dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63508.117$

'Malatya'ya 8 baraj 1 gölet inşa edildi'


'Malatya'ya 8 baraj 1 gölet inşa edildi'
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya’da yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

 Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya'da yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

 MALATYA'YA 8 BARAJ VE 1 GÖLET İNŞA ETTİK

Son 16 yılda Malatya'ya 8 baraj ve 1 gölet inşa ederek sulama alanında çiftçilerimize önemli bir katkı sağladıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,' İnşa ettiğimiz Kapıkaya Barajına, 8. Cumhurbaşkanımız, rahmetli Turgut Özal'ın ismini verdik. 40.000 dekar arazi bu barajdan sulanacak olup, 34.350 dekarı sulamaya açılmış, kalan 5.650 dekar araziyi sulayacak sulama şebekesinin de inşaat çalışmalarında sona gelinmiştir.”

1005_92

“MALATYA'DA ZİRAAT HIZLA GELİŞECEKTİR”

“Geçmişte pek çok baraj ve sulama tesisinin altında imzası olan değerli büyüğümüz
Recai Kutan'ın ismini de dev Boztepe Barajı'na verdik. Boztepe Recai Kutan Barajı ile 120.600 dekar münbit arazi sulamaya açılacaktır. Cazibeli olarak sulanacak olan 92.300 dekar arazinin sulama şebekesi tamamlanarak işletmeye hazır hale getirilmiştir. Bu iki barajın sulama şebekeleri tamamen devreye girdiğinde Malatya'da ziraat hızla gelişecektir.”

“SUYUN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Vatandaşlarımızın için suyun önemini çok iyi biliyoruz. Bu sebepten Malatya'ya 11 baraj daha inşa ediyoruz. Bu barajlar topraklarımıza bereket katacak.Malatya'nın yıllardır hasretini çektiği Yoncalı Barajının inşaat çalışmaları devam etmektedir. 98 metre yüksekliğindeki baraj ile 174.090 dekar arazi sulanacaktır. %80'ini tamamladığımız Yoncalı Barajı Malatya'nın kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır.'' dedi. 

1004_158

MALATYA GELİŞEN ZİRAİ FAALİYETLERİYLE DOĞUNUN YILDIZI OLACAK

Genel Müdür Aydın, ‘Sulama projeleri hakkında da açıklamada bulunarak, Malatya'da son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ve 2018 yılında 9.230 ha arazinin sulanmasına hizmet edecek Boztepe sulamasıyla toplam 327.720 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir ziraat şehri olan Malatyalı çiftçilerimize yıllık 210 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden 13 adet sulama tesisleri ile 276.890 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız.

1003_320

“ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ”

Özellikle Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması ile Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması çok önemli olup, bu iki sulama tesisi ile takriben 160.000 dekar arazi suyla buluşacaktır. Bu işlerin inşaat çalışmalarında sona gelinmiştir. 'dedi.

 TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE HALKIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUDUK

Aydın, 'Diğer taraftan tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile ilgilide, ‘Son 16 yılda inşa ettiğimiz 46 adet taşkın koruma tesisi ile 44 yerleşim yeri ve 3.902 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca çalışmaları devam eden 2 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya devam ediyoruz. “ Açıklamasında bulundu.

AYDIN PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!