Malatya
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.84
  • EURO
    35.20
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    65537.03$

Malatya'da İşe Gitmeden Maaş Alma Devri Bitiyor


Malatya'da İşe Gitmeden Maaş Alma Devri Bitiyor
Deprem Bölgesi Malatya'da, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 13 kişinin işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı. Diğer birimler hakkında da benzer çalışmaların yapıldığı ve haksız kazanç elde eden şahısların tespit edileceği öğrenildi. Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Sami Er, israfa ve savurganlığa son vereceklerini açıkladı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 13 kişi, işe gitmediği halde maaş almayı sürdürdü. Yapılan denetimler sonucunda  belediyede çalışıyor gözüktüğü halde işe gelmeyen ve bankamatik memuru olarak bilinen personelin var olduğu görüldü. 

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Belediye imkan ve kabiliyetine zarar veren bu tür durumlara müsamaha edilmesinin söz konusu olmayacağı kamuoyuna duyuruldu. Malatya'da benzer çalışmalar yapılarak, israfın ve savurganlığın önüne geçilecek. 

AYNI TESPİT ÇALIŞMASI DİĞER BİRİMLERDE DE SÜRÜYOR

Malatya Büyükşehir Belesiyesi'nden Yapılan Açıklama Şöyle: "Bazı haber siteleri ile sosyal medya mecralarında Malatya Büyükşehir Belediyesinin yeni dönem çalışmaları hakkında eksik ve yanlış değerlendirmelerin yapıldığı görüldüğünden aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur. Belediye hizmetlerini daha verimli hale getirmek ve şehrin ihtiyaçlarını süratle karşılamak amacıyla Başkan Sami Er’in talimatıyla belediye bünyesinde kapsamlı bir çalışma başlatılmıştır, Bununla belediye kaynaklarını daha verimli kılmak ve insan kaynağından isabetli bir şekilde istifade etmek amaçlanmıştır. Belirtmek gerekir ki, mali yapı sağlamlığı olmadan ve çalışanların verimliliği sağlanmadan şehrin acil sorunlarına çözüm bulmak kolay olmayacaktır.
Söz konusu çalışmada, belediyede çalışıyor gözüktüğü halde işe gelmeyen ve bankamatik memuru olarak bilinen personelin var olduğu görülmüştür. Sadece Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 13 kişinin bankamatik çalışan olduğu ve hiç işe gelmedikleri anlaşılmıştır. Aynı tespit çalışması diğer birimlerde de sürmektedir. 
Mali zorlukların üstesinden gelmeye çalışılan bu dönemde belediye imkan ve kabiliyetine zarar veren bu tür durumlara müsamaha edilmesi mümkün değildir. Depremin yaralarının sarıldığı bu dönemde bütün belediye çalışanlarının vazifelerini eksiksiz ve tam olarak yerine getirmelerini sağlamak idarenin görevidir. Malatyalıların hak ve menfaatine sahip çıkmak ve kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine set çekmek mecburiyetindeyiz. İşini yapmayan ve bankamatik çalışan kişilerin yeniden görevlendirilmesi ve görev değişiklikleri elbette görev tanımları ve kabiliyetleri ile uyumlu olmaktadır. Bu bağlamda özellikle kültür ve sanat alanında çalışan ve sanatçı vasfıyla bilinen kişi ya da kişilerin, kabiliyetleriyle mütenasip işlerde görevlendirilmesi hususunda Başkan Sami Er’in talimatı vardır.  Bu açıklama vesilesiyle Başkan Sami Er’in şu sözlerini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz; Hemşerilerimizin hak ve menfaatini korumak birinci önceliğimizdir. Şehrimizi ayağa kaldırmak ve hemşerilerimizin bize verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek zorundayız. İsrafa, savurganlığa ve verimsizliğe son vererek insanımıza en iyi hizmeti götürmeye gayret edeceğiz“
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!