Malatya’da Kura Çekimi Sonrası Anahtar Tesliminde Gecikme Yaşanıyor!

Malatya’da AFAD tarafından gerçekleştirilen 1. ile 7. kura çekimleri sonucu 26 bin 305 konutun hak sahipleri belirlendi. Ancak 4 bin 884 kişi ön borçlandırma işlemlerini henüz tamamlamadığı için anahtar teslimi süreci başlamadı. AFAD, telefon hattı yoğunluğu nedeniyle zaman zaman iletişim aksaklıklarının yaşandığını açıkladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan 1. ile 7. kura çekimleri sonucunda Malatya’da toplam 26 bin 305 konutun hak sahipliği belirlenmiş durumda.
ÖN BORÇLANDIRMA İŞLEMLERİ TAMAMLANMADI, TESLİMLER GECİKTİ
20 Mayıs – 18 Temmuz 2025 tarihleri arasında tanınan 60 günlük süre kapsamında 30 Mayıs itibarıyla 4 bin 884 hak sahibinin ön borçlandırma işlemlerini tamamlamadığı bildirildi. Bu durum nedeniyle anahtar teslim süreci başlayamadı.
KURA SONUCU KONUT SAHİPLERİ İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMALI
AFAD ve Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hak sahiplerinin yasal mevzuatlar gereği belirlenen süre içinde ön borçlandırma işlemlerini tamamlamaları gerektiği, işlemler tamamlandıktan sonra anahtar teslimine başlanacağı ifade edildi.
AFAD’DAN TELEFON HATTI AÇIKLAMASI
Kamuoyunda ve sosyal medyada "telefonlara ulaşılamıyor" iddialarına yanıt veren AFAD, İl Müdürlüğü santraline bağlı dört telefon hattının PBX sistemi üzerinden aktif olduğunu ve üç personelin çağrılara cevap verdiğini bildirdi.
YOĞUN ARAMA TRAFİĞİ SEBEBİYLE ZAMAN ZAMAN AKSAMALAR YAŞANIYOR
Açıklamada, yoğun arama trafiği ve bilgi taleplerinin zaman alması nedeniyle hatların meşgule düştüğü veya sesli yanıt sistemine yönlendirmelerin gerçekleştiği, sahada görevli personelin yoğunluğundan dolayı çağrı aktarmalarında aksamalar yaşanabildiği kaydedildi.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Son Usta Havlu Atıyor! Çeyiz Kültürünün Unutulmaz Parçası Yorgancılık Yok Olma Noktasında
- Behçet Bakır’ın İsmi Gündemde! Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır Neden Resmi Makamlara Gidiyor?
- Seçim Bitecek Köprü Gelecek Demişlerdi Ama Akçadağ ve Yazıhan Halkı Tohma Çayı'nı Halâ Yüzerek Geçiyor
- Meclis Üyeleri Mahallelerin Taleplerini ve İlçenin Geleceğini Bu Toplantıda Masaya Yatırdı
- MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan Görevinden İstifa Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.


Yorumlar
Yaşar GÜZEL
01-07-2025 01:25Malatya Yeşilyurt Bostanbaşı Akkent Sitesi Rezev Alanında Yapılıyor. Borçlandırma Senedi ve Anahtar Teslimi İşlemleri İçin Toki ve Afad Yetkilileri Aradım Fakat Kesin Bilgi Alamadım.Akkent Rezev Alanında Çevre Şehircilik Bakanlığı Tarafından Yapılıyor Il DışındaOlanlarımiz ve Akkent Sitesi Konteyner Kalan Hak Sahipleri de Magdur.Anahtarlarin Teslimi Borçlandırma ve İşlemleri Hangı Kurum Yapacak Umarim Sesimizi Duyan Doğru Bilgilendirme Yapılır.Saygılarımla. @yg44_41