Malatya ve Çevresi İçin Korkutan 6 Büyüklüğünde Sarsıntı Uyarısı Geldi!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Malatya ve çevresindeki fay hatlarının geometrisine, enerji akışına ve sismik haritaların takip edilmesinin önemine dikkat çekerek bölgedeki sarsıntı potansiyeline karşı uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bölgedeki fay hatlarının geometrisine ve faylar arasındaki enerji akışına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Malatya ve çevresindeki sismik hareketliliği değerlendiren Üşümezsoy, fay hatları üzerindeki stres birikimine vurgu yaptı.
STRES BİRİKİMİ VE FAY GEOMETRİSİ
Bölgedeki hareketliliğin arka planını aktaran Üşümezsoy, "Malatya ve çevresindeki fayların, büyük depremler sonrası üzerlerine aktarılan stresle yüklendiğini, 5,6 büyüklüğündeki sarsıntıların, fayın bu stres altında kırılma veya kayma eğiliminin bir göstergesi olduğunu" savundu.
6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI...
Bölgedeki sismik riskin devam ettiğini belirten Üşümezsoy, fay sistemlerinin mevcut durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bölgedeki fay sistemlerinin hala aktif olduğunu ve sismik haritaların dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, 6 büyüklüğüne varabilecek sarsıntıların bu hat üzerinde şaşırtıcı olmayacağını" belirtti.
HABER MERKEZİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.