Malatya Valiliği Talep Etti, Elazığlı Firma 1 Yıl Yasaklandı!

Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı, Elazığ’da faaliyet gösteren bir firmaya Türkiye genelindeki ihalelere 1 yıl süreyle katılma yasağı getirdi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda, İçişleri Bakanlığı tarafından Elazığ’da faaliyet gösteren Gündoğu Ege Hafriyat Yıkım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne Türkiye genelinde düzenlenen kamu ihalelerine katılma yasağı getirildi.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Resmi Gazete’nin 8 Ocak 2025 tarihli 32776 sayısında yayımlanan kararla, Elazığlı firma, 1 yıl süreyle ihalelerden men edildi. Kararın, firmanın Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın düzenlediği bir ihale sonrası alındığı belirtildi.
YASAK TÜM TÜRKİYE’Yİ KAPSAYACAK
Söz konusu yasak, firmanın yalnızca Malatya’daki değil, Türkiye genelindeki tüm kamu kurumlarının ihalelerine katılımını engelliyor. Malatya Valiliği’nin başvurusu sonrası alınan bu karar, İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla yürürlüğe girdi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kamu ihalelerinde şeffaflık ve kurallara uygunluk temel ilkelerimizdir. Karar, bu çerçevede alınmıştır" ifadelerine yer verildi.
KAMUOYUNDA YANKI UYANDIRDI
Malatya Valiliği’nin girişimiyle alınan bu karar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Vatandaşlar, kamu ihalelerinde yolsuzluk ve usulsüzlüğe karşı bu tür adımların caydırıcı olacağını belirtti.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Son Usta Havlu Atıyor! Çeyiz Kültürünün Unutulmaz Parçası Yorgancılık Yok Olma Noktasında
- Behçet Bakır’ın İsmi Gündemde! Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır Neden Resmi Makamlara Gidiyor?
- Seçim Bitecek Köprü Gelecek Demişlerdi Ama Akçadağ ve Yazıhan Halkı Tohma Çayı'nı Halâ Yüzerek Geçiyor
- Meclis Üyeleri Mahallelerin Taleplerini ve İlçenin Geleceğini Bu Toplantıda Masaya Yatırdı
- MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan Görevinden İstifa Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.