Malatya’da AFAD Koordinasyonu Artacak! Hak Sahipliği ve Kira Yardımları Güvence Altında

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte, Malatya’nın sosyal yapısını ve göçün etkilerini masaya yatırdı. Hak sahipliklerinin hızla teslim edilmesi, kira yardımlarının kesintisiz sürdürülmesi ve sosyal uyumun sağlanması adına önemli adımlar atılacak.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile gerçekleştirdiği görüşmede, Malatya’daki hak sahipliklerinin hızla teslim edilmesi gerektiği vurgulandı. Kış mevsimine girmeden önce AFAD üzerinden bu sürecin hızlandırılması konusunda mutabık kalındı.
KİRA YARDIMLARI SÜRECEK, MAĞDURİYET OLMAYACAK
Görüşmede, AFAD üzerinden sağlanan kira desteklerinin kesintisiz olarak sürdürülmesi gerektiği belirtildi. Hemşehrilerimizin mağdur olmamaları adına bu sürecin güvenli ve düzenli bir biçimde ilerlemesi için gerekli gayret gösterileceği ifade edildi.
GÖÇ VE SOSYAL DOKUYA ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Malatya’daki uluslararası göçün toplumsal dengeye, şehirlerin sosyolojik yapısına ve ekonomik yapıya yansıyan etkileri ele alındı. Göçmen ve mülteci varlığının oluşturduğu insani, sosyal ve ekonomik boyutlar değerlendirildi. Sosyal uyumun güçlendirilmesi ve birlikte yaşama kültürünün pekiştirilmesi gerektiği vurgulandı.
İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’YA TEŞEKKÜR
Ölmeztoprak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, Malatya’nın meselelerine duyarlı yaklaşımı ve çözüm üretme çabalarından dolayı teşekkür etti. Hemşehrilerinin sesine ses olmak ve onların haklarını savunmak için gayretle çalışmaya devam edeceğini belirtti.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.