02 Kasım, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    49.97
  • EURO
    55.94
  • ALTIN
    6293.9
  • BIST
    10759.56
  • BTC
    78263.661$

Malatya TOKİ Konutlarında Beklenmeyen Aidat Artışı Tepki Topladı


Malatya TOKİ Konutlarında Beklenmeyen Aidat Artışı Tepki Topladı
Malatya TOKİ konutlarında Kasım 2026 dönemi için uygulanan 1.587,00 TL'lik aidat tutarı hak sahiplerinin tepkisine yol açarken, artan maliyetler ve borç yükü altındaki vatandaşlar duruma isyan etti.

Malatya’da deprem sonrasında inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilen İkizce, Cafana TOKİ konutlarında aidatlara gelen zamlar, bölgede yaşayan vatandaşları mağdur etmeye başladı. Geçim sıkıntısı yaşayan ve depremin yaralarını sarmaya çalışan depremzedeler, yeni açıklanan rakamlar karşısında şaşkınlık yaşadı.

KASIM AYI AİDATI TEPKİ ÇEKTİ

Gelen son rakamlarla birlikte Kasım 2026 dönemi aidat borç tutarının 1.587,00 TL olarak yansıtılması, konut sakinleri arasında geniş yankı uyandırdı. Sosyal medya platformlarında ve şikayet platformlarında dile getirilen duruma göre, vatandaşlar bu tutarların bütçelerini fazlasıyla zorladığını ifade ediyor.

VATANDAŞTAN YETKİLİLERE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Zaten zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirten İkizce sakinleri, yapılan artışların gözden geçirilmesini talep ediyor. Deprem konutlarındaki yönetim giderleri ve aidat politikalarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunan hak sahipleri, seslerini duyurmak için yetkililerden destek bekliyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!