07 Haziran, 2026, Pazar
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya'da 4 Canın Gittiği Apartman İçin Sorumlulara Ceza Verildi


Malatya'da 4 Canın Gittiği Apartman İçin Sorumlulara Ceza Verildi
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 4 kişinin ölümüne neden olan Karayiğit Apartmanı davasında karar çıktı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, binanın inşasından sorumlu tutulan 4 sanığa hapis cezası verirken, 2 sanığın beraatine hükmetti.

Malatya’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Karayiğit Apartmanı’na ilişkin yürütülen hukuki süreçte sona gelindi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, binanın yapım ve denetim aşamasında kusuru bulunduğu tespit edilen sanıkların cezaları belli oldu.

SAVUNMALARDA BERAAT TALEP EDİLDİ

Karar duruşmasına katılan sanık müdafileri, müvekkillerinin binanın yıkılmasında herhangi bir kusuru olmadığını ileri sürerek beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları, teknik süreçlerin mevzuata uygun olduğunu savunsa da mahkeme heyeti sunulan raporlar doğrultusunda kararını açıkladı.

4 SANIĞA HAPİS CEZASI VE 2 BERAAT

Mahkeme heyeti, binanın inşa sürecindeki sorumlulukları nedeniyle sanıklar Ü.K., M.D. ve M.G.’yi 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık M.G. ise 5 yıl 1 ay 3 gün hapis cezası aldı. Yargılama kapsamında isimleri geçen H.E. ve A.D. hakkında ise üzerlerine atılı suçları işlemedikleri anlaşıldığından beraat kararı verildi.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    t44
    16-04-2026 20:10

    İMAR MÜDÜRÜ -Mesleği mimar olan MG, depremde çöken binanın statik projesini inceleyen-kontrol eden imar müdürü olarak suçlanmaktadır. Yapı projeleri uzmanlık gerektiren mimar ve mühendis meslek sahibi projeleridir. Yapı statik projeleri uzmanlık konusuna göre belediye çalışanı görevli inşaat mühendisince incelenmektedir. İmar müdürü yönetici sevk ve idare eden onay görevlisidir. İmar müdürünün yapı projeleri ve yapılar üzerinde yerindelik denetim görevi bulunmamaktadır. Çökmenin imar müdürü ile ilgisi yoktur. Üzerine atılı suç kabul edilemez. Bütün etüt ve proje sorumluluğu ilgisine göre proje müellifine aittir(BKZ İmr. Ka.Md.28)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!