Malatya’da Gıdaya Umut Veren Fide Seferberliği...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu enerjiyle ürettiği sebze fidelerini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Sanat Sokağı’nda düzenlenen etkinlikte binlerce fide dakikalar içinde tükendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir çevre ve yerel üretimi teşvik etme hedefi doğrultusunda vatandaşlara ücretsiz sebze fidesi dağıttı. Etkinlik, Sanat Sokağı girişinde, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. Binlerce fide, kısa sürede vatandaşlar tarafından alındı.
KATI ATIKTAN ENERJİYE, ENERJİDEN ÜRETİME
Dağıtılan fideler, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Orduzu’daki Katı Atık Entegre Tesisi’nde çevre dostu enerji kaynaklarıyla üretildi. Katı atıklardan elde edilen elektrik ve ısı ile ısıtılan seralarda yetiştirilen fideler, özenle paketlenerek vatandaşlara ulaştırıldı.
TRAFİKTEKİ SÜRÜCÜYE BİLE ULAŞTI
Sanat Sokağı’ndaki dağıtım sırasında sadece yayalara değil, trafikteki sürücülere ve otobüste seyahat eden vatandaşlara da fide verildi. Etkinlikte Malatya halkının yoğun ilgisi dikkat çekti.
YEREL ÜRETİCİYE DESTEK SÜRECEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, iklim değişikliğinin gıda üretimine olan etkilerine dikkat çekerek, bu tür desteklerin önümüzdeki süreçte de süreceğini belirtti. Amaçlarının hem çevre dostu üretimi yaygınlaştırmak hem de yerel üreticiye katkı sunmak olduğu vurgulandı.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.