Malatya’da Kar Tatili Kararı Geldi! Okullar Tatil Edildi

Malatya Valiliği, kentte beklenen yoğun kar yağışı ve kuvvetli don riski nedeniyle 31 Aralık Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Karar kapsamında kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan personel de idari izinli sayılacak.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde beklenen yoğun kar yağışı ve kuvvetli don riski nedeniyle 31 Aralık’ta eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla il genelinde kapsamlı bir tedbir kararı alındığı bildirildi.
TÜM EĞİTİM KURUMLARI TATİL EDİLDİ
Alınan karar doğrultusunda; 31 Aralık 2025 Çarşamba günü, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri ile Kur’an kurslarında (yetişkinlere yönelik kurslar hariç) eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Kar yağışının yılbaşı tatiliyle birleşmesiyle birlikte, Malatya’daki öğrenciler 2 Ocak Cuma günü yeniden ders başı yapacak.
KAMU PERSONELİNE İDARİ İZİN MÜJDESİ
Valilik açıklamasında eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kamu çalışanlarına yönelik düzenlemeler de yer aldı. Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
VALİ YAVUZ'DAN İYİ TATİLLER MESAJI
Hava koşullarına ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini vurgulayan yetkililer, kamuoyunun resmi kanallar üzerinden yapılacak duyuruları dikkate alması çağrısında bulundu. Vali Seddar Yavuz da sosyal medya hesabı üzerinden kar tatili haberini paylaşarak öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller dileklerini iletti.
.jpg)
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeşilyurt’taki Dönüşüm İnşaatında Ücret Kavgası Kanlı Bitti
- Şampiyonların Diktiği Fidanlar Geleceğin Milli Sporcularıyla Birlikte Büyüyecek
- Minik Kalplerin Kuran Tilaveti ve Sahne Performansları Velilere Duygu Dolu Anlar Yaşattı
- Verimli Sezona Rağmen Düşük Kalan Alım Fiyatları Üreticiyi Kara Kara Düşündürüyor
- Rögarlardan Taşan Kanalizasyon Suları Sebze Bahçelerini ve Ekili Alanları Vurdu!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.