Malatya'da Bayrak Sitesi Davasında Sıcak Gelişme: Altı İsim İçin Tutuklama Kararı Çıktı, Belediye Görevlilerine Hapis Cezası Verildi

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği Bayrak Sitesi 1. Blok davasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıklara hapis cezası verirken 6 kişi hakkında tutuklama ve yakalama kararı çıkardı.
Malatya’da 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan Bayrak Sitesi 1. Blok’a ilişkin davada yargılama süreci tamamlandı. Battalgazi ilçesinde görülen davada mahkeme heyeti, sanıklar hakkında hapis cezaları verirken bazı isimler için tutuklama kararı da aldı. Çöşnük Mahallesi’nde meydana gelen yıkımın ardından açılan davada; binanın inşa ve denetim sürecinde sorumluluğu bulunduğu değerlendirilen A.T.Ü., B.Y., K.K., M.B., Y.G. ve S.Ç. ile belediye görevlileri M.B. ve M.H.B. yargılandı.
ALTI SANIK HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI
Mahkeme, sanıklardan A.T.Ü. ve B.Y.’yi 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanıklar M.B., K.K., Y.G. ve S.Ç. hakkında ise 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Bu 6 isim için hükümle birlikte tutuklama ve yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından sanıklardan K.K.’nin İstanbul’da gözaltına alınarak cezaevine konulduğu bilgisine ulaşıldı.
BELEDİYE GÖREVLİLERİNE HAPİS CEZASI
Davada yargılanan belediye görevlileri M.H.B. ile M.B. ise 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu iki sanık hakkında tutuklama yönünde verilen talep, mahkeme başkanının karşı oyuna rağmen kabul edilmedi. Duruşma sürecinde bazı sanıkların farklı illerden ve cezaevinden SEGBİS üzerinden katılım sağladığı, savunma makamının ek inceleme taleplerinin ise mahkeme tarafından reddedildiği öğrenildi.
ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Bayrak Sitesi’nde yaşanan yıkımda Halime Tunç, Kasım Tunç ve Mücahid Tunç hayatını kaybetmişti. Mahkeme kararının, üst yargı mercilerinde yapılacak incelemelerin ardından kesinlik kazanacağı belirtildi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Jandarma Ekiplerinin Eş Zamanlı Operasyonunda Aranan On Şahıs Kıskıvrak Yakalandı
- Malatya'da Aynı Gün İçinde İkinci Yalnız Ölüm Şoku Yaşandı
- Son Usta Havlu Atıyor! Çeyiz Kültürünün Unutulmaz Parçası Yorgancılık Yok Olma Noktasında
- Behçet Bakır’ın İsmi Gündemde! Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır Neden Resmi Makamlara Gidiyor?
- Seçim Bitecek Köprü Gelecek Demişlerdi Ama Akçadağ ve Yazıhan Halkı Tohma Çayı'nı Halâ Yüzerek Geçiyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.