dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2307.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70882.07$

'Malatya'yı hak ettiği yere taşırız'


'Malatya'yı hak ettiği yere taşırız'
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Narin

15 Temmuz Şehitleri meclis salonunda Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Teknokent Genel Müdürü Fatih Kocamaz ve MTSO meclis üyeleri katıldı.

Sanayi ve Üniversite işbirliğinin masaya yatırıldığı toplantıda yönetim kurulu çalışmaları hakkında bilgiler veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına katıldıklarını belirterek toplantıda Malatya'nın sorun ve sıkıntılarını dile getirdiklerini söyledi.

"Kayısıya havza bazlı destek istedik"

Toplantıda kayısıya havza bazlı destek verilmesini talep ettiklerini kaydeden Erkoç, "Toplantıda kayısının askeri birliklerde ve okullarda dağıtılmasını da istedik. Bu konular Malatya için önemli, eğer bu destekler verilirse üreticilerimizin mağduriyeti giderilmiş olacak. Bu toplantıda dile getirdiğimiz diğer bir isteğimiz de Malatya'ya ikinci bir üniversitenin yapılması oldu. Üniversiteler bir şehir için çok önemli üniversiteler bir şehir için 'Bacasız Sanayi' demektir. Biz ikinci üniversitenin Malatya'nın gelişimine katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu konuda hükümetimizden ve bakanımızdan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Malatya'ya sivil bir havaalanı gerekli"

Başkan Erkoç, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya havaalanının yaklaşık 1 ay kapalı kaldığını ve bunun Malatya ekonominse çok ciddi zararlar verdiğini hatırlatarak, "Biz bu konuyu da toplantıda dile getirdik ve Malatya için sivil bir havaalanının gerekli olduğunu belirttik. Biz bu konunun da takipçisi olacağız, inşallah bu konuda önemli bir adım atılır" dedi.

"Teknokent ile işbirliğimizi artıracağız"

Başkan Erkoç, MTSO olarak geçtiğimiz günlerde Teknokent hakkında oda binasında bir bilgilendirme toplantısı yaptıklarını kaydederek, "Teknokent Malatya için çok önemli, biz önümüzdeki süreçte Teknokent ile olan işbirliğimizi artıracağız "şeklinde konuştu.

"Üniversitemizin bilgi birikimini sizlere aktarmak istiyoruz"

Toplantıda söz alan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, Üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yaparak bu konuda yapacakları yatırımları anlattı.

Kızılay, "Üniversitemizde yaklaşık 43 bin 500 öğrencimiz var. Bizim amacımız bu yetişmiş insan gücünü sizlerle tanıştırmak ve daha da ileriye giderek üniversitemizin bilgi birikimini sizlere aktarmak istiyoruz. Bu hangi alanlarda olacak; mesela ilk olarak Teknokent alanında olacak. Teknokent çok önemli bir kurum, zaten Teknokentin üniversiteden sonra en önemli ortağı TSO'dur. Bizim amacımız ilerleyen dönemlerde Teknokent ile sanayi arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştırmak ve işbirliğini arttırmaktır. Diğer bir işbirliği alanımız İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki çok kıymetli hocalarımızı sizlerle tanıştırmak olacak. Biz bunu çok istiyoruz, onların bilgi birikimlerini de sizlere aktarmak istiyoruz ve onlarla sizi buluşturarak sizlere bir danışmanlık görevi sunmak istiyoruz. İnşallah tüm bu hedeflerimize ulaşır ve Malatya'yı hak etiği yere taşırız" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Teknokent Genel Müdürü Fatih Kocamaz, Teknokent hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!