Malatya'da Kayısı Çiçeği Zamanı: Pütürge’de İlk Tomurcuk Açtı!

Malatya'da kayısının erken açan çiçekleri, Pütürge ilçesinin Bölükkaya (Husukuşağı) Mahallesi'nde görüldü. Bu, Malatya'da kayısı sezonunun yaklaştığının müjdecisi olarak değerlendiriliyor. Kayısı üreticileri, bu gelişmeyle birlikte umutlu bir sezon geçirmeyi bekliyor.

Malatya'nın ünlü kayısısı, mevsimin ilk çiçekleriyle Bahar’ı karşıladı. Pütürge ilçesinin Bölükkaya (Husukuşağı) Mahallesi'nde, bu yılın ilk kayısı çiçekleri ve tomurcukları açtı. Bu, Malatya'da kayısı sezonunun başladığının habercisi olarak görülüyor.
KAYISI SEZONU YAKLAŞIYOR
Pütürge’nin bölgesindeki kayısı üreticileri, bu gelişme ile birlikte kayısı hasadının verimli geçeceği konusunda umutlanmış durumda. Bölgedeki üreticiler, açan çiçeklerin ve tomurcukların sağlıklı olmasıyla birlikte, sezonun iyi geçmesini bekliyor.
KAYISI ÜRETİCİLERİ UMUTLU
Pütürge'deki kayısı üreticileri, bu ilk çiçek açma olayını kayısının bol olacağının bir göstergesi olarak değerlendiriyor. Malatya'nın kayısı üretimi, ülke ekonomisinde önemli bir yer tutarken, bu tür gelişmeler yerel halk için de büyük bir öneme sahip.
YEREL HALK VE ÜRETİCİLERİN HEYECANI
Pütürge’nin köylerinde yaşayan çiftçiler, kayısı çiçeklerinin erken açmasının baharın müjdecisi olduğunu ifade ediyor. Çiftçiler, kayısının en verimli olduğu dönemde, hasadın bol ve bereketli geçmesi için dua ediyorlar.
HABER MERKEZİ-MALATYA
FOTOĞRAFLAR: ALİŞAN HAYIRLI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Sınırlı Bütçeyle Sınırsız Yatırım: Sami Er’den 6.3 Milyarlık Yatırım Bombası
- Malatya’da Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı: Kurallara Uymayan İşletmelere Yasal İşlem!
- Farklı Coğrafyalardan Gelen Gençler Darende’nin Ruhuna Hayran Kaldı
- Başkan Taşkın, Toptancılar Sitesi’nde Esnafla Yeniden Yapılanmayı Konuştu
- Başkan Geçit Mahmutlu’da Vatandaşla Buluştu, Sorunlar Tek Tek Not Alındı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.