dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.59
  • ALTIN
    2498.7
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62776$

‘Malatya Türkiye'ye model olacak'


‘Malatya Türkiye'ye model olacak'
Narin

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın düzenlediği 'Üyeler Arası Bölge Buluşmaları'nın ikincisi büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. 15 Aralık Cumartesi sabahı Avcılar-Çoban Çiftliği Restaurant'da verilen kahvaltıya Arnavutköy, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Silivri ve Tekirdağ'dan katılım sağlandı.

 1000_63

MALATYA TİME'I, GAZETECİ-YAZAR
MURAT ÇETİN TEMSİL ETTİ
Ev sahipliğini MİAD Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Çoban (Çoban Çiftliği) ile Ahmet Bağdat (Abt Konsept Mimarlık Mühendislik) üstlendi. MİAD çatısı altında bir araya gelen Malatyalılar olumlu istişarelerde bulundu. Dostlukların pekiştirilmesi, artırılması ve iş ilişkilerinin geliştirilmesini hedefleyen etkinlikte Malatya Time ailesini gazeteci-yazar Murat Çetin temsil etti.

‘MİSYONUMUZ, SİZLERİ KAYNAŞTIRMAK'
Açış konuşmasında öncelikle 17 Kasım'da İstanbul-Merter'deki ilk organizasyonda Bakırköy, Bahçelievler, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerine hitap edildiği hatırlatıldı. Bu kez Sayın Adnan Çoban'a ve Sayın Ahmet Bağdat'a teşekkür edilirken, amaçlar sıralandı. MİAD'ın bölgedeki işlerini anlatmak ve icraatlar hakkında bilgi verilmek istendiğine dikkat çekilirken, şöyle denildi: “Belki yakınınızdaki bir iş adamı sizinle çalışmak ister. MİAD'ın misyonu sizleri tanıştırmak, bir araya getirmek ve kaynaştırmak. Sonrası sizlerin takdiri…”

1003_6

YUNUS AKDAŞ: BU ENERJİ ÜLKEYE YAYILACAK
Toplantıya iştirak edenlere seslenen MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Kendi insanımızın kendi içinde birlik ve beraberliği sağlamasını hedefliyoruz. İş adamlarımızın tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlıyoruz. Buradan aldığımız enerjiyi ülkemize ve şehrimize yaymak istiyoruz. Malatyalıların sıkıntılarını çözmek adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aramızda Malatyalı olmayan arkadaşlar da var. Onlar da hoş geldiler” dedi.

‘SİYASİ FARKLILIKLAR SİZİ FARKLI KILMAZ!'
Kendine has, esprili üslubuyla mesajlar veren Yunus Akdaş şöyle devam etti: “Buralarda sadece kahvaltı yapıp gitmeyin. Hoca namaz kıldırırken önce ‘Safları sıklaştırın' der. Burada önemli olan birbirinize yakın olmak, kaynaşmak. Birbirinizle görüşün, aranızdaki siyasi farklılıkların sizi farklı kıldığını zannetmeyin. Farklı mezheplerde olmanız da sizi farklı insan kılmaz. İnsan merkezli insanı öne çıkaran bir ağırlığın olması lazım. Her partiden meclis üyesi olan hemşerilerim olabilir. Onlar da bize bilgilerini verebilirler.”

1001_15

‘MALATYALI OLSUN, ADAM GİBİ OLSUN!'
Aralarında, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) yetkililerinin de yer aldığını anımsatan Akdaş, “Biz de gerekli destekleri onlara verelim. Sizden ricam seçilmek veya görünmek için bir yere gitmeyin. Biz ehliyet ve liyakatı taşıyabilecek insanları ülkeye hizmet ettirmek zorundayız. Dolayısıyla Malatya, Türkiye'ye model olmalı. Yani biz işi bilmeyeni başa getirmeyiz. ‘Malatyalı olsun, çamurdan olsun' demiyoruz. ‘Malatyalı olsun, adam gibi olsun, Türkiye'ye de hizmet etsin' diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLER, BÖLÜNMEYE İZİN VERMEYİN!'
Adnan (Çoban) Bey'e ve Ahmet (Bağdat) Bey'e çok teşekkür eden Başkan şunları kaydetti: “Avcılar'da da çok Malatyalı olduğunu biliyorum. Birbirlerini tanımak için gayret göstersinler. Çünkü Avcılar'daki Malatyalılar birbirini daha az tanıyor. Benim zamanımda, kuşağımda insanlar arasında bölünme vardı. Gençlerimizden ricam bunu yapmasınlar. Siyasi görüşü ne olursa olsun insanları bu yönüyle yargılamamak gerek. Meclis'te de buna şahit olursunuz. Farklı görüşteki insanlar konuşmasını yaptıktan sonra dışarıda çok iyi arkadaş olabiliyorlar.”

‘AZİZ YILDIRIM'I GEÇECEĞİM…'
Herkesin internetten MİAD'ın neler yaptığını görebileceğini belirten MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş sözlerini şöyle tamamladı: “27 Aralık'taki programımıza özellikle gençleri bekliyoruz. Hüsnü Özzengin ve Mustafa Küçük gelecek. 18-19 yıldır başkanım. Fenerbahçe'ye en fazla başkanlık yapan Aziz Yıldırım'ı (1998-2018/20 yıl) da geçeceğim inşallah. Hepinize teşekkür ediyorum.”

1002_7

AHMET GÜLER: GERÇLERİMİZİ TEŞVİK EDECEĞİZ
MİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Buluşmalar Sorumlusu Ahmet Güler de gayelerine açıklık getirdi: “Bölge buluşmamızın amacı sadece kahvaltı yapmak değil, Malatyalıları bir araya getirmek. Önemli olan bölgedeki iş adamlarımızın kaynaşmalarını ve birbirleriyle iş yapmasını sağlamak. Bizlere bu imkânı sağlayanlara da çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizi bu konuda teşvik etmek ve amacımızı gerçekleştirmek için bölge buluşmalarını sıklaştıracağız.”

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!