dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.18
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66911.086$

Malatya'da deprem fırsatçıları bu sefer de gözünü arsalara dikti!


Malatya'da deprem fırsatçıları bu sefer de gözünü arsalara dikti!
Sonsöz gazetesinden Ebubekir Atilla'nın haberine göre; Malatyalılar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından betonarme yapıların dışında alternatif aramaya başladılar. Yıkıcı depremler sonrası evsiz kalan vatandaşlar, kırsal bölgelere yönelince arsa fiyatları da uçtu. Bazı vicdansız fırsatçılar da arsalara dadandı. Böylece fiyatlar katlandıkça katlandı.
Narin

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında evlere girmeye korkan Malatyalılar, kırsal bölgelere yöneldi. Kent genelinde talep yoğunluğu başlayınca fiyatlardaki yükseliş de peşinden geldi. Malatya genelinde ortalama metrekare fiyatı 750 TL – 900 TL olan arsa fiyatları 6 Şubat depreminin ardından bin 269 TL’ye yükseldi.

ARSA FİYATLARI KATLANDI!

Endeksa verilerine göre; Malatya’da 2023 Şubat ayında arsaların metrekare fiyatı ortalama 1269 TL olarak gerçekleşti. Satış, saha çalışmaları ve internette yer alan verilere dayalı istatistiksel modelleme yöntemleri ile elde edilen sayısal verilerde Malatya’da Şubat 2023 sonu itibariyle konut imarlı arsaların fiyatları yüzde 55,51 arttı.

Malatya genelinde arsa fiyatlarındaki yükseliş trendinde ilçe bazlı arsa fiyatları en çok artan ilçe Yeşilyurt oldu. Yeşilyurt’un kırsal bölgelerinde arsa fiyatları ortalama 1.437 TL’den alıcı buldu. Mart sonu itibariyle bu fiyatlarda yükselişin olması bekleniyor.

Yeşilyurt ilçesini metrekare fiyatı 1.105 TL ile Battalgazi İlçesi takip ediyor. Merkez ilçelerden biri olan Battalgazi’de arsa fiyatları metrekaresi 480 TL ile 2.820 TL arasında değişkenlik gösterebiliyor. Doğanşehir ilçesinde Şubat 2023 sonu verilerinde arsanın metrekare fiyatının ortalama 902 TL olduğu belirtilirken, Yazıhan’da 543 TL, Kale’de 709 TL, Akçadağ’da 804 TL bandında seyretti.

DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞMEYİN!

Kent genelinde imarlı arsalarda bu artış sürerken, bazı fırsatçılar tarafından imarlı olmayan tarım arazileri bu yöntemle hisseli şekilde satışa sunulduğu öğrenildi. Özellikle Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde konteyner veya prefabrik konut kurmak isteyen depremzedelere tarım arazilerinin bir kısmı hisse usulü ile satıldığı ve sözleşme usulü ile tarım arazilerinin bu yöntem ile yerleşim bölgelerine dahil edildiği iddia edildi.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 3
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Depremzede
    30-03-2023 07:08

    İmar çalışmalarına bir an once başlamaları hatta bitirmeleri gerekiyor. Arsa yok nereye yapacak insanlar evlerini doğal olarak Malatya yi terk edecekler.. Derhal imar çalışmaları tamamlanmali..Vakit yok

  • yorum avatar
    Bülent
    30-03-2023 04:54

    Allah bize böyle deprem sel tufan veriyor biz akıllanmıyoruz çünkü hale aynıziz niye firsatcilik bizim insanımızın ruhundavar evleri yılmış dışarıda kalmış insanlar bu ne fiyat yazzik bize hey insan oğlu mal mülk hepsi boş cenabi hâk bize neveriyorki biz akıllanmıyoruz.insanlik ölmüş kuruşluk arsa oldu servet allahım bizi buyuzden bizlere çok şey veriyor da anlamak istemiyoruz çünkü işimize nasıl geldiği gıbı yapiyoruz evet sata arsanı değerinde sat düşene sende vurma o seninde başına gelir sakin hâk yolundan as la ve asla şama öbür tarafa ne gotureceksin 2 metre bez onuda allahım nasip ederse. ???????

  • yorum avatar
    Talha
    29-03-2023 03:40

    Belediye başkanlarının millet vekillerinin mal varlıklarına bakın asıl vurgunu görün.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!