Malatya Yeşilyurt’ta 170 Bağımsız Deprem: Artçı Değil, Tetiklenmiş Depremler!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya Yeşilyurt civarındaki depremleri açıkladı. 06 Şubat 2023’teki büyük depremin ardından toplam 170 bağımsız depremin tetiklendiği ve hiç birinin artçı olmadığı vurgulandı.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin ardından yaşanan sismik hareketlilik devam ediyor. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, bu dönemde gerçekleşen depremler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
06 ŞUBAT DEPREMİ VE SONRASI
Dr. Demirtaş’ın verdiği verilere göre, 06 Şubat 2023 tarihinde Mw=7.6 büyüklüğünde gerçekleşen büyük depremin 85 km doğusunda, Kavaktepe-Yeşilyurt fay hattı üzerinde toplamda 170 bağımsız deprem meydana geldi. Bu depremler, artçı değil, tamamen tetiklenmiş bağımsız sarsıntılar olarak kaydedildi.
DEPREM BÜYÜKLÜKLERİ VE İSTATİSTİKLERİ
06 Şubat depremi sonrası yaşanan depremlerin büyüklüklerine bakıldığında;
3.0<M<4.0 büyüklüğünde 103 deprem,
4.0<M<5.0 büyüklüğünde 49 deprem,
5.0<M<5.9 büyüklüğünde ise 7 deprem kaydedildi.
5.0 İLA 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLERİN DURUMU
Yeşilyurt’taki 5.0 ila 5.9 büyüklüğündeki 8 depremin hangisinin ana şok olduğu ise merak ediliyor. Dr. Demirtaş, tüm bu depremlerin artçı olmadığını ve hepsinin tetiklenmiş bağımsız depremler olduğunu belirtiyor.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Şüpheli Aracı Adım Adım Takip Eden Ekipler Kaçak Ürünlere El Koydu
- CHP'de Yeni Parti Sancıları Başladı! Malatya'dan İlk İstifa Haberi Geldi
- Tarihi Çarşı Kabuk Değiştiriyor: Hekimhan'da Yeni Binaların Yükselişi Drone ile Görüntülendi
- Venk Yolundaki Silahlı Yaralama Olayında Şüpheliler Yakalandı
- Salih Karademir Toprak Mahsulleri Ofisini Acil Kayısı Alımına Davet Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.