunun için Fırat Kalkınma AjansıÂ'ndan da destek alacaklarını belirten Erkoç, TSOÂ'nun 30-40 yıldan beri üyesi olanlarında her Meclis toplantısına davet edilerek plaketle onurlandırılmaları içinde ayrı bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk ÖzÂ'e teşekkür eden Erkoç, Â"TBMM mutfağına kayısı yemeklerini ve kayısı çeşitlerini koydu. Emeğinden dolayı Milletvekilimiz Ömer Faruk ÖzÂ'e teşekkür ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kuru kayısı tüketimin destek vermesi için yazışmalarımız devam etti. Milletvekillerimizle görüştük seçimden sonra bir heyetle AnkaraÂ'ya giderek direk bakanlarımızla bu konuda görüşmelerde ve temaslarda bulunacağızÂ" ifadelerini kaydetti.
Erkoç, eski TSO binasını satmaktan yana değil, kiralamaktan yana olduklarını belirterek, kiralama konusunda ortak karar alarak duyuru yapacaklarını belirtti. Erkoç, yeni hizmet binasında ihracat ve tarım ile ilgili olarak bazı birimleri de kuracaklarını kaydetti.
TSO MeclisiÂ'nde TSOÂ'nun kurulması düşünülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için yüzde 15 katılım sağlaması konusunda karar da alındı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Sıcak Başladı, Serin Bitecek: Malatya’da Cumartesi Gününe Saat Saat Hava Durumu
- Karanlığın Rotası Çizildi: Malatya’da İlçe İlçe Kesinti Haritası
- Malatya’da 13 Eylül Namaz Vakitleri: İmsaktan Yatsıya Günün Tüm Durakları
- Malatya’da 12 Eylül 2025 Vefat Listesi 8 Kişi Hayatını Kaybetti
- Sorunlar Konuşuldu, Çözümler Masaya Yatırıldı: Zorluklara Rağmen Mücadeleden Vazgeçilmeyecek!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.